Predsjednik Europskih pučana pred Plenkovićem živim tvrdi da je u Hrvatskoj bio bratoubilački rat, a Plenković tvrdi da je SPC u Hrvatskoj stoljećima!

0
16136

Konferencija EPP o dijalog, kultrura između crkava i vjerskih institucija održava se u Zagrebu baš poslije presude šestorki u Haagu. Vjerujete li u slučajnost? Prvo je tuđmanova politika osuđena za zločinački pothvat, da bi  malteški sudac Carmel Agius ispred vjeća sigurnosti istu osudu ponovio i nekoliko dana kasnije europski pučani održavaju konferenciju u Zagrebu od vjerskom dijalogu?! Politika i crkva zajedno, a svi se zalažu za depolitizaciju crkve? Isus je bavio politikom ili rječju Božjom?

No tu nije kraj našeg zla. Predsjednik europskih pučana i mentor našem kolutavom Plenkoviću Joseph Daul  u Zagrebu, pred cijelokupnom javnošću i predsjednikom vlade Plenkovićem tvrdi da je u Hrvatskoj vođen bratoubilački rat. Ako znamo da je cijela naša povijest lažirana, nije čudo da nas i Srbe ovaj neznalica naziva braćom, a s druge strane rat za velikosrpsku ekspanziju naziva bratoubilačkim, umjesto oslobodilačkim od Srba. Ovim potezom rehabilitira se srpska politika usred Zagreba.

No to sve podržava i katolička crkva koja je zbog svoje velike sposobnosti izgubila banjalučku i sarajevsku nadbiskupiju i podržava SPC koja je protiv kardinala Stepinca, te još ima informacije da SPC  ima zaposlene svećenike u Hrvatskoj koji su nekada bili srpski teroristi. I ona sudjeluje u toj plenkovićevoj šaradi.

M. Granić zna tajnu hrvatskog znakovlja u Udinama i tko je potomak hrvatskog kralja u tom gradu!

Ipak najopasnije riječi izgovorio je Plenković, potpuna neznalica za vjerska pitanja, tvrdeći da je srpska crkva u Dalmaciji stoljećima i time se pridružio četničkoj politici suprotno istraživanjima profesora Požara o hrvatskim pravoslavcima.

-Gotovo mi je nevjerojatno da je predsjednik vlade od 50 vjerskih zajednica na konferenciju pozvao samo tri vjerske zajednice. Kakva je to vjerska tolerancija? Predsjednik vlade RH govori gluposti da je srpska crkva u Hrvatskoj stoljećima, jer se to njegovo tumačenje zasniva na osnovu falsificirane ploče na otočiću Visovcu u blizini Šibenika. Svatko  tko se bavi ozbiljno povješću zna da u to vrijeme se godina nije pisala arapskim brojkama, osim Plenkovića i SPC-a koji tako misle. A ovaj natpis je pisan baš na taj način. To je krivotvorina koju je Plenković priznao. 4 istočna patrijarha u svojoj poslanici 1530 godine tvrde da ne postoji srpska pravoslavna crkva.

Nadpis krčke ploče

Tim natpisom SPC dokazuje da djeljuje u Hrvatskoj već više od 600. godina. Članak Krivotvorenje ploče u manastiru Krka, koji dokazuje da je natpis krivotvoren objavljen je u knjizi Hrvatskog arhiepiskopa Aleksandra Hrvatska pravoslavna crkva – “Bila je, jest i bit će”, Zagreb, 2017 s. 19. Sam natpis je na strani. 21.

U Austro-ugarskoj postojala je  karlovačka arhiepiskopija, a u Dalmaciji se stvara u 19. stoljeću  Bukovinsko-dalmatinska eparhija, prema tome to nije srpska crkva. SPC je prvo priznanje iskamčila mitom 1922 godine.

Srednjovjekova Srbija bila je hrvatski vazal, pa je nemoguće da je u Hrvatskoj nešto srpsko, već je u Srbiji Hrvatsko. Njoj je Hrvatska dala zemlju na korištenje 178 godina. A kako je je Srbija poslije postala Austro-ugarski vazal, praktički je bila Hrvatski vazal do 1903. godine. Nevjerojatno je da to jedan predsjednik vlade ne zna ili ne razumije- komentirao je ovu nakaradnu konferenciju arhiepiskop HPC-a Aleksandar.

Ova konferencija zapravo je još jedna izdaja ideja za koje se borio general Praljak nakon što je izdan od HDZ-a, Mesića, Pusićke i sličnih likova. Danas je mesićev bliski suradnik Božinović u vladi Plenkovića, a Josipovićeva suradnica Dalić drma propalim gospodarstvom. U principu stvara se novo bratstvo i jedinstvom sa onima koji nam nikada nisu bili braća.

 

Igor Drenjančević

HOP