Priča oko Grbinova oca i lažni profil Brune Esih hakiranjem je trebao srušiti portal

0
2924

Veće duže vrijeme vodi se podmukli medijski i pravosudni rat protiv portala HOP, poglavito protiv njegovih novinara.

Zadnji poznatiji pokušaj napravljen je prošli tjedan u vrijeme vrlo bitne objave o sastajanju sdepeovskih kadrova sa tzv. vladom Krajine u Beogradu. Vrlo važan članak kojim se jasno otkrivaju pojedinci u SDP-u, a koji rade u suradnji sa Beogradskim pašalukom. U tom trentku dolazi do hakesrkog napada na portal i pojavljuje se u jutarnjim satima objava o Peđi Grbinu koja je uzdrmala medije i Sabor.

Član SDP-a u Beogradu se ljubi sa srpskim teroristom i članom Zemunskog klana!

Još je bilo rano ujutro i nismo primjetili da je objavljena.  Skica iz cms programa osvanula je na fb. Prema prvim dojavama objava je bila potpuno nesređena interpunkcijski onakva kakvu smo snimili na profilu branitelja D. V. i stavili u CMS program portala s mogućnošću objave kao priče koja struji facebookom. Znajući da je navedeni oficir u nekoj vezi s Grbinom.

vlado

Zato vam i dajemo snimke prve objave koja je bila u potpunosti nesređena, a poslana od naših čitatelja nakon objave.  Nesređenu objavu nikada ne bi objavili sa potpuno krivom lokacijom događaja.

Usput smo provjeravali sve korisnike programa s pravom objave da li su objavili taj članak. Nakon izvjesnog vremena znali smo da to nije naše maslo jer glavni urednici nisu mogli djelovati na objavu iako je bila stupidnog naslova da je Grbinov otac pucao po Puli, a događaj je iz Lošinja!

U portal se nije moglo ući, a i sam portal je u tim pokušajima srušen. Kada je  postalo jasno da je i lažni  profil Brune Esih u igri sve je znatno jasnije što se događalo toga dana. Poglavito jer osobe koje su navodno dijelile tekst fizički nisu mogle to obaviti jer su bile fizički nedostupne!

hop down

Ovo je drugi slučaj takvog napada, prvi se dogodio za vrijeme lokalnih izbora kada smo objavili svjedočenje o tzv. korištenju osnivanja većeg broja udruga u svrhu političke kampanje. Isti slučaj je prijavljen policiji. Tekst je nestao. Razlog je povezan pred policijom.

udrugeudr

 

Treba reći da je nakon 5 godina postojanja profila našeg urednika na facebooku baš pred lokalne  izbore je ugašen profil do kraja izborne kampanje. Tada je na njegovom profilu napisana jedna kompromitirajuća poruka za jednog kandidata. Facebook je ugasio profil iako je dobio vjerodostojne dokumente o vlasniku profila. Lažni profil Brune Esih nikada nije ugašen. I nitko nije tražio dokumente u svezi provjere. Facebook je u zadnjih mjesec i pol dva puta bezrazložno blokirao djeljenja našeg portala prilikom objave prosvjeda protiv pravosuđa u Rijeci, koji vodeći mediji nisu popratili iako je bio zanimljiv i prozivali su  konkretne suce, te prilikom konferencije za novinstvo D. Keleminca. Portal nije bio vidljiv toga dana do 18 sati, a do tada su već fabricirane vijesti. O tome je obaviještena naša EU parlamentarka.

blok pupiblok šota

Njegov govor snimili smo u potpunosti jer već pet puta govori isti tekst, ali mediji niti jedan dio govora ne prenose u cijelosti. To je po prvi puta napravila NOVA TV očito znajući neke detalje naše objave koja je samo na fb dosegla 17555 gledanja.

 

hop dauw

Na dan govora D. Keleminca srušen je portal.

U svome govoru spomenuo je Kleminec terorističku vladu izbjeglištvu, Biro Krajine, koja ne zabrinjava previše našu vlast, Vučićevog i Šešeljevog čuvara  i ubojicu iz Škabrnje Veselina Vidovića, 7 kaznenih prijava protiv M. Pupovca koje je podnio pravnik Vlahović. O tome u medijima niti riječi. Mediji se bave ustaštvom uz toliki kriminal.

Blog naše novinarke Nade Landeke je hakiran, iz njega je napravljena porno stranica, iako je prijevljen slučaj policiji i za štetu koja je nastala nitko nije odgovarao. Landeka se bavi pravosuđem i RBA zadrugama i jedan je od organizatora prosvjeda u Rijeci.

Naš suradnik oko kriminala HEP-a A. Jeličić stalno prima prijetnje u svezi ubojstva kao i urednik Igor Drenjančević, kojemu prijete od četničke omladine do bliskih suradnika zločinca Vidovića. O hrvatskim izdjanicima da ne govorimao. Prijavljeno policiji.

