Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografiju pitomaca 12 naraštaja Policijske škole „Josip Jović“

0
2577

SVEČANA PROMOCIJA I PRISEGA PITOMACA 12. NARAŠTAJA POLICIJSKE ŠKOLE „JOSIP JOVIĆ“

14.07.2017. (petak) – U Policijskoj akademiji MUP-a RH, Policijskoj školi „Josip Jović“ danas je održana svečana promocija i polaganje prisege polaznika 12. naraštaja u Programu srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka. Ukupno 302 pitomca uspješno je završilo 12-mjesečnu obuku za policijskog službenika u sklopu programa prekvalifikacije. Svečanost je započela intoniranjem Hrvatske himne i odavanje počasti svim poginulim redarstenicima u Domovinskom ratu i na službenoj dužnosti. Promociji i svečanoj prisezi prisustvovao je ministar dr. sc. Davor Božinović.

 

U svom govoru čestitao je pitomcima i nastavnom osoblju Policijske škole „Josip Jović“ na ostvarenom vrlo dobrom uspjehu te im je porućio kako je njihova daljnja obveza i dužnost svoju tešku, odgovornu ali i časnu zadaću policijskog službenika obavljati na dobrobit hrvatske države i njezinih građana. Posebno je istaknuo kako je izuzetno zadovoljan i sretan zbog velikog broja mladih ljudi koji su odabrali policijski posao, što znači da hrvatska policija ima budućnost i da je sigurnost Hrvatske u godinama pred nama neupitna. „Preporučio bih njima i svim mladim ljudima da se stalno usavršavaju, jer svijet oko nas ide novom dinamikom i znanja koja su danas stekli za pet godina će možda, osim temeljnih, biti zastarjela i na tome treba stalno raditi.“ No, dodao je, to nije samo njihova, nego i obaveza cijelog sustava. Također je izjavio kako će se on u svom mandatu ministra unutarnjih poslova zalagati za podizanje socijalnog i profesionalnog standarda policijskog službenika. „Sustavu, prema mome uvidu, nedostaje strateška vizija gdje mi vidimo policiju u idućih pet godina i na tome intenzivno radim sa svojim suradnicima.“, naglasio je ministar D. Božinović. Kao trajnu zadaću ministarstva posebno je istaknuo intenzivno traganje za nestalim i još nepronađenim hrvatskim redarstvenicima i braniteljima u Domovinskom ratu.

svecana-promocija-i-prisega-pitomaca-12-narastaja-policijske-skole-josip-jovic_35239407

 

Na kraju svog govora zahvalio se i brojno prisutnim roditeljima te obiteljima prisegnutih pitomaca koji su svojim odgojem i odricanjem također sudjelovali u njihovom programu prekvalifikacije za policijskog službenika/službenicu. Najboljim pitomcima 12. naraštaja podijelio je prigodne nagrade: knjigu „Hrvatska policija u Domovinskom ratu“ i ručni sat. Nagrađeni pitomci su: Sandro Cerovac (prosjek 5,0), Maja Grgat (prosjek 5,0) i Nikola Mikšić (prosjek 4,9). Svečanosti su također bili nazočni: glavni ravnatelj policije Marko Srdarević, načelnik Policijske akademije Želimir Radmilović, voditelj Policijske škole „Josip Jović“ Marijan Žuljević, vojni ordinarij u RH msgr. Jure Bogdan, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama dr. sc. Pavle Kalinić, predstavnici Veleposlanstva SAD-a te drugi uzvanici. Na kraju svečanosti Šime Strikoman snimio je milenijsku fotografija pitomaca 12 naraštaja Policijske škole „Josip Jović“.

Mr. sc. Marijan Šuperina

HOP