Nije li neuvjerljivo da se nakon smrti Praljka pronalaze krivci za raketiranje Banskih dvora i jedan od njih otvoreno to priznaje?

0
3695

Dvije vijesti dominiraju zadnjih dana u našoj zemlji. Jedna je iz Srbije, u kojoj šest Hrvata sudjeluju u zvjesrskim sukobima Partizanovih navijača i druga vijest je otkriće tople vode tko je raketirao Banske dvore i htio ubiti Tuđmana. Obje vijesti su vrlo zanimljive jer na jedan način smanjuju bijes zbog presude šestorki u Haagu. Poglavito nakon čina generala Praljka.

Samoubojstvo Praljka stvorilo je homogenizaciju jednog dijela desnice koja i nije previše činila da se spasi Prljaka, ali ona sada ruši Plenkovićev HDZ i želi neki drugi HDZ. HDZ je bio na vlasti kada je Praljak završio u Haagu i bio u Haagu. Znači ovo je sada jedna farsa i sa ljevice i desnice, ali je značajno da desnica HDZ-a želi Praljkovu smrt iskoristiti za izbacivnje sa vlasti Plenkovića koji do sada i nije puno činio za spas države, štiteći tajkune.

Ipak vratimo sa na Beograd kako bi pokazali da su Beograd i Zagreb u nekom zakonu spojenih političkih posuda. Slučaj Banskih dvora je riješen prije nego je počeo. Glavni krivac raketiranja Banskih dvora javio se iz Beograda za “naše” medije i potvrdio da je optužnica manje više točna. Pa sada moje pitanje javnosti ; “koja bi budala potvrdila da je krivac ratnog zločina?”. Novinar nazove “krivca” i gle čuda u pet minuta od optužnice novinari saznaju krivce, krivci se jave, potvrde da su oni akteri i nikome to nije sumnjivo, a preko dvadeset godina nitko nema pojma tko je raketirao ured predsjednika Tuđmana?! Stvara se priča koja mora biti zanimljivija od Praljkove?

I to baš na kraju rada Haškog suda?! Razlozi mogu biti dvojaki.Udružena igra i Zagreba i Beograda da se ipak osude Simatović, Stanišić i Šešelj i tako se maknu ruski igrači iz igre u regiji ili pomaganje Beograda Zagrebu nakon neočekivanog raspleta u Haagu, koji bi mogao hadezeovu desnicu okrenuti protiv EU, protiv Plenkovića, a to bi naravno najviše odgovaralo Rusima.

O tome su Američko- Europske snage trebale razmišljati dok su provotno puštale Šešelja iz Haaga zbog navodne bolesti, oslobađale Simatovića i Stanišića krivnje iako su to glavni krivci uz Miloševića i još uz to su uzeli generala Vasiljevića  za pokajnika. Sada se situacija promijenila. Praljak je stvorio jednu opasnu kritičnu masu u desnom krilu HDZ-a, ojačao položaj Bujanec-Esih-Hasanbegović i samog HSP-a. Plenković je bespovratno izgubio desno krilo HDZ-a, koje mu zamjera da nije bio na komemoraciji. Plenkoviće je na klimavim nogama Pupovca i Vrdoljaka.

Zanimljiva je svakako i činjenica da se među srpskim navijačima u Begradu tijekom tuče na utakmici C. Zvezde i Partizana našlo čak 6 Hrvata koji su radili nerede, izdvojeni su i najviše naglašeni u medijima. S tog aspekta gledanja strancu Hrvati i Srbi ispadaju isti. Poglavito jer se na stadionu radilo o jednoj zvjerskoj tuči. Nisu profi navijači, ne pripadaju Torcidi, svi su Dalmatinci, osuđivani… droga smrdi na sve strane… postoji mogućnost da su vrbovani za ovaj incident kako bi se postigao efekt baratstva i jednistva u kriminalu, zvjerstvima i divljaštvu… Spasioci situacije ispadaju Vučić i Plenković… za koga oni igraju ovu igru?

Ako znamo da je nedavno u Zagrebu bilo okupljanje europskih pučana na čelu sa Joseph Daulom, koji je tvrdio da na području ex Jugoslavije je bijesnio bratoubilački rat (umjesto velkosrpske agresije) više je nego sumnjiv ovaj igrokaz u Zagrebu i Beogradu.

Prvo nas je europska zajednica izigrala oko optužnice za Vukovar zajedno sa našom vlašću, da bi oslobodila Šešelja, Simatovića i ekipu, pa je onda ruska strana priglila te zločince za svoju igru i stvorila animozitet prema nama…Opće ludilo u svijetu odlično se prikazalo kod nas.

Sve je to moguće uz rukovodstvo klimavaca među kojima se ne nazire državnik… mijenjaju se ulice, ali se ne mijenja opći stav prema politici. 

Igor Drenjančević

HOP

vezani članak

Predsjednik Europskih pučana pred Plenkovićem živim tvrdi da je u Hrvatskoj bio bratoubilački rat, a Plenković tvrdi da je SPC u Hrvatskoj stoljećima!