Komedija: Markovina optužio Hasanbegovića da je financirao četnike i to je po njemu razlog da se obnovi jugoslavenska ideja?!

0
4410

U prošlogodišnjoj emisiji iz Sarajeva o obnovi Jugoslavije malo se zna. “Levičarski mediji ” izvukli su iz konteksta emisije riječi BiH povjesničara Dragana Markovine, tek jednu misao o Hasanbegoviću su zapamtili; “Beogradski povjesničar Bojan Dimitrijević, zagovornik rehabilitacije Milana Nedića i Draže Mihailovića, dobio je potporu Hasanbegovićeva ministarstva kulture za čak tri knjige” i to je dokaz suradnje četnika i ustaša?! Zato po njemu treba nastojati u stvaranju Jugoslavenske nacije, jer ona briše sve probleme nacionalnih manjina u ex Jugoslaviji?!

Da se radi o specijalnom ratu prema Hrvatskoj govore činjenice: emisija je snimana u nakaradnoj državi BiH, centru svih gluposti ex Jugoslavije. No krenimo redom; Hasanbegović  kao ministar je finacirao s 12.000 kuna, dobio je Dimitrijević za knjigu ‘JNA u Hrvatskoj i Sloveniji’, čiji je jedini autor. Po deset tisuća kuna su pak dobile knjige koje je napisao u kolaboraciji s drugim autorima – Danijelom Frkom, ‘Pomorsko zrakoplovstvo na Jadranu 1918 – 1992’, te Dinkom Predoevićem, ‘Oklopne postrojbe savezničkih snaga na jugoistoku’.

Izdavač vih ovih knjiga je Despot Infinitus d.o.o., kuća u vlasništvu Zvonimira Despota. Knjige nisu veličale četništvo. 

Markovina je jako bitan u Igmanskoj inicijativi, u kojoj su uključeni i najbolji hrvatski odvjetnici. Oni imaju sve podatke o kriminalu u Hrvatskoj i zanimljivo da su baš dio iste inicijative kao i Dragan Markovina, nametnuti hrvatski povjesničar, poput sarajlije Goldsteina. Plan inicijative je je stvaranje jugoslavenske zajednice.

‘Nova ljevica’ i Igmanska inicijativa za spajanje u Srboslaviju djeluju na osnovu ukradenog novca iz sukcesije?

 Uz ovog manipulatora u inicijativi su Pusić, Teršelić koji preko Dokumente pokušavaju izjednačiti zločine i pokriviti sve strane. Znači napisati novu povijest. Markovina je ovdje da to kao povjesničar potvrdi.
Što je znakovito rekao Markovina u ovoj emisji? “Kako su samo kulturno uspjeli povezati bivšu zemlju”. U prijevodu preko kulture se provodi jugoslavenska, odnosno srpska propaganda. Zato su bili povici na Hasanbegovića kao ministra kulture. Zanimljivo da taj detalj nitko nije primijetio od 11 minute do 15 minute emisije. Tu tezu već godinama napada iskljičivo jedna kulturna radnica u nas, Ingrid Runtić, ona je više puta dokazala kako se preko srpskih umjetnika namjerno širi Jugoslavenstvo. 
Zanimljivo da društvo novinara kontrolira sin oficira JNA Saša Leković, da su na televiziji mnogi sinovi i kćeri jugo oficira, a da su najviše istaknuti u medijima nekadašnji bliski suradnici Aleksandra Stankovića, Rašeta, Kosanović, svi na ovaj ili onaj način oficirski poslušnici kao djeca ili rođaci, zajedno sa Stankovićem.  Svi oni nakon krvavog rata pušu u jugotikvu…Mnogi od njih su vezani uz Novosti, plaćani od tog protuhrvatskog glasila mržnje. Sve je to objedinjeno u ovoj emisji. Pogledajte vrh nacionalnog sastava medija u Hrvatskoj i osjećate ćete se kao u Srbiji. Ako to spomenete odmah ste ustaša. Možete li zamisliti situaciju da sve francuske medije poslije 2. svjetskog rata kontroliraju Nijemci? Ne bi li istina o tom ratu bila drugačija? Upravo to se želi u Hrvatskoj postići?
Koja je najveća laž Jugoslavije i koju ponavlja Markovina? Kako su jedino u Jugoslaviji manjine bile zaštičene i nije bilo mržnje kao danas, odnosno jedino takva ideja pokriva sve razlike. Znači po ovoj osobi kažeš da si Jugoslaven i tako prikriješ mržnju druge strane? Partizani su bili tzv. jugoslaveni pa se ubijali sve one koji su stajali na putu njihovoj moći. Jugoslaveni su zapravo mahom srboslaveni.
Jugoslavija je stvorena na zločinu prema Hrvatima. Nikada nije bila tolerantna prema “manjinama ” u koje je ugurala Kosovare, a kojih je gotovo kao Slovenaca. Ona je bila čuvar Velike Srbije. Markovina tvrdi da su u svim zemljama bivše ex Jugoslavije ugrožene manjine?! Niti jedna manjina osim srpske nije ugrožena. Srbi su svuda ugroženi, od Kosova do Hrvatske. Prema tome Markovina obranom Jugoslavije brani Srbiju. U Bugarskoj ne priznaju manjine, a opet su dio EU?!
Kako su ugroženi Srbi u Hrvatskoj nakon što su porušili trećinu Hrvatske, pobili 17000 ljudi? Kontroliraju medije, društvo novinara, Pupovac kontrolira vladu, a HEP Vuk Hamović. Vrlo blisko surađuju sa Austrijancima u svezi rastakanja naše privrede i sa Rusima preuzimaju primat u turizmu.
U kulturi i znanosti nametnuti su nam kadrovi iz BiH poput Frljića ili Markovine, Jergovića, puni mržnje prema Hrvatskoj, a u tome im pomažu Rudanica i sin oficira JNA Ante Tomić. Oni dobro žive dok vrhunski kulturnjaci u Hrvata umiru u bijedi.
Svi oni muzu Hrvatsku i zapravo panično se boje stvarne hrvatske samostalnosti. Pokradoše nas mnogi srboslaveni dok su desničari raspravljali o pozdravu “Za dom spremni”…
Igor Drenjančević
HOP