Izvanredna uprava tek naslućuje što je sve nepravilno, Todorić sve zna tko mu je iz hrvatskih Vlada u tome pomogao

0
2388

Možda ćete se ljutiti na mene kad to kažem,ali Todorić je dobrim dijelom u pravu. Država se nema pravo miješati u privatno vlasništvo, to je istina. Trebalo je prema zakonu pokrenuti predstečajnu ili stečajnu nagodbu i kao i svi drugi, čekati sudske odluke.

Medjutim, očigledno je da je Država involvirana u cijeli slučaj izdavanjem brojnih jamstava (državnih obveznica) i tako se izložila prema vanjskim financijerima, pa je preuzimanjem kormila u Agrokoru probala spasiti sebe i one koji su ta jamstva odobravali, a možda nešto usput i “ušićariti”

Medjutim nakon što je stvar izmakla kontroli donijeli su Lex Agrokor koji je i Todorić potpisao jer su mu vjerojatno neposredno prije dali neka obećanja i jamstva koja do sada nisu ispunili. U smislu ti nama daj upravu a mi ćemo tebe pustiti na miru i uživaj u svojoj lovici koju si pospremio. A i Kulmerovi dvori su samo tvoji…….. Ali izgleda da stvari ne idu tim tijekom pa se Todorić raspisao…….

Neka samo piše, ali neka bar napiše i objavi sve što zna, i što se zbiva iza zavjesa, jer to su scene uobičajene posljednjih 30 godina…..običnom tzv.malom poduzetniku nezamislive i nedohvatljive.

Hrvatska Vlada očigledno je ostavila dovoljno vremena velegospodarstveniku Todoriću da pospremi lovu, isprazni nekretnine i odseli izvan Hrvatske odakle se putem bloga žali i tužaka. I odgadjanje objave revizije vjerojatno služi istoj svrsi, da on dobije na vremenu….
I jugoslavenski kralj Petar II izbjegao je svojevremeno u London…..Uskoro bi poput njega, i balkanski kralj poduzetništva mogao “svom narodu poručiti da se ne brinu, on je dobro…..!”

Pratim verbalni obračun izmedju Todorica i Vlade RH……

Što mislite tko ce biti pobjednik?

Dok je Vlada RH preuzela obvezu rješavanja Agrokorovih problema i dugova Todorić se sa svojim milijardama koje se nalaze na sigurnim računima izvan RH zabavlja sa Vladom RH kao mačka s mišom…

Dok Izvanredna uprava tek naslućuje što je sve nepravilno ili nezakonito napravio Todorić u Agrokoru, Todorić sve zna tko mu je iz hrvatskih Vlada u tome pomogao…..

I naravno, Hrvatska love nema,u dugovima je do grla, ali Todorić ima, i za razne tužbe, za pisanje tekstova na blogu, za analize, za stvaranje strategije……

-Zašto nema Agrolagune Poreč u revidiranom izvješću za Agrokor? Kako je moguće da je Agrolaguna Poreč mjesec dana prije “sloma” Agrokora prenesena na osiguravajuća društva, i da to sve štima, a da isti pokušaj sa Beljem država blokira!?
Ovdje nešto ne štima. SDP predlaže u istražnom povjerenstvu saslušanje bivših premijera, a šta je sa bivšim-sadašnjim ministrima, županima koji su za Todorića letjeli u Meksiko i koji su mu bili savjetnici?
Bojim se da po onoj narodnoj “puno babica kilavo dijete” i od ovoga neće biti ničega. Tko jamio, jamio, rekao bi Rojs.-komentirao je Agrokor Damir Kajin.

Nada Landeka

HOp