Nakon studenata crvenog Filozofskog i studente Likovne akademije tjeraju na politički aktivizam

0
3685

U nedostatku komunističke škole u Kumrovcu naša crvena profesorska elita proširila je svoje djelovanje po fakultetima.

ffz

Filozofski fakultet i njihove studentske bunđije slave Oktobarsku revoluciju koja je  vođena od masonerije pobila milijune Rusa. Ističu na fakultetu zabranjena komunistička obilježja kao da su politička organizacija, a njihov profesor koji nikada nije dobio otkaz za svoj istup Kapović,  kao čobansko-komunistički intelektualac izjavio je da “se sere na Križni put”,  Kapović je širio  komunističko djelovanje preko Radničke fronte.

kapović

Slični put zaluđivanja studenata provodi se i na nekada slavnoj Likovnoj akademiji koja je uz ovaj jadni izbor profesora postala dno dna. Akademiju vodi Aleksandar Ilić.

Kako doznajemo prvi sat kiparstva profesor je održao u lokalnoj birtiji Sedmici. Njegovom čestom odredištu. To je vjerojatno praksa preuzeta iz unije.

Naravno tu nije kraj glupostima, studenti režije moraju se po preporuci profesora baviti političkim i svakim drugim aktivizmom, provocirati građane i pokazivati građansku hrabrost. To je prema njihovom profesoru vrlo bitno za njegov predmet.

Evo o akademiji: Akademija likovnih umjetnosti u Zagrebu utemeljena je u lipnju 1907. godine kao Kraljevsko zemaljsko više obrazovalište za umjetnost i umjetni obrt, s Ustrojnim statutom i Naučnom osnovom s redom predavanja na Slikarskom odjelu, Kiparskom odjelu i Odjelu za kandidate učitelje risanja. Usporedimo li to sa današnjim jadom  jasno je zašto sve vodi Aleksandar Ilić.

 

Prvi nastavnici bili su Robert Frangeš Mihanović, Rudolf Valdec, Robert Auer, Oton Iveković,Bela Čikos Sesija, Menci Clement Crnčić i Branko Šenoa.Po nacrtima Hermana Bolléa sagrađeni su prvi atelijeri, a za potrebe nastave adaptirana je dvorišna zgrada nekadašnjeg Zemaljskog rodilišta. Na Akademiji je od 1926. kratkotrajno djelovala Katedra arhitekture koju je vodio Drago Ibler.

Kada se usporede ova dva pravca zatupljivanja i manipuliranja studentima jasno se vidi da ti profesorčići zapravo novače svoje poslušnike za politički aktivizam u nedostatku osobne kvalitete.

Ovo je idealni priručnik djelovanja masonerije koja je preko komunističkih agitatora spremna uništiti umjetnost koja će isključivo služiti uništenju iskonske uloge umjetnosti, upravo onako kako se uništava obitelj, kao temelj društva.

hribar-i-obuljen

Ako znamo da je na čelu ministarstva ministrica bliska Pupovcu, Hribaru koji je financirao filmove protiv branitelja ovo ponašanje nije ništa čudno.

Hop