Hrvati namjernom politikom kroz sve kraljevine i jugoslavenske države (SHS, kraljevina Jugoslavija, FNRJ i SFRJ) bili politički istisnuti i protjerani iz vlastite zemlje

0
2486

Zašto ne izgovori nitko ta imena ako se “zna tko su” destruktivni ljudi u Hrvatskoj?

U Saboru nitko neće izreći zbog čega su stotine tisuća (sada već više milijuna) Hrvata kroz prošlo stoljeće otišli iz Hrvatske. Nisu to bili samo ekonomski emigranti (kako se to danas lijepo kaže), nego su Hrvati namjernom politikom kroz sve kraljevine i jugoslavenske države (SHS, kraljevina Jugoslavija, FNRJ i SFRJ) bili politički istisnuti i protjerani s vlastite zemlje i gradova.

Dok se to ne kaže, nikome neće biti jasno zašto bi se trebalo truditi oko dijaspore ako se iselila jer je dobrovoljno napustila domovinu. Ključno je to da im je život i budućnost iz političkih razloga bio onemogućen, zato jer su smetali kao nacija u svim južnoslavenskim planovima i nacrtima postmonarhijske države. Umjesto da su Hrvati nakon raspada Austrougarske monarhije zauzeli konačno svoje mjesto na svojem tlu (a to je jednako sjeverna Hrvatska, Dalmacija, Slavonija, kao i Bosna i Hercegovina), Hrvate se istisnulo s vlastitog tla i nadomjestilo Vlasima, Srbima i kasnije izmišljenim nacijama kao muslimanima i bosancima – sada bošnjacima). Teško da će se bilo koji saborski zastupnik usuditi dotaknuti ovih činjenica, o kojima je naš dopisnik Ilić godinama pisao na portalu.

Ilirski pokret nas je prilično ukopao . Vidim to i po biografijama umjetnika koji su se zalijepili za to, pa ih se iskoristilo i odbacilo kad su shvatili koja je to prijevara. Naša povijest je namjerno lažirana.

Nama namjerno skriva vlastita povijest i podrijetlo. Podosta stručnih članaka je o tome na portalu HOP napisao povjesničar Dragan Ilić, a o novijoj povijesti otac Aleksandar. Osim toga, u Beču sam davno upoznala jednog tada mladog doktora Perzijanca (tj. Iranca) i jednom bila na zabavi s njegovim sunarodnjacima (svi su bili mladi ljudi, na studiju). Začudilo me koliko zaista sličnih riječi imamo, način komunikacije, masu toga…

M. Granić zna tajnu hrvatskog znakovlja u Udinama i tko je potomak hrvatskog kralja u tom gradu!

Ingrid Runtić

HOP