„Iznajmljivači sa srcem“ nude besplatni smještaj za obitelji koje imaju dijete ili djecu s posebnim potrebama

0
2565

Moto klub Veterani – Croatia osnovan je 2007. godine s ciljem okupljanja i druženja veterana-bikera Domovinskog rata, njihovih obitelji i prijatelja, očuvanja sjećanja na vrijednosti i žrtve Domovinskog rata te promociju moto sporta.

MKVC danas ima preko 160 članova i djeluje kroz 7 podružnica na području čitave Hrvatske i u dijelu Bosne i Hercegovine što ga čini jedinstvenim moto klubom na ovim prostorima.

MKVC kao takav sudjeluje na projektima i akcijama koje provode državne institucije, civilne udruge i organizacije, vezano za edukativno preventivne programe, humanitarni rad, sport, Domovinski rat, koje su u skladu s našom vizijom i misijom.

Nastavno na gore navedeno, Moto klub Veterani Croatia priključuje se grupi ljudi koji organiziraju i iznajmljuju svoje privatne apartmane na Jadranu. Naime, gđa.Vjera Matulić s prijateljima osnovala je grupu na društvenoj mreži Facebook pod imenom „Iznajmljivači sa srcem“ u kojoj se nudi besplatni smještaj za obitelji koji imaju dijete ili djecu s posebnim potrebama te gosp.Tomislav Pavlović Fb grupu „Vozači velikog srca“.

Kako smo svjesni situacije u kojima se nalaze roditelji s takvom djecom te uzimajući u obzir financijsku situaciju u Slavoniji, uključili smo se u ovaj hvalevrijedan projekt i to u vidu organizacije prijevoza djece s posebnim potrebama i njihove obitelji sa područja Osječko-baranjske županije.

Pozitivan odgovor za sudjelovanje dobili smo i od g. Ivana Anušića, župana Osječko-baranjske županije, koji je pristao sudjelovati u akciji u vidu sufinanciranja povratne autobusne karte djetetu i članovima obitelji koji su u pratnji djeteta s teškoćama u razvoju/osobe s invaliditetom s područja Osječko-baranjske županije od mjesta stanovanja do mjesta iznajmljivača na moru.

Zavod za hitnu medicinu Osječko-baranjske županije izrazio je spremnost sudjelovanja u humanitarnoj akciji na način da će organizirati i osigurati besplatni prijevoz sanitetskim vozilom djeci s područja Osječko-baranjske županije koja su nepokretna, teško pokretna ili kojoj zbog prirode njihove bolesti nije moguće samostalno kretanje (uz pratnju roditelja), od adrese prebivališta do izabranog odredišta ljetovanja.

Ovim putem molimo roditelje koji imaju djecu s posebnim potrebama i Udruge koje se bave sa takvom djecom da se prijave na FB stranicu „Iznajmljivači sa srcem“, pročitaju pravila grupe te, ukoliko se odluče za ljetovanje, jave radi daljnje organizacije prijevoza na [email protected]

tekst/slika: Sonja Srša

Podružnica 5. – Istočna Hrvatska MKVC

predsjednik, Mirko Đurđević

HOP