‘Documenta’ i naš sud sveli genocod tek na organiziranu pljačku!

0
3038

Hrvati u selu Široka Kula, desetak kilometara od Gospića, tijekom povijesti su u više navrata doživljavali progon i ubojstva. To su učinili žandari u prvoj Jugoslaviji 1918., pa partizani 1945. a isto su ponovili pobunjeni Srbi i četnici koji su u tom selu 1991. ubili 33 civila – uglavnom žene, djecu i starce. Sve one koji nisu izbjegli u Zagreb ili Gospić.- piše Hrt.

U Širokoj Kuli zapalili su  Srbi ženu, ubili trinaestogodišnju djevojčicu Vericu i 17-godišnjeg dječaka Ivicu, cijelu peteročlanu obitelj sveukupno 32 osobe. Na stranicama Dokumente pod nazivom Zločin u Širokoj Kuli ima presuda za osobu koja je pljačkala imovinu tih ubijenih Hrvata i  isti je dobio 5 godina zatvora kao da je uhvaćen u krađi automobila. O pokolju niti jedna riječ.

http://www.documenta.hr/hr/zlo%C4%8Din-u-%C5%A1irokoj-kuli-vukavi-i-ore%C5%A1kovi%C4%87-gaju-opt.-spaso-%C4%91uki%C4%87.html

Na spomen na sve žrtve predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović položila je vijence za hrvatske žrtve u Kuli 90-ih godina danas.

Zanimljivo da se naši sudovi i JNA leglo Documenta bave pljačkom u tom selu ali ne spominju genocid.

HOP