Bešker u Jutarnjem nazvao predsjednicu lažljivicom i poklonicom ustaštva

0
3628

U Jutarnjem listu od 6. rujna, 2017.  godine kolumnist Inoslav Bešker je predsjednicu Kolindu Grabar Kitarović nazvao lažljivicom i poklonikom ustaštva bez ijednog valjanog argumenta, oslanajući se na jugoslavenske i srbijanske laži, što najbolje dokazuju otkrivena komunistička stratišta diljem Slovenije, Hrvatske, Vojvodine i BiH,  a možda i Srbije.

Naime, Jasenovac je bio ustaški zatvor, a ne logor. Tamo su samo boravili osuđenici. Tamo je bio skriven i zaštićen određeni broj obrazovanih Žida koji su vodili brigu o zatvorenicima – učili ih zanatima i liječili. Možemo ga jedino nazvati radnim zatvorom, ali nikako sabirnim ili koncetracijskim logorom. Sabirnim ili koncentracijskim logorom su ga stvorili komunisti gdje su nakon završetka rata ubijali razoružane hrvatske vojnike i civile te informbirovce.
Prvi put sam doznao za pokolj Hrvata u Kočevskom Rogu 1969. godine,  a o tome me je informirao jedan komesar jedne od četiri čete Dubajićeve brigade. Tada sam doznao da je komesar jedne čete bila Milka Planinac koja je tražila dalmatinsku djecu da izvrše pokolj nad Hrvatima. Po njegovim riječima, u jednoj noći je ubijeno ili živo zakopano više od 40 tisuća hrvatskih staraca, žena i djece bez ijednog vojnika. Koliko takvih stratišta ima diljem bivše Jugoslavije? Usput su ih i opljačkali.
Međutim, hrvatski narod nikada u Jugoslaviji nije doznao istinu o Titovim zločinima. Kolumnist Bešker nam je cijelo vrijeme u Jugoslaviji lagao,  a laže nam i danas. Uz to je bio doušnik UDB-e i cinkao nevine ljude. Njegov pedigre je orjunaški i komunistički te ga je davno trebalo lustrirati. Dakle, ne mogu vjerovati jednom okorjelom lažljivcu i licemjeru koji i danas prikriva komunističko četničke a uvećava ustaške zločine.
Da je Bešker obrazovan u slobodnom svijetu i bez velikog maminog uticaja drukčije bi mislio i imao bi drukčiju svijest. Tako ga je odgajala orjunašica i Tito. Evo ustaške povijesti: Ustaše se pojavljuju prvi put nakon ubojstva hrvatskih zastupnika u jugoslavenskoj skupštini i nakon toga nastaje poklič ZDS jer su ustaše htjeli stvoriti hrvatsku državu. Najprvo je postojao poklič ”Za dom” i dodan mu je pridjev ”spremni”koji je pokazivao tu namjeru. Slično je nastao poklič ”U boj – za narod svoj”. Što simbolizira ”Marš na Drinu”? Nije li to bio četnički poklič za osvajanje cijele Bosne i dijela Hrvatske?
Tko je predao kraljevinu Jugoslaviju Njemcima? To je potpisao u Berlinu Ivo Andrić na prijedlog srbijanske vlasti. Mučno je i danas slušati laži kako je Pavelić Italiji prodao Istru, Rijeku, otoke Cres, Lošinj, Susak i Unije, Lastovo i Palagružu, te Zadar. Ovo nam pokazuje da gotovo svi hrvatski kolumnisti i komentatori svijesno lažu. Pavelić je Musoliniju predao gradove Šibenik i Split sa dijelom okolice, a ne cijelu Dalmaciju, kako nas uvjeravaju oni koji nikada nisu željeli hrvatsku državu.
Sa druge strane Srbija je bila najodaniji suradnik nacizma i fašizma, ali o tome nitko ne piše i ne govori. Već 1942. godine u Srbiji su pobijeni svi Židi i Srbija je ponosno poslala poruku Nijemcima: judenfrei. Dakle, toliko o istinoljubivosti Titovih znanstvenika i intelektualaca.
