Bosanski Frljo opet provocira Hrvatsku u hrvatskim kazalištima!

0
2627

Frljo opet ima izljev malo rjeđih fekalija u mozak. Ovog puta i pretpremijerno; riječ je o predgovoru kojeg je napisao sam sebi uoči njegovog redateljskog postavljanja i viđenja Pirandellovog komada “Šest likova traži autora” u zagrebačkom satiričkom kazalištu Kerempuh.
U tom svom “naputku” gledatelje već unaprijed pseudofilozofski i pseudoznanstveno instruira što je to humor te kako se na osnovu nedostatka sposobnosti smijanja njegovim (Frljićevim) gadarijama može ustvrditi i diagnosticirati – fašizam. Upotrijebio je čak i latinski u tom tekstu kako bi se prikazao što intelektualnijim.
Znači, svi mi koji se njegovim odvratnostima, perverzijama njegovog bolesnog uma i kretenizmima nismo u stanju nasmijati – svi mi smo zbog toga u startu fašisti!
Usput, upravo on je lik koji se valjda nikada u životu nije nasmijao, ni u javnosti ni inače. A imao bi čemu; gluposti naših političara u kulturi, koji ga i dalje (uprkos čak i kaznenim prijavama iz inozemstva) promoviraju i financiraju…
Poljaci i Austrijanci su očito isto fašisti, jer su Frljićeve svinjarije od predstava nazvali diletantizmom i svinjarijama, jer to one i jesu.
Za Frljića je “čitav bre svet fasistički nastrojen” jer ga nitko normalan ne želi ni gledat ni slušat, a kamoli se smijat njegovim kretenskim ispadima na kazališnim daskama… svi su fašisti ako misle da je Frljo bolesnik bez imalo talenta…
A sad pogledajte sliku plakata na kojem (nenasmijani) Frljić gol kroji kartu Hrvatske. Ako se ne uspijete nasmijati, onda ste fašist – tvrdi Frljić. Ja sam se od muke ispovraćala kad sam to vidjela. Svaki normalan čovjek bi od ovog plakata s gnušanjem okrenuli glavu, a oni poduzetniji bi ga i prijavili nadležnima. Nešto preodvratno i vrijeđajuće. Pa nije Hrvatska krvlju stvorena da bi ju ovaj mali štakor gol prekrajao! Strašno! Nema ovo veze ni sa čime, a najmanje s Pirandellom! Tko je ovo dozvolio?

Ingrid Runtić

HOP