DOMAZET PORUKA STAZIĆU: ISTRU NIJE VRATIO TITO, NEGO HRVATSKO SVEĆENSTVO!

0
2709

Gost Bujice na Z1 i partnerskim televizijama bio je admiral Davor Domazet – Lošo. Požalio se da ga više nitko ne smije zvati na televiziju, nakon što je smijenjen iz predsjedničkog Vijeća za Domovinsku sigurnost.

 

“Opraštam Predsjednici, ona je moja vrhovna zapovjednica! Ona je institucija. Kakav bih ja bio admiral i bivši načelnik Glavnog stožera pobjedničke vojske da ne bih branio instituciju Predsjednice,“ komentirao je u Bujici svoju smjenu vodeći hrvatski geostrateg i geopolitičar. Smjena je došla nakon što je prije desetak dana javno izjavio da Slovenija Hrvatskoj nije prijetnja te da bi hrvatska pješadija mogla biti u Ljubljani za 48 sati. Većina medija prešutjela je dio u kojem je rekao da tenzije između dviju zemalja ipak ne treba podizati…

 

ZAR ĆE MENE ŽELJKA ANTUNOVIĆ PODUČAVATI O NACIONALNOJ SIGURNOSTI?!

 

Nju trebate pitati zašto sam smijenjen. To Vijeće ionako je samo pro forme i ne znam čemu služi. Nisam nazočio na posljednja četiri sastanka. Zamislite, SDP-ova ministrica obrane Željka Antunović podučavala nas je što je to strategija nacionalne sigurnosti! Čak i mene, admirala! Ne znaju uopće koji su strateški nacionalni interesi Hrvatske i kad sam to vidio, više nisam htio tamo dolaziti. Izjava o Sloveniji bila je samo točka na “I” – rekao je admiral i dodatno pojasnio svoju izjavu: – Kad se iščita što je pjesnik htio reći, vidjet će se da pozivam na mir i da ne treba zaoštravati odnose. Ipak, ne može zasjedati Odbor za obranu nekog parlamenta u kojem je tema vojna potpora za implementaciju arbitražnog sporazuma, a da mi na to odšutimo! U slobodnom izričaju, u međunarodnom ratnom pravu to je objava rata. A mi uopće nismo reagirali.

 

Na konstataciju voditelja da je to bio spin slovenske ljevice, Lošo je odgovorio: “To je još gore jer onda to stav vlasti, dakle službene politike u koju su uključeni slovenski premijer Cerar i predsjednik Pahor! Jednostavno sam se zapitao čime oni to mogu nama prijetiti? Kučan i Milošević simulirali su rat u Sloveniji kako bi Hrvatska uskočila, što bi JNA dalo legitimitet za napad na Hrvatsku!“

 

VULINU TREBA ZABRANITI ULAZAK U HRVATSKU!

 

Domazet je komentirao i izjavu Aleksandra Vulina, notornog srpskog ministra obrane, poznatog i kao ‘ministra za Hrvatsku’, koji je u Šibeniku Domovinski rat nazvao građanskim i rekao da postoje dvije istine. Smatra da mu je potrebno zabraniti ulazak u Hrvatsku.

 

“Problem je jer su se sve naše vlade od 2000. počele ponašati sluganski, a prešutnim ponašanjem pristale i da se kriminalizira Domovinski rat, što je s naše strane bio jedan od najčistijih ratova u povijesti. Da ne kažem da smo jedini koji su spriječili genocid, onaj u Bihaću. Zaglavni temelj ove države je 05. kolovoza i pobjednička ‘Oluja’, a Srbija i međunarodna zajednica ne daju nam da ga slavimo! Srbima će politika uvijek biti velikosprpska. No, nama oni nisu problem, nego Jugoslaveni koji su pretežito u Hrvatskoj, a u Beogradu ih ima mnogo manje!“

 

U emisiji je pušten i isječak sa predavanja akademika Davorina Rudolfa, prvog hrvatskog ministra vanjskih poslova koji je prije nekoliko dana u Zagrebu rekao da je raspad Jugoslavije počeo i završio na Kosovu, a da su Hrvati prvo tražili konfederaciju zajedno sa Slovencima, no to Srbima nije padalo na pamet jer su htjeli Veliku Srbiju i da svi Srbi žive u jednoj državi, iz čeka je potpuno jasno tko je aggressor, a tko su sve žrtve.

