Otkrivamo vezu medijskog teroriste Linte i ugroženog prebogatog M. Pupovca

0
3356
15.03.2016., Beograd, Srbija - Predsjednik Vlаde Republike Srbije Aleksаndаr Vucic sаstаo se sа predsjednikom Srpskog nаrodnog vijecа u Republici Hrvаtskoj Milorаdom Pupovcem. Photo: Srdjan Ilic/PIXSELL

Kako bi vam približili isti propagandni rukopis dvojice vodećih Srba u Hrvatskoj i Srbiji,  dali smo na uvid tekst iz srpskih Novosti Save Štrbca nekada mozga svih velikosrpskih projekata o Miodragu Linti. Čovjek koji nas je proglasio glavnim problemom u regiji, portalom koji mu prijeti smrću; što je notorna laž ovim se tekstom otkriva u potpunosti. Isto tako govori o nama i Milorad Pupovac, poput Linte. Što mi zapravo ugrožavamo, velikosrpstvo ili neometanu pljačku?

 

“SKORO nema dana da iz Saveza Srba iz regiona s potpisom predsednika Miodraga Linte u javnost ne izađe neko saopštenje. Komentarišu se, uglavnom, izjave raznih političara iz regiona s prepoznatljivom mantrom: izjava se na početku kvalifikuje kao skandalozna, sramna, uvredljiva, ponižavajuća…, a na kraju se p(r)oziva neko moćan, poput EU, SAD, Nemačke, hrvatske ili srpske vlade…, da nešto preduzmu.

 

Pošto sam i ja “Srbin iz regiona” i predsednik sam nevladine organizacije, koja nije u tom savezu, posetio sam njegov sajt (ssr.rs), kad ni tamo nema popisa članica. I nijednog drugog kontakta, osim predsednika. U načelima istaknutim na sajtu piše da je SSR politička organizacija. No, neki Krajišnici me ubeđuju da je SSR registrovan kao NVO, što je vrlo verovatno, pošto se pojavljuje na konkursima za donacije sa ostalim NVO. Iz kontakata s predstavnicima mnogih NVO iz regiona doznajem da ni njihove organizacije nisu u “savezu”. A N. Kobac, takođe “Srbin iz regiona”, u pismu Linti navodi: “Nisam znao sve do danas da savez čine ljudi, a ne organizacije ili udruženja. Nisam znao da jedan čovek, ma koliko bio uman, bistar, jak, sposoban…, može biti savez.”

Na istoj adresi i sa istim telefonom nalaze se još dve NVO: Srpski demokratski forum (SDF), čiji je Linta predsednik UO, i Koalicija udruženja izbeglica, čiji je Linta bio osnivač i predsednik od 2008. do novembra 2015. Među dokumentima Koalicije nalazi se i sporazum o saradnji između nje i SNS koji su u januaru 2012. potpisali tadašnji predsednici tih subjekata, T. Nikolić i M. Linta, i koji mu je i po treći put doneo mesto narodnog poslanika i potpredsednika Odbora za dijasporu i Srbe iz regiona u Skupštini Srbije.

Na sajtu Koalicije nalazi se popis 31 njene članice. Interesantno je da se Linta i u ime Koalicije svakodnevno oglašavao saopštenjima, a otkad je osnovao SSR iz Koalicije nije izašlo nijedno saopštenje. Novi formalni predsednik Koalicije M. Šapić nema vremena za saopštenja jer je zauzet rasturanjem lista “Srpsko kolo”, koji uglavnom promoviše Lintin “lik i delo”, po raznim skupovima širom regiona.”-pišu srpske Novosti.

Puno pametniji Milorad Pupovac ima sličnu mrežu; ali znatno jaču. U mreži M. Pupovca bivši su novinari HRT-a srpske nacionalnosti Saša Milošević osuđen za dilanje droge, Saša Kosanović,  a kada zatreba novinar Rašeta; rođak zločinca Rašete, feralovci, o njemu sve najbolje piše i Ante Tomić, pisac i sin jugooficira.

Linta još nema takvu ekipu u Srbiji; ali se vidi iz ovoga članka da radi potpuno isto sustav kao Pupovac prije deset godina. Srbi iz Srbije optužuju Lintu da pomaže hrvatskoj vladi kao i Pupovac u svezi izbjeglica. To naravno nije istina, ovu dvojicu srpskih pajaca kontrolira se izvana. Hrvatska diplomacija već je odavno dokazala da nema sposobnost zadržati dvije nacrtane krave, a kamoli kontrolirati ovu dvojicu pohlepnika.

