Na ‘Mrežu tv’ prvo su doveli gosta koji je svjedočio da su Linić, Jurčić, Gregorić uništili INA-u, a sada su ti isti gosti spasioci u Vukšićevoj emisiji!

0
3255

Branko Vukšić u emisiji Vježbanje demokracije, koja bi se lako mogla nazvati zajebavanje naroda dovodi iz tjedna u tjedan glavne štetočne INA-e, koji sada tumače puku kako su genijalni ljudi, fenomenalni privrednici, u što jedino vjeruje tragikomični lik Vukšić, koji nama svaki tjedan sa blesimetra čita svoje tragikomične kolumne držeči se za stol kao da je pijan u tom svom stolcu. Vidjeli smo genijalnog muzičara Sterna koji svira ku*cu u našoj privredi i u lokalu u Tkalčićevoj ulici, pa je ovaj tjedan na redu gost Ljubo Jurčić, jedna od najvećih štetočina INA-e prema svjedočenju nekadašnjeg direktora INA-e Nikole Kovačevića u emisiji Ozane Bašić Oluja na istoj televiziji…

Briljantna emisija Ozane Bašić je svakako emisija za sve nagrade. Nagradu je Ozana dobila nogom u guzicu. Naravno da vrli domoljubi to nisu niti primjetili, baš kao i boravak generala Prljaka 13 godina u Haagu…Zato je Mreža dovela Vukšića, još jednog saborskog Pernara, koji puno priča i nema rezultata osim u ulagivanju štetočinama. Taj će nam prodavati domokraciju …

Na sjednici VONS još u srpnju  1996. godine donijeta je konačna odluka o uništenju INA-e, što zapravo znači uništenje hrvatske privrede i same stabilnosti države. Na toj sjednici VONS-a predstavljen je plan prema kojem bi INA izašla na londonsku burzu, povezala se s OMV-om, do 2000. godine kupila MOL, te sa poljskim partnerima proširila se do baltika.

Ako znamo njen položaj vodeće kompanije u BiH, te na Kosovu jasna je snaga INA-e. Tim planom bi se koncesijom izgradio autoput Zagreb-Dubrovnik, a svi hoteli i marine bi ostale u INA-OMV tvrtkama. Tome se suprostavio Franjo Gregurić, savjetnik predsjednika, bez ikakvih ovlasti, a Tuđman slušajući Gregurića povukao je katastrofalan potez za INA-u. Gregurić je tada prodao priču  Tuđmanu da će INA-u kupiti hrvatski građani, da bi danas on bio glavni igrač. Tuđman je stao uz njega i dozvolio uništenje INA-e iz koje su dio po dio privrednih jedinica izdvajali vodeći kriminalci države.

U to vrijeme  1991. godine je bila osnovana tvrtka INA-OMV na čelu sa Nikicom Valentićem, sa početnim kapitalom od milijun maraka. Jedini se suprostavio ideji Franje Gregurića Ivić Pašalić, koji je bio za stavljanje INA-e na Londonsku burzu.

Ina je tada vrijedila duplo više od MOL-a, da bi danas MOL više vrijedio od INA-e.

Na toj sjednici VONS-a zanimljivo je bilo mišljenje Bobana , kako je INA prodana, a Tuđman, Šušak i Boban će završiti u Haagu, Kojaković dobiti mjesto veleposlanika  u Londonu,a najveći izdajnik Hrvatske je Franjo Gregorić po njegovim riječima.

-Bio sam zamjenik od Bobana u to vrijeme, imenovao me za direktora trgovine Boban, mijenjao sam ga dok se ne vrati iz Mostara, vratio se nije nikada, jer su ga otrovali 7.7. 1997. godine. Mene su htjeli likvidirati, ali saznavši tko iza mene stoji od aktivnih brigada odustali su- rekao je tadašnji direktor INA-e Nikola Kovačević.

Gotovo nema tvrtke u kojoj Franjo Gregurić nije u nadzornom odboru. S Matešom je odradio najveću pljačku INA-e, spajajući u  diversifikacijske djelatnosti hotele, banke, marine (koje je INA-e kupila devedestih da spasi državu), otišao u fond , izdvojio ogromne potencijale i postao ministar. Navodno po svjedočenju Manolića da ni udba nije bila za taj plan Gregorića.

Tuđman je bio ucIjenjen na način da su tuđmanova kćer i unuk ubačeni u biznis, kćer  s duty free shopovima , a unuk s bankom. I tim trenutkom je vezao  Tuđman ruke samom sebi. 

Sa Sternom sam se zakačio kada je bio ministar gospodarstva i dozvolio je uvoz derivata, dolaskom u INA-u Stern je smijenio sve ljude koji su bili protiv njegove politike, tako i mene. rekao je Kovačević.

