U trenutku kad Keleminec pritišće Pupovca Bujanec u Jutarnjem označuje Keleminca opasnim ekstremistom i tako daje krila Pupovcu!

0
3355

Bujanec o svadbi i ekstremizmu

– Nisam pozivao političare i dužnosnike, nego ljude s kojima se privatno više-manje intenzivno družim, s kojima pijem kave, ručam ili večeram. Nikoga nisam pozvao da mu se dodvoravam, nego sam zvao prijatelje – objasnio je Bujanec koji je imao potrebu reći nešto i o hrvatskoj desnici.
– Rezolutno odbijam pojam ekstremna desnica, ona je u hrvatskoj apsolutno marginalna, njezin predstavnik je tek Dražen Keleminec koji nije bio ni u mojoj emisiji, niti ga imam namjeru zvati. U Hrvatskoj danas ne možemo govoriti ni o klasičnoj desnici jer je to zastarjela terminologija iz 19. i 20. stoljeća. Zlatko Hasanbegović svoj pokret ne definira kao desni.
Na sljedećim parlamentarnim izborima dobit će više od 10 posto glasova i 15-ak saborskih mandata, tada će HDZ s njima, a ne HNS-om ili SDSS-om, morati koalirati za formiranje vlasti isto kao u Zagrebu, a to će biti dobro za Hrvatsku – zaključio je mladoženja Bujanec u Jutarnjem listu.

Pitali smo D. Keleminca što misli o tom stavu Velimira Bujanca.

received_2449702555170881

Što je ova slika značila 1994, godine za svjetsku javnost? Tada su govorili Srbi da smo nacisti i ustaše. Može li se paljenje huškačkih novina Novosti usporediti sa ovim činom? Po čemu je Keleminec ekstremniji od ovoga čina?

 

 

Bujanec je nosio kukasti križ na rukama, a ne ja. Bujanca su ulovili sa drogom s kojom je plaćao prostitutke ,a sad je on pozitivan, a ja negativan. Toliko o ekstremizmu kojeg jedino vidi on i Pupovac. Evo našli su zajedničkog neprijatelja. Ostali dio intervjua govori koje su mu intencije. Koalicija s HDZ-om koji je upropastio zemlju… prema njemu očito ga ometam da posloži medijski plan oko Hasanbegovića i kontrolira desnicu. Tko nije s njima taj je ekstremist ili zaostao. Mislim da je jasna takva stigma i  kuda vodi. Još da Karamarko preuzme HDZ, oni bi kontrolirali desnicu bez da moraju izmišljati bezbroj ogranaka HSP-a. Što bi to pomoglo narodu? Pluralizam ili jednoumlje? Što želimo? Pogledajte rukopis i sve je jasno. -komentirao je Bujanca Keleminec.

Novinar mora dati pravo reći  svakome što misli, tako spriječava frustraciju i omogućava pravo govora za svakoga , ostalo se zove navijanje i pristrano izvješćivanje. O Keleminčevom ekstremizmu možemo reći da se jedini usudio doći pred Pupovca, bez medijske i financijske podrške i prvi progovorio u megafon u svezi kriminala Pupovca. Njemu se sve više Srba obraća za pomoć pa ga je komično zvati ekstremistom… razlog diskreditacije je očito zbog ovladavanja desnicom. Zato je prije neki dan Hasanbegović pozdrav ZDS nazvao isključivo ustaškim i tvrdio da se hrvatska treba odmaknuti od propalog režima NDH-a. Zanimljivo da je on devedestih oblačio baš odoru sličnu NDH-a.

Ovaj napad na desnici  tzv. Nove desnice najviše šteti baš hasanbegovićevoj desnici jer ta desnica želi koaliciju s HDZ-eom i ispada kao ogranak HDZ-a koji glumi desnicu.

Zanimljivo da Bujanec dobiva u ovom trenutku prostor u Jutarnjem listu baš kada Keleminec pritišće Pupovca i pali njegove Novosti i na taj način pomaže Pupovcu, jer oglašava Keleminca ekstremistom pred svjetskom javnosti!

Jedina prava ekstremistička stranka u Hrvatskoj je SDSS M. Pupovca, koja je  stvorena kao takva. To se nije usudio Bujanec reći, lakše je bilo napasti Keleminca, jer tzv. nova desnica ipak ima puno dublji džep od Keleminca… to se vidjelo i na svadbi…sponzori Bog vas poživio…

HOP