Pavelić je na ruševinama kraljevine Jugoslavije osnovao NDH. Zašto bi to bila izdaja i zločin? Njemu Hrvati mogu zamjeriti jedino što nakon kapitulacije Italije nije prešao na stranu pobjednika, ali ne i stvaranje NDH. Zašto hrvatsku državu nisu stvorili komunisti nego su Srbiji poklonili Bačku i Srem sa Zemunom,  Crnoj Gori Boku i Bosni hrvatski Neum sa Klekom. Koliko država u Europi nije bilo saveznik Hitlera?
Svi ovi hrvatski i ustaški pokliči su bili pokliči za stvaranje hrvatske države, a ne za strane fašističke i nacističke okupatore – Nijemce i Talijane ili Hitlera i Musolinija. Hrvatskim orjunašima i četnicima smeta nezavisna, suverena i demokratska država Hrvatska jer njom ne bi smjeli vladati hrvatski koljači iizdajnici uz pomoć srbofašističkih okupatora.
Međutim, danas je gore stanje nego u bivšoj Jugoslaviji jer Hrvatskom vladaju oni koji je nisu željeli, a samo su mislili kako je mogu opljačkati. Sačuvali su gotovo sve komunističke zakone i donijeli neke nove koji su udbašima i kosovcima omogućili opljačkati ono što nisu uspjeli opljačkali Markovićevi direktori preko meneđerskih kredita. Nitko se ne pita što su direktori kupili tim kreditima – poduzeća ili dugove tih poduzeća? Kupili su dugove i na koncu postali vlasnici te na račun tog vlasništva kao hipoteke opljačkali hrvatske banke, a poduzeća uništili.
Međutim, u NDH se koristio pozdrav ”Za dom i poglavnika – spremni”. Razliku između ova dva pojma ne mogu vidjeti samo hrvatski orjunaši i četnici, ali je mogu vidjeti svi misleći i dogmom neopterćeni ljudi. Slično je nastao poklič ”U boj – za narod svoj”. Pravaši su imali poklič ”Bog i Hrvati”.  Zar komunisti nisu imali komunisttički poklič: ”Smrt fašizmu – sloboda narodu”? Kakvu slobodu je taj poklič donio hrvatskom narodu osim što ga se nakon rata svirepo ubijalo, a kasnije progonilo i zatvaralo uz pomoć doušnika udbe.
”Za dom – spremni” nije bio kompromitan za NDH nego je bio jedan od od tri –četiri simbola zločinačkog režima” piše kolumnist Bešker mada ne definira ostale simbole zla. Najvjerojatnije je mislio na grb koji počinje bijelim poljem i grb u obliku slova U. Štoviše, takav grb nalazimo na crkvi sv. Marka u Zagrebu davno prije pojave ustaša. Još jedno zlo su bili rasni zakoni, ali koja ih država u Europi nije imala.
Ovdje nam je kolumnist Bešker otkrio svoju ignoraciju o znanosti, jer antička znanost se skriva u simbolima i mitologiji, ako ih znamo čitati. Na hosovskom spomenu u Jasenovcu prikazana je cjelovita kvantna fizika i genetika, ali kako bi to mogli razumjeti oni koji su zasljepljeni Titom i njegovim prikrivanjem zločina. Čini mi se da i današnja znanost ima odlike Titove nehumanosti.
Kako vidimo, predsjednica ništa nija lagala nego je iznijela svoje mišljenje jer je slobodna i živi u demokraciji. U demokarciji čovjek je slobodan i može slobodno iznijeti svoje mišljenje i nema nikkavih zabrana. Međutim, novinari poput Beškera bi joj to uskratili jer oni ne razumiju ni slobodu ni demokarciju, ali opravdavaju Titovo nasilje i prikrivanje istine. Što može biti istina u glavama onih koji su kao ljudi formirani u Kumrovcu?
Slažem se da znanstvenici ne bi smjeli lagati i krivotvoriti, ali u Titovoj Jugoslaviji takav privilegij se nagrađivao.  Takvi su uzrok hrvatskih podjela jer su dogmatski obrazovani. Istina, u Hrvatskoj ima i onih koji sebe nazivaju desničarima i sljedbenicimna Pavelića, ali njihovo obrazovanje je minimalno. Međutim, kako oni slični Beškeru sve domoljube nazivaju ustašama, moram priznati da sam i ja postao ustaša.
Srećko Radović

HOP