Šef bosanske SIPE snima porniće u uredu i za njim je raspisana tjeralica

0
5656

Pisali smo o  Milanu  Božiću rođenom 1964. godine, koji je radio u ratu u MUP-u BiH, a  zapravo za Seada Rekića stvarnog srpskog agenta u MUP-u BiH, Muhameda Turčinovića, Momčila Mandića (koji je tada bio ministar R. Karadžića). Informacije je odavao srpskoj strani pod pseudonimom Buco. Za njim je srpska strana raspisala tjeralicu zbog ratnih zločina; a Božić nesmetano radi u MUP-u, u Sarajevu na odjelu otuđenja vozila.

On nije jedini koji radi neometano na takvim poslovima, a da postoji tjeralica za njim. Šef SIPE iz kvote hrvatskog naroda, vrlo blizak šefu HDZ-a Draganu Čoviću, Anđelko Hrgić tražen je na tjeralici njemačke savezne policije u svezi progona i ubojstva hrvatskih emigranata. Radi se o činjenici da je dio udbaške mreže koja je progonila hrvatske emigrante zajedno sa Lasićem i Stankom Čolakom.

Njegovi kolege s posla kažu da to nije jedini krimen koji ga sustiže. Tvrde da inkriminirani šef SIPA-e ima fetiš snimanja pornića, i to na radnom mjestu. Umjesto ispitivanja osumnjičenika, on se bavi snimanjem stenjanja i krikova napaljenih žena.

Vikendicu ima na Viru; na kojem se odmara nakon burnih istraga, ali našoj policiji ne pada na pamet da ga privede na osnovu njemačke tjeralice.

HOP