Eklatantni primjer progona novinara je policijsko ispitivanje novinara Igor Drenjančevića i Ingrid Runtić u svezi objave slike zatamljene maloljetnika sa puškom, umjesto da se postavi odgovornost policajca, socijalnog radnika i roditelja zašto nije ispitan taj slučaj, poglavito jer je otac djeteta napao i predsjednika udruge branitelja, te maloljetno dijete obitelji Dragić koje je nazvao malom ustaškinjom, policja se bavila našom objavom!

Stranica urednice kulture Ingrid Runtić isto je uništena, kao i poslovna stranica, sve kako akademska slikarica ne bi mogla poslovati. I s tim je upoznata policija.

U Srbiji na državnoj televiziji četnici urlaju da je HOP ustaški portal koji ni manje niti više poziva na ubojstvo glavnog šefa Biroa Krajine Miodraga Linte. I time se pokazuje tko im u Hrvatskoj od portala najviše smeta…njegov kolega političar u Hrvatskoj Pupovac u svome biltenu stalno spominje HOP.

https://www.facebook.com/savezsrbaregiona/videos/2037725523128171/?hc_ref=ARR__mF90GLiKVwfIuFmbnW9X8QzRHMjPy8i3XpAeIvQQIAo9aN9AlmDWv1nPH0GAMc&pnref=story

Zanimljivo da je ovo jedini portal kojeg se napada sa svih strana i novinarima koji pišu na njemu ugrožena je egzistencija, koja pak nema veze sa portalom, drugi za svoj rad dijele ogromne plaće, naplaćuju svoj rad, dok se na ovom portalu piše isključivo iz uvjerenja i novac nije cilj. Mnogi na društvenim mrežama tvrde kako radimo za jednu ili drugu opciju, dok finacijska izvješča jasno pokazuju da je to laž. Okupili smo pravnike, profesore, sudske tumače, magistre iz domene kulture, stručnjake iz privrede, diplomate, kako bi bili neovisni od dnevnopolitičkih smicalica. Ljude koji ne ovise plaćom o portalu i tako dali jednu drugačiju sliku stvarnosti. Često objavljujemo pisma čitatelja da bi i oni sudjelovali u kreiranju slike u javnosti. Zbog toga nas blokiraju poslušnici sa društvenih mreža koje glume zakon iznad zakona,  a portal se ne spominje u ostalim medijima baš kao u slučaju Grbin kako ne bi imao važnost, odnosno ignoriranjem se pokazuje bitnost.

Novinari našeg portala su objavljivali gospodarske afere, skandale i pranje novca u kulturi, povezivali bitne informacije iz zemlje i inozemstva i uvijek bili mjesecima, a ponekad i godinama ispred svih ostalih portala i novina. Nebrojeno puta su drugi, puno veći portali i mediji neovlašteno preuzimali (čitaj: krali) informacije i političke analize iz naših članaka ili pak promptno, u samo nekoliko sati uzimali u zaštitu aktere afera koje smo otkrili, da bi ih kasnije štitili. Nitko od vodećih medija, osim Milorada Pupovca, Linte i sličnih se nikada nije usudio javno prozvati naš portal. Tim više su Pupovac i njegova bratija nazivali naš pšortal zbog iznošenja činjenica “opskurnim”, “ultradesničarskim” ili pak “ustaškim”, mada se nismo napuhivali pozdravom “za don spremni”, kao mnogi drugi desničarski portali čiji se rad odvija neometano. Niti jedan portal nije od facebook Hrvatska dobio promptnu zabranu dijeljenja svojih članaka prvo na tjedan dana, potom na dva tjedna.

Koji je bio rezultat? Usprkos svim hakiranjima, omalovažavanjima, krađama naših članaka, fb zabranama, blokadama i ostalim prijetnjama (od kojih smo mnoge prijavili policiji) – čitanost HOP portala je neprekidno rasla. To dokazuje da će čitatelji uvijek znati prepoznati dosljednost, istinoljubivost i domoljublje i znati ih razlikovati od laži i medijskih podmetanja. Pupovac je podjarmio čitavu hrvatsku Vladu, ali nije uspio začepiti usta par novinara koji pišu na našem “nebitnom i opskurnom” portalu, na portalu od kojega se najviše Pupovcu, a onda i svim ostalim prevarantima u ovoj državi diže kosa na glavi. Velikosrbi u Srbiji se najviše boje informacija koje izlaze upravo na HOP portalu. Ne boje se oni ni prepirki o pozdravu ZDS niti busanja o domoljubna prsa, oni se boje istine koja u cijelosti izlazi na vidjelo upravo na HOP portalu.

Ovo je portal kojeg se oni boje.

HOP uredništvo