 

Imali su potporu engleske geopolitike, uz potporu Francuske da se stvori Velika Srbija! Jugoslavija je bila njihova brana prema Rusiji na jednoj, a prema Njemačkoj na drugoj strani. Još godine 1848. Karl Marx je rekao što misli o nama Hrvatima; nakon što je ban Jelačić spasio Austrougarsku monarhiju pobijedivši Mađare, izjavio je: “Treba istrijebiti tu bljuvotinu od naroda!” Eto, na njega se i danas pozivaju komunisti – bio je rezolutan Lošo.

 

PORUKA STAZIĆU: ISTRU NIJE VRATIO TITO, NEGO HRVATSKO SVEĆENSTVO!

 

Admiral je komentirao i izjavu SDP-ovog saborskog zastupnika Nenada Stazića koji uz potporu određenih portala, priziva neovisnost Istre po uzoru na Kataloniju.

 

“Nisu to ludosti,” odgovorio je Lošo voditelju Bujice i nastavio: “Hrvati uglavnom imaju simpatije prema Kataloniji. No, ipak moramo znati da je u španjolskom građanskom ratu Katalonija bila komunistička, uništavane su crkve i rađeni mnogi zločini protiv katolika i Španjolaca. U mnogočemu ovo podsjeća na ’39. godinu u kojoj je pobijedio Franco. Cilj je razbiti nacionalne države u Europi, a sve je dirigirano iz kule babilonkse – Bruxellesa. Odabrana je Španjolska kao jedna od najvećih katoličkih država, no to ne znači da Katalonija unutar Španjolske ne treba uživati najveću autonomiju. To je Pandorina kutija, slijedi razbijanje Italije, tu je i Poljska… Plan je da se Europa razbije na regije, a ne da bude savez suverenih država. Španjolski građanski rat, odnosno komunistička revolucija, bila je uvod u Drugi svjetski rat. Tako nešto ne smije se ponoviti,“ bio je jasan admiral i dodao:

 

“I sada vući paralele između Katalonije i Istre?! Nikakav Tito nije vratio Istru Hrvatskoj, nego hrvatsko svećenstvo na čelu s Božom Milanovićem koji je otišao na Parišku konferenciju gdje je odnio etničku kartu na kojoj se vidjelo da je Istra hrvatska i na temelju toga morali su je vratiti u sastav Hrvatske. Nikakav Tito nema zasluge za povratak Istre matici Hrvatskoj, – pa on nam je oduzeo sve; Srijem, Bačku i Banat, ostavio probleme s Neumom, oduzeo Boku Kotorsku, oduzeli su nam i Bosnu i Hercegovinu, hrvatsku djedovinu i naše povijesno kraljevstvo! To u Istri je sve jugoslavenština koja ne može podnijeti suverenu Hrvatsku, članicu EU-a i NATO-a koja je pobijedila u ratu. Njima je strašno buditi se u takvoj zemlji!”

 

Voditelj je postavio i pitanje kako se hrvatskim službama uopće moglo dogoditi da Predsjednica ode u Istru i da je tamo izvižde žene oficira KOS-a i simpatizeri jugo-diktatora Tita.

 

“Izviždali su je jugoslaveni u predvečerje Dana neovisnosti. To je još jedan dokaz onoga na što cijelo vrijeme upozoravam – mi nemamo sustav nacionalne sigurnosti i naše službe ne funkcioniraju. To se Tuđmanu u nemogućim i teškim ratnim uvjetima nije moglo dogoditi! Takvo ponašanje povampirenih jugoslavena posljedica je isticanja Istre kao posebnosti, što ona nije. Ma, po čemu je ona drukčija od bilo koje druge hrvatske regije?! Ako se sustavno zabranjuje Thompsonov koncert u Puli, ako traže da sve financije idu tamo, onda vidimo kuda to vodi… Stazić je mrzitelj svega hrvatskog i to je svima jasno, ali da se njegova protudržavna izjava ne postavi na dnevni red u Saboru i da ga netko ne pita – pa o čemu ti to pričaš?! To je sramota! General Krstičević jedini je shvatio, usprotivio se izjavi i shvaća da Hrvatska vojska mora biti raspoređena na cijelom teritoriju – pa tako i u Puli. Pogledajte požare, znamo dobro tko ih je podmetao, to je dio istog asimetričnog rata! Predsjednica kao Vrhovna zapovjednica i predsjednik Vlade trebaju nastaviti ovaj niz sa povratkom HV-a u gradove – Varaždin, Vukovar, Sinj i Ploče pa Istra! U Kninu već jesmo. To bi bio suverenistički potez!“

 

NEZAMISLIVO JE DA NETKO NAVIJA PROTIV HRVATSKE I CRVENO BIJELIH KVADRATIĆA!

