Pismo predsjednici i premijeru iz dijaspore: ‘Pribičević je rekao da nikako Srbi ne smiju primjeniti silu glede Hrvata ako se ovi odluče čak i ne živjeti u istoj državi’

0
2091
Eto uskoro će u prosincu navršiti pune 82 godine otkako je Svetozar Pribičević iz pariškog egzila napisao ono glasovito pismo njegovim Srbima što im činiti glede Hrvata – dati im beli arak hartije i olovku i da ovi ispišu njihove želje!
Do današnjeg dana to Srbi nisu napravile i kao da nikada nitko od njih nije čuo za nekog Alberta CAMUS-a koji jako “lepo” reče: “Sloboda znači prije svega ne lagati. Tako gdje se množi laž najavljuje se tiranija ili se ona nastavlja!”
A što je drugo bila prva Jugoslavija iz 1918. i njena Brozova nasljednica iz 1945. nego tiranija hrvatskog i drugih naroda?
Nitko ne priča kako je Alesandar Karađorđević ošamario onu mladu Makedonku kada je rekla na njegovo pitanje kako je Makedonka ali ustrajno se priča o zdjeli sa srpskim očima na poglavnikovom stolu, a što degutana laž probisvijeta i najbanalnije protuhe onog vremena Curzia Malaparte, kojoj je čak nasjeo i jedan Alexandar Korb i morao je spomenuti u svom “velebnom” uratku o NDH i ustašama!
Dakle oni ustrajno lažu i prešućuju pred “vascelim svetom” da im je pokajnik Svetozar rekao da nikako ne smiju primjeniti silu glede Hrvata ako se ovi odluče čak i ne živjeti u istoj državi sa Srbima, jer to bi bio poraz srpskog ugleda u “svetu” i veliki poraz zdravog razuma!
Pa zar nije i bio poraz zdravog razuma  kada su progonili ne samo Hrvate nego svaku hrvatsku slobodarsku misao i nitko si od njih ne postavlja pitanje koliko hrvatskih kćeri i sinova je samo upravo od tih srbenda stradalo do kraja travnja 1941. i da hrvatski vojnik NIKADA svojom čižmom nije stupio na tlo njihove majčice Srbije, mogu li oni obratno to reči za sebe?
I kako s pravom reče Camus davno, nije li se ta tiranija nastavila u poraću  nakon završetka II.SR i nije li ta tiranija kulminirala na sam Vidovdan 1989. kada SLOBO pred preko milijun okupljenih srbenda govori: “…..opet smo u bitkama, one nisu danas još oružane ali nije isključeno da sutra ne budu!”
Da li je to bilo od strane SLOBE puštanje “belih” golubova ili skrivena prijetnja umotana u laž neke inscenirane “ugroženosti”, nije li se tu množila laž sa onom iz poraća kada se u II.SR srbenda i četnik preobukao u ustašku odoru i vršio pokolj srpskog stanovništva udružen sa hrvatskim orjunaškim drugom, svjedoci o istim zločinima još danas žive i neki su bili spremni govoriti, a neki još uvijek šute, o istima, ali Bogu hvala postoje zapisnici i nepobitni dokazi!?
Zna se danas jako dobro i točno što se 27. srpnja 1941. zbilo u Srbu i u njegovoj okolici i kako su srbende i četnici Vasilja i Đoke Jovanovića živog na kolac nabili katoličkog župnika, mučenika i gospodina Jurja Gospodnetića i roštiljali ga kao nekog vola pred njegovim župljanima koje su poslije sve likvidirali!
Zna se isto tako jako dobro što se na osnovi partizansko – četničke “istine” slavilo do zaključno 27. srpnja 1991. i što se slavi dalje do današnjih dana!
Nije li narodni heroj Vlado Janjić-Capo, saznavši što se zbilo sa drugom mu Markom Oreškovićem i komunističkim agitatorom Ivom Goldsteinom pobjegao od “drugova” u strahu za vlastiti život, vratio se inkognito u Sisak – tko napisanom ne vjeruje ne ka pročita njegove memoare?
Dakle, gdje se množe laži, ali to ni danas ne smeta i nije nikada smetalo jednog Slavka i Ivu Goldsteina, Danijela Ivina, Ognjena Krausa, Alfi Kabilja i ostalu udruženu bratiju pa se nastavlja tiranija!
I zar nije više nego smiješno da u jednoj JADOVNU i Šaranovoj jami ne postoji ni jedna košćica, ni jedan skelet tih velikih brojki žrtava srbenda a da se u do sada tri iskopa u JASENOVCU pronađu samo hrvatske žrtve, što civila izbjeglica što vojnika domobrana i ustaša, a ni traga od srbenda, još manje od Židova ali i Roma, dok je Jazovka, Maksimir, današnji Autobusni kolodvor, Vrapče, Huda jama, Kočevski rog, Bjelovar/Lug i druga stratišta hrvatskih žrtava prepun inih kostiju, skeleta i lubanja?
