Predsjednica umjesto da zatraži ostavku premijera nakon njegovih izjava, ona proziva HV!

0
8560

Kolindin rat s Lozančićem iskoristili su lobiji u ratnoj industriji da maknu generala Krstičevića

 


Ostavka generala Krstičevića na mjestu ministra uzburkala je javnost. Sve zbog podmetnutog požara u okolici Splita. Ostavkom Krstičevića nesposobna vlast je našla Pedra, ali Krstičević nije htio biti taj.

HEP i Hrvatske šume su dužni čistit šumske putove u svezi pristupa vatrogasaca i smještaja dalekova u rasponu od 30 do 60 metara, za taj posao iz tih tvrtki se izdvaja ogroman novac, a posao nije napravljen ili tek polovično.

Gdje nestaju novci i zašto se taj posao ne radi prema uloženom novcu? Radili se i ovdje kao i u nabavi o ogromnoj korupciji?

O tome predsjednica i premijer šute.

plenki

Borovi se zapale u sekundi, češeri se tada pretvaraju u prave bombe koje strašno snagom i brzinom lete po zraku i kada padnu na krovišta pale ih velikom brzinom. Tko je doveo situaciju nekontroliranog rasta borova u blizini kuća? Tko je zadužen za hortikulturu u životu zajednice? Kakve veze sa svim tim ima Krstičević? Nikakve.

Predsjednica je napravila nesagledivu štetu ministarstvu obrane u trenutku povezivanja Izraelskih i Američkih snaga sa našim ministrom, koji je prvi uvidio potrebu jačanja naših snaga i proračunom osigurao novac za kupnju novih zrakoplova. O tome je trebala misliti dok je prozivala sigurno najboljeg ministra obrane i time oslabila sigurnost, jer jedino Gotovina bi imao sposobnost nastaviti gdje je Krstičević stao. Kotromanović se pokazao kao ruski menadžer i očajan ministar, a Krstičević se prvi izborio za veći proračun ministarstva i pokazao svoj autoritet.

Koga je zapravo Kolinda ciljala u prozivci? Lozančića. Prekaljenog špijuna je otjerala iz SOA-e zbog navodnog prisluškivanja nje same dok je partijala kod Mamića. I od tada svima želi dokazati kako je isti nesposoban. Najpriznatiji hrvatski špijun u svijetu, poznat sa svih svjetskih žarišta ožario se požarom na čelu službe koju ne pozna tako dobro.

Tek u 16 sati njegov tim je zatražio pomoć od Krstičevića i uz niz propusta lokalne vlasti prekasno reagirao. Ipak to je znatno manje nesnalaženje od pobrojanog i tragikomične aparature kojom lokalni vatrogasci raspolažu. Zagorci od požara u Varaždinu ponosno razvijaju svoje vatrogasne postrojbe, one su ponos svakog sela, mjesto događanja i djeca s ponosom žele biti dio istih. Dalmatinci uz sve silne požare nisu došli do tog bitnog saznanja. Vatrogasci su ljudi kojima se oni moraju klanjati, ulagati u njih i mladi naraštaj privući u njih. Tehnika im je zaostala i isključivo se uzdaju u zračnu podršku. Civilna zaštita loše funcionira i organizirani građani tog područja su jedina ozbiljna snaga u ovom trenutku. Sve bi te propuste htjeli natovariti Krstičeviću.

Krstičević u ovom trenutku treba zanemariti nesmotrene izjave predsjednice i totalno glupe nesposobnog premijera, kojem je sve ovo atraktivno. I nastaviti spašavati narod jakim ustrojem vojske. Narod mu vjeruje i sad i za vrijeme domovinskog rata, a manekeni na vlasti ionako nemaju neku podršku naroda. Nije bitno što se priča već tko. Predsjednici je vrijeme da prestane ratovat s Lozančićem, sagleda situaciju kompletno prije bilo koje izjave, a premijer još od briselske bojne ne zna tko mu nosi glavu. Da postoji netko sposobniji na drugoj strani ovaj poslušnik bi odavno izgubio izbore. Srećom po njega na drugoj strani je bezvezna titova garda lažljivaca pa i ovako loš Plenković se čini boljim rješenjem.

Ovaj požar je pokazao koliko je neosjetljiv i bezobrazan čovjek, što je u izjavama i pokazao za vrijeme ove tragedije.

Predsjednica da joj je do morala prozvala bi njega i tražila njegovu smjenu nakon gluposti koje je izgovorio, a ne bi se okomila na Krstičevića koji očito smeta svojom pojavom i ĺobijima oko kupnje zrakoplova. Nekome ne odgovara u uniji vezivanje uz Amerikance ili Izraelce, dok neokomunistkinja Merkel spaja regiju i Vučića s Hrvatskom. Nažalost i predsjednica podmetanjem svojih savjetnika uletila je u ovaj film. To Krstičević mora uvidjeti i povuči svoju ostavku hitno!

Gl urednik

Igor Drenjančević