Stern tada pokušava odigrati igru da sa MOL-om  on bude vlasnik , ali ne uspijeva u naumu, jer ga Gregurić, Linić, Jurčić i društvo blokiraju u tome naumu i oni preuzimaju njegovu ideju. I tada je doveden Dragičević blizak Mesiću u INA-u, koji uništava u potpunosti INA-u i prepušta MOL-u upravljačka prava.

Dragičeviću i Mesiću u podjeli interesa u INA-i  dodijeljeni su  resursi zarade od nafte u INA-i, a Jozi Petroviću i Sanaderu rafinerije i trgovina i to na način da je Dragičević zarađivao na uvozu nafte, a Sanader i Petrović na trošenju kredita za modernizaciju rafinerije koju nikada nisu napravili. MOL je pak uključen u ovu igru da njihovi derivati završe u Hrvatskoj.

Milanović je izjavio dvije velike laži dolaskom na vlast; kaže lažljivac Milanović kako nije sudjelovao u dobroj prodaji INA-e 2003., niti u lopovskoj 2008. godine.

-Dobra prodaja INA-e nije 2003. godine, već lopovska. U toj  prodaji INA-e 2003. godine sudjelovali su Jurčić i Linić. Jurčić je stavio petogodišnju zabranu samostalnog raspolaganja sa dionicama, iako je dogovoren 10 godišnji period, nadalje je dogovoreno da hoteli, plinski biznis, marine ne mogu uči u privatizaciju, pa je i to izigrano, to je Jurčić ubacio u ugovor. Zato nas sada MOL tuži, za Jurčićev propust.  Najveći lopovluk u kojem je sudjelovao Linić i Jurčić sa SDP-eove strane je zatajenje nalazišta u Siriji, vrijednih 23 milijarde, za koja je znao MOL, te je MOL insistirao da se ne ide u daljnja istraživanja u Siriji dok se ne proda INA-a.  Znači MOL je bio zajedno sa INA-om u tom poslu u Siriji, znao je podatke oko sirijskih naftnih polja, te je povlaštene podatke koristio kod prodaje INA-e. OMV kao kupac nije imao te podatke i vrlo lako bi na sudu dobio presudu u svoju korist da je išao osporavati kupnju. Zanimljivo je i to da je OMV u zadnjoj ponudi dao znatno više novaca od MOL-a za INA-u, ali ponuda nije prihvaćena od strane lopovske račanove vlade. Zanimljivo da su bile dvije ponude za kupnju INA-e, a trebale su biti tri.

-Trebao sam biti glavni svjedok OMV-a na međunarodnom sudu protiv INA-e zbog toga događaja, nisam htio svjedočiti protiv svoje države i odbio sam mjesto direktora OMV-a za Hrvatsku- rekao nam je veliki domoljub Nikola Kovačević.

Izigrali su OMV, napravili su ugovor o leasingu, onda su sa guvernerom HNB-a  Rohatinskim dogovorili uplatu na nerezidentni račun, pa sa njega pretvarali uplatu u kune, jer je uplata morala sjest u kunama, međutim uplatu su napravili van države, zbog čega je Rohatinski bio u velikom problemu, jer je prekršio zakon o financijama RH i zato INA ima skrbnički račun u Zagrebačkoj banci bez OiB-a-objasnio nam je Nikola Kovačević.

Ne znam koliko vam je poznato, kad sam bio na direktorskoj poziciji prodavao sam 3 milijuna tona derivata, za  plaću 10 000 kuna, a danas na istoj poziciji direktora je plaća 10000 eura, a prodaje se milijun tona .

Stern je prije 16 godina pričao da MOL vrijedi više od INA, iako je po stručnim procjenama INA  je vrijedila 2,5 milijarde maraka, a MOL samo milijardu maraka, pa je jasno zašto Gregurić prodaje priču Tuđmanu da ne treba ići INA-a na londonsku burzu, jer bi tamo potvrdila vrijednost. U INA-i se stalno spominje da je Gregurić vezan sa ruskom mafijom.

Veze s ruskom mafijom

Gregurićev tim pripremio je privatizaciju INE mađarskom MOL-u, u kojem
prema tvrdnjama FBI-a i CIA-e veliki poslovni udio ima “mafijaška
grupacija koju vodi šef moskovske mafije Semjon Mogiljevič”. Tijekom
istrage u Mađarskoj 2000. godine, američki FBI je utvrdio povezanost
vlasničkog kapitala MOL-a koji glasi na investicijske fondove s ruskim
“mafijašem” Mogiljevičem, o čemu je FBI-evim istražiteljima svjedočio
i tada zaštićeni svjedok Dimitrij Zemjanov, inače zaposlenik mađarskog
MOL-a u Budimpešti…

HOP