Plenkoviću porezna provodi bezakonje, Linić trgovao utjecajem

0
2606

 

Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade,

Poštovani gospodine Plenkoviću,

Poštovani svi,

 

Tema VII djela: Javna objava

Primjena djelotvornog pravnog sredstva protiv odugovlačenja postupanja državnog odvjetništva

                               i pokretanje stegovnih  postupaka, moli se.-

 

U svim dosadašnjim podnescima prema Uredu predsjednika Vlade Republike Hrvatske,  Uredu predsjednice Republike Hrvatske, prema Državnom odvjetništvu Republike Hrvatske i svima ostalim cijenjenim primateljima ove elektroničke pošte,  ukazali smo na nepravilnosti i nezakonitosti službenika Porezne uprave nastalim na izričitim zakonskim osnovama. Tim nepravilnostima i nezakonitostima osumnjičene službene osobe Porezne uprave,  pribavile su korist drugoj pravnoj osobi na štetu državnog proračuna u iznosu od oko 108 milijuna kuna.

 

Porezna uprava  putem spinova, laži i šutnje uprave,  prikiva  počinjene zlouporabe ovlasti u gospodarskom poslovanju, te   prikriva trgovanje utjecajem i iskorištavanje svog službenog položaja sa  direktnim utjecajem na posredovanja i  obavljanje službenih  i drugih radnji  da se obave, a koje se nisu smjele obaviti. Odgovornost  za trgovanje utjecajem ide na teret bivših čelnika Ministarstva  financija , poglavito na gospodina Slavka Linića koji je putem gospodina Tihomira Kralja direktno utjecao na sprovođenje radnji  unutar Porezne uprave, a koje se nisu smjele obaviti  i koje su predmetom niza kaznenih prijava. Odgovornost u Poreznoj upravi za  gospodarski kriminal i trgovanje utjecajem ide na teret  bivših čelnika  Porezne uprave, gospođe Nade Čavlović  Smiljanec, gospodina Tihomira Kralja i gospođe Martine Ciglević koji su direkno odgovorni za utjecaj  u posredovanju i sprovođenju, ali i odgovorni za direktno obavljanje službenih radnji na štetu državnog proračun, a  koje su radnje predmetom kaznenih prijava.

 

Poštovani gospodine Predsjedniče Vlade,

 

Molio bih za  Vaše postupanje po modelu  „Saucha“ , a koje postupanje  nema utjecaj na samostalnost i neovisnost pravosudnog tijela, već ukazivanje na propuste u radu državnog odvjetništva zbog namjernog odugovlačenja,  s potrebom primjene stegovnih odgovornosti  državnih odvjetnika s posljedicom po  radnopravni status državnog odvjetnika. Zakon o kaznenom postupku ne dopušta  da „ u ladicama državnog odvjetnika“ postoje kaznene prijave o kojima državni odvjetnik nakon proteka zakonskih rokova nije ništa učinio.  S toga ukazivanjem na propuste, ne može se smatrati utjecajem na samostalnost i neovisnost državnog odvjetništva, već  Vašom  požurnicom i  Vašim vjerodostojnim postupanjem.

 

U slučaju „Saucha“ ukazali ste na sumnje u nezakonito poslovanje službene osobe  unutar Ureda predsjednika Vlade, pozvali ste Glavnog državnog odvjetnika i tijekom konferenciji za medije ukazali na sumnje u možebitne štetne posljedice. Ovakvo postupanje u vidu  prijave nazakonitosti u vlastitom resoru,  propustili su  učiniti čelnici Ministarstva financija i čelnici Porezne uprave, koji imaju sva saznanja i zakonsku obvezu  pokretanja kaznenog postupka. Trebali su postupiti isto kao i Vi u slučaju „Saucha“,  ukazati na sumnje u nepravilnosti u postupanju službenih osoba Porezne uprave, ali nisu.  Umjesto da prijavljuju  kaznena djela,  čelnici Porezne uprave ih prikrivaju, te putem spinova i laži obmanjuju institucije i javnost.

 

U podnesku u prilogu od 10.11.2017.godine ukazujemo na predmet iz davne 2014. godine,  a kao  sličnu nezakonitu radnju koja se  stavlja na teret gospodinu Sauchi. I ovdje se radi o nezakonitoj radnji   pribavljanja koristi drugoj pravnoj osobi  sa štetom u proračunu od  668.200,00 kn bez PDV-a, ali su izostala postupanja institucija. Ova  nezakonita radnja stavlja se  na teret službenoj osobi Porezne uprave gospođi Martini Ciglević, a temeljem relevantnih činjenica i vjerodostojnih dokaza uključujući i pisane dokaze javnopravnog tijela, a ne samo sumnji u nezakonitosti  kao što je to  u slučaju „Saucha“.

 

Iz  navednih sličnih primjera  nezakonitog postupanja službenih osoba javnopravnih tijela ,  identičnoj visini počinjene štete na teret  državnog proračun, proizlazi da postupci državnog odvjetništva nisu transparentni. Postupci su dijametralno suprotni. Stoga osnovano možemo govoriti o nezakonitom odugovlačenju državnog odvjetništva, suprotno Zakonu o kaznenom postupku u postupanju protiv službene osobe Porezne uprave. Institucije  u ovom predmetu ne postupaju transparentno,  već  diskriminirajuće prema gospodinu Sauchi u odnosu na gospođu Martinu Ciglević,  ili  postupaju pristrano, izvan svih zakonom propisanih rokova,  sa očitim  namjernim odugovlačenjem.

 

Nakon poduzetih  svih pravnih ljekova sukladno Zakonu o kaznenom postupku protiv odugovlačenja postupaka,  molimo za Vašu pomoć i poduzimanju mjera  sukladno ovlastima i zakonu, glede transparentnog postupanje državnog odvjetništva protiv počinitelja kažnjivih djela, bez odugovlačenje i bez pristranosti uz potrebu pokretanje stegovnih postupaka zbog namjernog odugovlačenja.

 

U očekivanju    žurnog  postupanjainstitucija,  srdačno pozdravljam  Vas i sve primatelje ove elektroničke pošte!

 

Ivica Steiner

Direktor Steiner telekomunikacije d.o.o.