Ako Slovenija prijeti Shengenom mi njima možemo nabiti poreze na vikendice!

0
3093

Kako izgleda Hrvatsku i Hrvate najviše mrzi Karl Erjavac, ministar vanjskih poslova Slovenije, a njegovo prezime ne označuje ništa drugo nego etnik Hrvat, a nastalo je od izvornog imena Hravač. On nije bio ni Kelt ni Helvet, mada i ovi nazivi označuju Hrvate,  već Harvač ili Hravač. Naime, njegovo prezime je pripadalo Belim ili Abelovim Hrvatima. Beli Hrvati su Hrvati kojima su najranije novokršćanstvo nametnuli germanski Franci.

Cijela istočna Austrija je bila dio Bele Hrvatske  sve do nametanja Novog Zavjeta. To područje se izvorno zvalo Horuča, što je danas Koruška, a Austrijanci su veliki  dio Koruške nazvali Štajerska. Danas se Koruškom naziva malen dio zapadno od Štajerske. Glavni joj je grad Celovec dok je glavni grad Štajerske Graz, dakle, Grac. Ako razumijemo starija pisma, vidjet ćemo da Celovec i Cele imaju istu etimologiju – Heloveč. Koruškoj je ranije pripadao Beč kojeg Austrijanci zovu Wien po Venima, dakle, Clavenima. Od naziva Claven nastaje naziv Slaven i Ven.

Slično se ponašaju Srbijanci i Srbi  jer njihovi etnički korijeni su hrvatski. Naime, etnik Serb je nastao od latinskog naziva za Hrvate – Cerve – koji se još odrazio  kao Serve da bi pod vlašću Bizanta postao Serbe. Od naziva Cervene nastaje naziv Srbin ili Srbijanac. Srbijanski naziv Vizant ili Vizantija nam pokazuje da današnji Srbijanci nikada nisu bili pravoslavci, a postali su pravoslavci tek pod Turcima i to na prostoru Beogradskog pašaluka.

Još veću mržnju prema Hrvatima danas pokazuju muslimanski Bošnjaci čije korjenje je apsolutno hrvatsko jer Bosna je nakon 1102. godine sve do dolaska Osmanlija bila suverena hrvatska država koja je bila katolička kao i Crvena Hrvatska, dakle, Crna Gora, Raška i Hum ili današnja istočna Hercegovina prije 1102. godine. Prije Helena, rijeka Bosna se zvala Vačana. Bosnom su vladali hrvatski kralji sve do osmanlijske okupacije.

Crvena Hrvatska znači carevina Hrvatska, a to znači da se oslobodila Rima i naklonila Bizantu te postala vazal Bizanta. Ti Crveni Hrvati su bili bizantinci i na temelju toga ih je ignoramus Vuk Stefanović Karadžić kao ruski agent nazvao Srbima.

Zašto sam započeo ovaj tekst sa Karlem Erjavcem?

Prvo, on je nekad bio etnički Hrvat  i, drugo, što svi bivši etnički Hrvati najviše mrze Hrvate.

Reakcija otuđenog etničkog pojedinca je da mrzi svoje izvorne  etničke korijene, a to je često prisutno u psihi čovjeka koji je promjenio etnik, a najeklatantiji primjer takvog ponašanja  je Hitler koji se, zbog svojeg oca Žida koji ga je zanemario, osvećivao svim Židima, dakle, svojem etničkom korijenu po ocu. Tako se ponaša i Šešelj.

Zašto me zaintrigirao Erjavac?

Na dan kad je otkrivena kontaminacija arbitraže, u jednom kafiću na otoku Viru sjedili  su jedan Slovenac i Slovenka koji su me upitali kako doći do Vodica. Nakon toga sam sa njima nastavio razgovor jer su pričali perfektnu ijekavicu. Radi toga sam ih upitao odakle su jer sam mislio da su možda iz Cela ili Maribora jer jedino ti Slovenci govore ijekavicu dok drugi Slovenci govore srbijansku ekavicu. Ijekavica nam nedvojbeno  pokazuje da je taj prostor nekad bio hrvatski i da su ti Hrvati slijedili nauk Ljudevita Gaja. Oni su mi rekli da su iz Ljubljane.

No, kada sam uvečer gledao Dnevnik shvatio sam da je to bio Karl Erjavac, ministar vanjskih poslova Slovenije, i ženska koja je sudjelovala u kontaminaciji arbitraže. Prezime Erjavac je kod Hrvata najviše rašireno u Gorskom ili Hrvatskom Kotaru.

Jučer je tu mržnju ponovo potvrdio ministar Erjavac kad je izjavio da će Slovenija blokirati Hrvatskoj ulazak u Shengen, a to pokazuje da više nije siguran da će kontaminiranu i protuzakonitu  arbitražu podržati ostale europske zemlje i SAD, te neke druge države izvan Europe koje imaju more.

Ovom izjavom je otkrio ranjivost slovenske politike, a to Hrvatska mora iskoristiti, ako Plenković ne radi protiv hrvatskih interesa, za što postoje mnoge indicije. Prihvaćanje takve arbitraže bi poremetilo međunarodne odnose o granici na moru jer ovaj presedan bi postao zakon prema anglosaksonskom pravu. Stoga, naša diplomacija će morati biti jako aktivna i učinkovita.

Ako nam Slovenija prijeti Shengenom i mi njih možemo ucjenjivati preko objekata u Hrvatskoj mada ih je donekle zašitila jugoslavenka Anka Mrak Taritaš kad je legalizirala njihove bespravno izgrađene objekte. Međutim, Hrvatska može nametnuti visoke poreze na slovenske kuće jer takve objekte u Hrvatskoj ima veliki broj Slovenaca.

Srećko Radović