I danas se nastavlja po Camusu ta tiranija, jer svako samo spominjanje mogućnosti naučnog pretraživanja istih je revizionistički zločin i buđenje ustaških guja kako to reče u Knesetu onomad najbolje oslikani veleizdajnik svoga naroda, tada još i njegov predsjenik, dr. Ivo YUsipović, ni od koga drugoga već od druga mu i tadašnjeg srpskog veleposlanika u RH, gospodina Radivoja Cvetičanina: ZAGREB INDOORS – kuda je nestala ta knjiga istine i zašto?
Dakle nekome je u Europi i svijetu, Berlinu i Beogradu, ali i u PUPOVČEVIM NOVOSTIMA u velikom interesu umnožavati te laži kako bi se lagodno nastavila ta TIRANIJA i upravo se to radi od strane Aleksandra Vučića, Tomislava Nikolića, Ivice Dačića, Voje Šešelja, Vuka Jeremića, Milokrada PUPOVCA, Voje Stanimirovića, SPC okupljene oko Irineja i Porfirija, SANU i Vase Krestića, Ekmečića Milokrada, Srboljuba Živanovića, dok je moderno izdanje sa pojmovnikom knjige laži i obmana MAGNUM CRIMEN Viktora Novaka 2012. i njen prijevod na engleski paradigma velikosrpskog velezločina nad hrvatskom političkom nacijom upravo po Ćosićevom sindromu laži prve vrste: “Sve veliko mi Srbi postigli smo lažima!”
Ili još izražajnije, gdje piše u Deobama 1 na stranici 135: “….lažemo iz straha, zbog ljubavi i pravednosti da sakrijemo svoju i tuđu bedu….” – Ćosićev sindrom laži druge vrste!
I sada se postavlja naučno pitanje, postoji li koja zemlja ovoga svijeta i u njoj koji povijesno pismeni znanstvenik, koji ovaj napisani sadržaj može znastveno oboriti bez nekog praznog laprdanja jednog ALEKSANDRA VULINA ili nasljenika Simona Wiesetthala, dr. Zuroffa ili Rimskog biskupa u stilu one njegove mješovite komisije o “krivnji” jednog od rijetkih svjetionika u onomadnom crnilu gotovo svekoliko fašističke Europe, dr. Stepinca, gdje se na dvoru EDUARDA VIII pozdravljalo sa “Heil Hitler” i prema nebu podignutom rukom, ali to ne smeta ni onima danas u Londonu a još manje ovima u Bruesselu, no u toliko više taj prastari hrvatski pozdrav ZA DOM SPREMNI, sa kojim je general Jelačić krenuo u boj sa mađarskim seceonistima ondašnje bečke carevine i kraljevine K&K i hrvatskog naroda!
Gdje je samo prividno naučno djelo onoga Aleksandra Korba ili Wolfganga Oschlies-a ili Holma Sandhausen-a de facto ponavljanje Viktor Novakovštine u finijem celofanu svih tih Deschner-Petrovićevih učenika, koji ustrajno ignoriraju misli Erich-a Fromm-a, a koji s pravom kaže: “Ni jedan zločin što ga čovjek čini za svoju slobodu ne može biti tako velik, kao zločin onih koji mu slobodu uskraćuju!”
No ovi uporno i dalje ustraju u njihovim obmanama pred tuđim neupućenim svijetom potpomognuti stranim kameleonima poput Alaina Finkielkrauta ili Ingrid Deltenre ili neke Doris Pack i nekom čudnom kriminalizacijom hrvatskog puka od strane jednog Bulajića ili srbende i četnika Milokrada PUPOVCA i njegovih NOVOSTI kao da Hrvati nemaju pravo u svojoj zemlji braniti svoj dom i i biti ZA DOM SPREMNI – bez da uočavaju paradoks kako su srbende tada 1918. i 1945. i 1991. ali i danas počinili i čine dalje teške zločine u Domaji Hrvata i njenih ostalih građana i da su USTAŠE i DOMOBRANI bili jedini koji su taj dom sa punim pravom tada branili i te zaluge im nitko i nikakav počinjeni i još manje podmetnuti zločin, može iste uskratiti, jednako i isto kao i onim HOS-ovim junacima koji su se  žrtvovali za svoj narod i Domaju u velikosrpskoj agresiji potpomognutoj od strane JNA!
Karlo Kutniak
HOP