Da su isti svjedoči nekada bliski suradnik M. Pupovca Nenad Vlahović, pravnik i nekada moćan komunistički direktor. Znači obrazovan i sa poslovnim znanjem. On je prvenstveno nama i DORH-u uručio masu dokumenata kojima  tvrdi da Pupovac pljačka proračun. 7 kaznenih prijava je podnio. Država umjesto progona Pupovca dopušta progon Vlahovića. Lokalni karlovački radio potvrdio je svojevremeno kako je osoba srpske nacionalnosti umrla u svinjcu čekajući pomoć u svezi obnove kuće. Od Pupovca nije ima neku veliku pomoć iako ga je molio. Nekadašnji novinar Tanjuga Nikola Krkljuš javno je pred kamerama optùžio Pupovca da je donaciju traktora za Benkovac prebacio labudicama u Vojvodinu, da je japanska vlada dala novac za gradnju škola, ali škole nisu napravljene. Svi ti podaci izašli su na našem portalu koji su obojica prozvanih proglasili ustaškim i tako preko komunističkih medija postali demokrati.

Kako je upropaštena Tesla banka genijalci? Kako uz svu vašu pomoć Srbi u Hrvatskoj i Srbiji žive loše, a vas dvojica imate novaca za tri svijeta? Tvrtku nemate, a novaca imate kao Trump. Na kome ste se obogatili i čije to interese štitite? Novosti lupetaju o hrvatskim interesima. Čista laž. Hrvatska je tako pokradena da je to odvratno gledati. Nije bolje niti u Srbiji.

U ovoj priči bitan je novac. Zato je Pupovac otišao kod vodećeg beogradskog kriminalca Vučića po još dva milijuna jučer. Srbija daje novac koji Srbi u Hrvatskoj vide jedino ako pušu u tikvu Pupovca, kao i Lintini u Srbiji. Srpske kuće prodavane su poslije rata kao da su u New yorku, od toga vlasnici imaju najmanje, pljačkali su se građani Hrvatske i porezni obveznici. Neka Linta konačno kaže kako i zašto. Neka konačno kaže Pupovac gdje su škole za Srbe iz japanske donacije; gdje je kulturni dom u Slavskom polju iz američke donacije…Beogradom se šeće Vlado Gabrić; ljubi sa tzv. četnicima; a zapravo lopovima iz Biroa Krajine, brani srpstvo ali ne zna on, pa niti cijeli  Vrginmost objasniti gdje je kulturni dom u Slavskom polju nestao. Amerikanci dali novac, doma nema…

sdp četnik

Za potrebe skrivanja takvih činjenica obojica glume da ih progoni HOP portal. Glupost. Mi imamo hrabrost napisati, dok ih doslovno svi mediji brane. Što zapravo brane? Po čemu su oni bolji od Todorića? On je bar imao tvrtku; dok oni imaju najbolju tvrtku, novac i glupost  poreznih obveznika. I muzu ga do daske.

U Vrginmostu, pijanci, silovatelji maloljetnica predstavljaju borce za srpska prava! I o tome piše huškački list Banija rs, niti slova loše o ovoj dvojici srpskih vođa. Pogledajte koliko novaca njih dvojica imaju i odmjerite hrabrost srpskih glasila. Čisti kukavičluk. U kojem srpskom glasilu može govoriti Nenad Vlahović? Niti u jednom. Jadna je to demokracija kada on mora iznositi podatke u “ustaškom HOP-u”. Pa je i on po difoltu ustaša. Svi su ustaše kad priupitaš za porijeklo novca.

Ali u svim srpskim glasilima može govoriti nekakvi luftbrenzer Busić sa Banovine koji je silovao maloljetnicu i izbacio jadnu djevojku iz auta; kako ga napada ustaški portal dok brani interese Srba, vjerojatno silujući i švercom robe preko granice.

Ovi dvojica Linta i Pupovac brže bolje cvile po Srbiji o ugroženosti kada objavimo podatke koji im neodgovaraju.

Zato Pupovac živi u vili ispod Sljemena okružen “ustašama” dok Srbi umiru u svinjcu čekajući obnovu i pomoć ugroženog Milorada.

Urednik Igor Drenjančević

HOP