 

Bujica je emitirana taman prije utakmice s Ukrajinom koju su naši sjajnom igrom pobijedili 2:0 i tako izborili dodatne kvalifikacije za odlazak na Svjetsko prvenstvo u Rusiji. Bujanec je prije početka utakmice najavio pobjedu i dao jasnu potporu Hrvatskoj nogometnoj reprezentaciji… U eter je pustio “U boj, u boj!”, isječak iz opere “Nikola Šubić Zrinjski” Ivana pl. Zajca, izveden dan ranije na proslavi Dana neovisnosti na Trgu sv. Marka u Zagrebu.

 

“Nezamislivo je da se javno poziva na navijanje protiv naše države! Sjetimo se Francuske i ’98. Pa nije bilo plemena u Africi koje nije vidjelo Šukera i  crveno-bijele kvadratiće… Smeta im naš nacionalni identitet, ako skinete korijen na kojemu počiva temelj države, ruku sa srca koja im smeta kada se izvodi naša himna, krunicu sa vrata hrvatskog branitelja, to je onda također dio asimetričnog rata. Naravno da nisu pronađeni krivci za svastiku na Poljudu kada su je stavili pod njihovim patronatom! Znamo, tko je tada bio ministar unutarnjih poslova… Ranko Ostojić. No, kada govorimo o svemu tome što se događa i oko napada na reprezentaciju, pitanje je kako će se postaviti izvršna vlast. Problem je u vlasti koja ne reagira, a to traje od 2000. kada je počela detuđmanizacija. Nezamislivo je da netko zapali dva policijska auta u Splitu i da za to nitko do danas nije odgovarao. Zamislite što bi se takvima dogodilo u Americi, koliko je to godina zatvora?! Pa, napad na policajca ili vojnika je napad na državu,“ rekao je bez dlake na jeziku Davor Domazet Lošo.

 

Osvrnuo se i na američkog predsjednika Donalda Trumpa koji je, kako je rekao voditelj, obrisao pod s onima koji nisu stajali mirno na američku himnu tijekom utakmica američkog nogometa.

 

“Dozlogrdilo mu je, mediji danas vrše mentalni i duhovni terorizam. To su medijski teroristi i Trump je potpuno u pravu! Tako trebaju reagirati i predsjednici vlade i države u Hrvatskoj,“ poručio je gost Bujice.

 

SA SUZOM U OKU LOŠO SE PRISJETIO POKOJNOG ANDRIJE MATIJAŠA PAUKA…

 

Voditelj Bujice se prisjetio i jednog od najvećih heroja Domovinskog rata, Andrije Matijaša Pauka, legende 4. gardijske brigade, poginulog u operaciji Južni potez kod Mrkonjić Grada. Pauku je u ponedjeljak bila 22. obljetnica smrti, a dan uoči pogibije Lošo i Matijaš bili su zajedno… Kada ga je spomenuo u Bujici, admiralu je zasuzilo oko.

 

“Sjedio je preko puta mene, samo dan ranije… Prošao je sva bojišta, jedinstven primjer ratnika koji se rijetko rađa. Kada planirate operaciju, Bogu se pomolite da bude što manje mrtvih, a gledate te ljude i znate da sutra nekoga više neće biti. Ujutro su mi javili, nije prošlo ni 10 sati – da je poginuo Pauk. Gledao sam ga samo 10 sati prije… Bogu hvala, predsjednik Vlade i ministar obrane sjetili su se otići na obljetnicu njegove smrti, tamo je bio i moj prijatelj general Gotovina. Svaka im čast,“ rekao je admiral Lošo i za kraj zaključio: “Vidite gdje je poginuo – u Mrkonjić Gradu, u Bosni. Tamo su ginuli i Međimurci i Zagorci, tamo se borilo za Hrvatsku. Trebali smo uči i u Banja Luku, ali…”

Velimir Bujanec

HOP