Condoleezza Rice kreće u novi diplomatski rat sa Rusijom za “Balkan”

0
2537

Američka državna tajnica Condoleezza Rice izjavila je da jedino neovisno Kosovo može donijeti stabilnosti na Balkanu. Rice je izjavila za izvještajnu agenciju Reuters da Sjedinjene Države podržavaju neovisnost Kosova.- tako je govorila 2007. godine, a tako misli i danas. U administraciji G. Busha  bila je jako bitna…čini se da i u sadašnjoj administraciji će bitna u rusko-američkom cirkusu na “balkanu”. Rat Rusije i SAD-a za regiju se nastavlja.

Pukotine koje nastaju su jače od potresa. Pukotine loših politika uvijek kreću na neznanju i pretpostavkama… jer svaka je administracija strahovito površna. Europski pučani guraju dvije opasne srpske političke ideje kojima žele provesti mir u regiji. Teorijom da je u BiH i Hrvatskoj bjesnio građanski rati i kako su svi pravoslavci Srbi na tim prostorima, pa je u redu da ih okuplja srpska crkva.

Te dvije laži podržavaju i SAD i Rusija. Iz čistog neznanja jer su Srbi uspjeli uvjeriti glupe diplomate da gdje ima Srba ima i građaskog rata. Što je notorna glupost na koju se premijer Plenković nije referirao kada mu je to usred Zagreba rekao šef EU pučana. Ova teza izuzetno je opasna za opstojnost Hrvatske. Nije se tu radilo o građanskom ratu već o srpskom imperijalističkom rata, ratu u kojem su bojišta u Hrvatskoj i BiH povezana, kako bi se stvorila Velika Srbija. Danas polupismeni muslimanski šovinisti u BiH podržavaju ovu laž. Nadalje SPC nije crkva već politička organizacija za provedbu Velike Srbije.

 

Za vrijeme Austro-Ugarske monarhije pravoslavci iz BiH koji su emigrirali u SAD-e izjašnjavali su se kao Hrvati. Dolaskom SPC-a počinje posrbljavanja Hrvata. To se događa i sa muslimanima za vrijeme Tita, koji danas već treći puta mijenjaju naciju. Nekada su bili Hrvati, pa ih je Tito pretovrio u muslimane i tako ih odvojio od Hrvata, da bi se danas nazivali Bošnjacima i tako sebi dali ekskluzivno pravo na BiH. O tome diplomati ne vode previše brigu.

Tito je odvojio i današnje Makedonce od Bugara. Zato je danas kaos u Makedoniji. Izbacio je preko jezikoslovaca mnoge Bugarske riječi, nabacio nastavak ski i zdojio pričom o Aleksandru Makedonskom… jezik makedonski je izmišljen 1944. godine. Taj kaos pokrenut je iz Srbije, koja je makedonce zvala južnim Srbima. Nakon 50 godina ispiranja mozga stanje u Makedoniji nije nikada bilo gore…

Rusi i Ameri ne vode brigu o stvarnim srpskim korijenima. Od velikog broja Turaka, poturčenih Srba, preko velike Vlaške prisutnosti, Cincara, Bugara i Hrvata. Od tih naroda je nastala ova nacija. Izdvojila se na vrhu Vlaška nacija, koja stoljećima vlada Srbijom.

Ne vodi se niti briga što je BiH bila hrvatska država sve do dolaska Turaka. Turke u pohodu na Europu zaustavili su Hrvati. Najbolji napoleonovi vojnici bili su Hrvati. U svim ratovima sa Srbima pobijedili su Hrvati. Srbija je bila hrvatski vazal. Danas je po stanovništvu znatno veća, a zaostalija je od Hrvatske koja je pretrpila rat. Koji je osnov da Ameri i Rusi daju prednost Srbima? Možemo samo smatrati neznanje i glupa diplomacija.

Ono što je i Amerima i Rusima sigurno jasno da Srbija oko sebe ne može okupiti ostale državice jer je ekonomski inferiorna. To znači da treba motor za pokretanje drugih-Hrvatsku. Bez Hrvatske ovo je uvijek regija luđaka. Zato se želi primorati Hrvate da prihvate neku vrst suradnje. A sve je to nastalo na političkim glupostima velikih sila.

BIH sada SAD vidi kao unitarnu državu. Što je teška glupost. Rusija priznaje proizvod genocida-RS što je isto teška glupost. BiH može opstati kao zajednica tri entiteta i tako zadržati balans do krajnjeg raspada. Da komunisti i masonerijau nisu odvojili pravoslavce i muslimane od Hrvata do svega ovoga ne bi došlo. Stvorila bi se stabilna Hrvatska država, koja bi po površini i broju stanovnika bila puno jača od Srbije i ovdje bi bio mir. Još veća je glupost priznanje Crne gore. Nekada se ta zemlja zvala Crvena Hrvatska. Zemlja cincara, vlaha, Hrvata, danas je zemlja Crnogoraca i Srba i kao samostalna zemlja ne može opstati jer ima ogromnu srpsku manjinu. Ako ovome dodamo Kosovo i Albaniju, više je nego jasno da na ovom prostoru mira nikada neće biti upravo suludim krojenjem karata velikih sila.

Hrvatska kao predziđe kršćanstva želi se izbrisati u srpskom planu i iz nekadašnje velike Hrvatske o kojoj je pisao Majorov napraviti projekt Srbije. Takav suludi plan može dovesti do svjetskog rata. Odvajanje Kosova na način da to prizna Srbija, država Albanaca i Makedonca zvana Makedonija i unitarna BiH  su projekti nove sulude politike Amerikanaca. Kada bi Rusi bili pametni, jednostavno bi mogli pričekati da se ti projekti razbiju sami od sebe…Onaj koji shvati da je Hrvatska, a ne  Srbija ključ mira, taj će u ovoj diplomatskoj igri pobijediti.

Tesla, Bošković, Zrinski, Jurišić, kravata, penkala, torpedo, padobran, najbrži električni automobil su iz Hrvatske. Najljepše more u EU je u Hrvatskoj…vodeni izvori, plodna zemlja…po čemu bi to Srbija trebala biti bitna?

Igor Drenjančević

HOP