Desnica: Bujanec tvrdi da je ZDS hrvatski pozdrav- Hasanbegović tvrdi da je ustaški

0
3686

Projekt “za dom spremni” pokrenut je medijski preko portala Dnevno; koji  je gotovo svaki dan trkeljao o njemu i svaka šuša je imala stav o pozdravu ZDS. 

Pozdrav je uz medijsku pompu postao hit i rijetko tko od desničara ne odzdravlja tim pozdravom. Naš portal nije se posebno bavio tim pozdravom znajući pozadinu Dnevnog; lažnog desničarskog glasila koje je  bilo zaduženo da iz luftbrezera radi heroje po uputi politike. Tadašnji vlasnik Michael Ljubas proglašen kriminalcem i najvećim poreznim dužnikom proširio je svoj portal u BiH i Srbiju. Da je desnica imala mozga jasno bi se priupitala kako jedan tzv. ekstremno desni portal može uopće dobiti dozvolu za rad u Srbiji.

Radom tog portala i pozdravom ZDS tih godina Hrvatska je od Rusije dobila prijavu vijeću UN-a. Tako se prikrilo jačanje četništva u Hrvatskoj, koje je jedini opisao Dragan Lozančić u svome izvješću i ubrzo dobio otkaz u SOA-i. Napadi na njega najviše su išli s portala Dnevno i HDZ-a. Treba li reći da ga je branio naš portal kojeg korumpirani mediji nazivaju ekstremističkim iako se jasno vidi da su Novosti pravi ekstremistički list. Od tada do danas tri godine  tumači se  u javnosti da pozdrav nije ustaški.

Čak je i  gradonačelnik Varaždina Čehok kao školovani čovjek ustvrdio da taj pozdrav nije isključivo ustaški, to je rekla i predsjednica; da bi jučer Hasanbegović kojeg ljevica naziva ustašom potvrdio kako je pozdrav ustaški? Tko je tu više lud?

Ako znamo da je Bujanec u svojoj emisiji jasno više puta sam rekao kako je pozdrav stari hrvatski, te je dovodio i goste u tome smislu; a Hasanbegović i Bujanec su najbolji frendići, čovjek se pita čemu cijeli cirkus. Poglavito jer je u stožeru Brune Esih bio slogan ZDS. Naravno u drugom kontekstu ali je asocirao na ovaj pozdrav. Je li pupovčev pritisak toliko jak da se povukla i ova ekipa s vjetrometine? Čini se da je skidanje Tita značilo ipak i skidanje pozdrava s dnevnog reda i odmicanje ove ekipe od Keleminca koji ostaje sam uz ovaj pozdrav. ZDS je Esih donio glasove.

zds

Vjerojatno vanjskim pritiskom će bujančeva ekipa maknuti Keleminca  s scene, koji je oglašen ekstremistom dok je pupovčev ekstremizam poželjan. Ipak se treba pitati kako su puhali u iste diple kao i Keleminec u svezi ovoga pozdrava, dok danas je druga priča…

Pupovac je još uvijek prejak. Premijer za sve mora pitati ovog srpskog ekstremistu koji je politički uspio iz male SAO Krajine napravit veliku koja se danas zove Sao Hrvatska.

Komunisti danas nekoga oglase da je ustaša kao u državi SFRJ i unište kompletnu njegovu obitelj.

Gdje su danas heroji koji su urlali po Bujici da neće dozvoliti skidanje ploče u Jasenovcu? Zar se tako poigrava s poginulim braniteljima? Zašto nitko od branitelja osim Keleminca nije prosvjedovao pred uredom ekstremiste Pupovca?

Padom ove ploče  u Jasenovcu desnica gubi snagu, jer nije uspjela spriječiti perverznu koaliciju Pupovac-Plenković. Na desnici ostaje tek sitan pravaški blok. Iako je desnica HDZ-a išla na plan rušenja Plenkovića preko ploće, kao u slučaju pada vlade s MOST-om, tako i ovaj puta Hasanbegović spašava stvar. Govori da je pozdrav ustaški, ali kako ploča mora ostati i na lukav način daje opravdanje Plenkoviću da napravi po svome,  jer Hrvatsku ” ugrožava međunarodna zajednica” ako ne makne ploču. Igra sa Slovencima i pritisak Slovenije još više mu daje samopouzdanje da skine ploču u Jasenovcu!

Ovo je u slučaju skidanja ploče veliki poraz desnice, HOS-a i onih koji su postavili ploču, jer je intencija bila suprotna. Micanjem ploče desničarska strategija pada. Moć Pupovca raste. Bijes naroda će se pretvoriti u ekstremizam jer četništvo jača. O svemu tome desnica nije previše razmišljala.

Na kraju se pitamo čemu cijeli cirkus? Možda je bolje raspravljati o mržnji nego zašto INA ima skrbnički račun? Ili gdje su nestali kapaciteti HEP-a i zašto je Srbin Vuk Hamović vladar HEP-a u sjeni? Zašto su naši mediji godinama zanemarivali kriminal oko Pupovca? Vjerojatno da bi svojim ekstremizmom palio mržnju i skretao pažnju sa srpsko-hrvatskog lopovluka o kojem na desnici niti slova!

HOP

Da li je Has