Pernar, Maras, Taritaš raspravljaju o energetici, o kojoj pojma nemaju, zato ne spominju hladnu fusiju kao moguće rješenje

0
2397

Sasvim slučajno sam na hrvatskoj televiziji naletio na raspravu o novom energetskom zakonu u hrvatskom Saboru i to me zasmetalo jer o tome su raspravljali sabornici Bulj, Pernar, Maras i sabornica Mrak Taritaš. Tada sam shvatio ignoranciju i umišljenost hrvatskih sabornika koji bez ikakvog srama raspravljaju o nečemu o čemu nemaju pojma.

U toj raspravi su dakle sudjelovali ljudi koji ne razumiju ni fiziku ni energiju ni ekologiju pa čvrsto vjerujem da zbog takvih sabornika HTV ne bi smjela prenositi zasjedanje Sabora jer tamo se samo vidi i čuje blebetanje bez ikakvog smisla, što bi javnosti trebalo ukazati na neku aktivnost sabornika, koje je ipak nekorisno i koja sputava razvoj hrvatske zajednice i boljitak  njezinih ljudi.

Takvog ponašanja bi se trebali sramiti svi oporbeni političari jer cijele svoje mandate provode u kampanji umjesto da u Saboru rješavaju bitne probleme koji bi donijeli boljitak i državi i narodu. Da bi o nečemu raspravljali moramo razumjeti temu o kojoj raspravljamo umjesto da se služimo  najobičnijim floksulama komunističkih samoupravljača kojima se nastoji u demokraciji obmanuti potencijalne birače. Ako takvi samoupravljači nisu u Saboru, onda su uhljebi ili u državnim ustanovama ili u civilnim udrugama.

Takvo ponašanje sabornika  ne vodi birače u bolju budućnost nego ih samo zbunjuje i od njih stvara navijače, a najmanje ljude koji moraju odlučiti o svojoj i budućnosti svojih potomaka.

Ne može mala Hrvatska  zaustaviti zagađivanje globusa dok ga velike i moćne države nemilosrdno zagađuju, a o tomu najviše blebetaju hrvatski oporbeni sabornici, bez obzira tko je u oporbi. Isto čine i civilne ili eko udruge. Takvim promišljanjima Hrvatska jedino može postati ovisna o tuđoj energiji i uvoznoj robi, te izložena ucjenama moćnih proizvođača energije koji ne razmišljaju o ekologiji. Hrvati  kao mali narod ne mogu i ne bi smjeli toliko paziti na globalnu ekologiju dok je moćne države beskrupulozno uništavaju.

Međutim, navedeni sabornici traže da se koriste prirodni izvori energije koji su daleko skuplji i izlažu korisnike energije izrabljivanju i omogućuju bogaćenje pojedinih proizvođača uz pomoć takve politike. Ne znam čemu služe ekologijske udruge dok se bez ijednog prigovora uništavaju hrvatski otoci i hrvatska obala, a izgleda da se uništavaju i Plitvice.  To ne muči ekologijslke udruge, ali se  bune protiv izgradnje plutajućeg plinskog terminala na otoku Krku. Iako možda negativno utječe na okoliš, on je hrvatska nužda i treba ga graditi.

U ovoj saborskoj raspravi su gotovo svi navedeni sabornici bili protiv izgradnje hidroelektrana jer uništavaju okoliš, ali to je najeftiniji izvor  energije u Hrvatskoj. Često se ljude straši različitim bolestima na račun energetskih izvora. Međutim, nitko ne spominje nuklearni reaktor u Černobilu čiji radijacijski oblaci su se spustili na Hrvatsku i prouzročili mnoge kancerogene bolesti tadašnje djece, a danas zrelih ljudi. Promislimo dobro o tomu!

Neki se zalažu za sunčevu energiju,  a neki se zalažu za  izgradnju vjetroelektrana kao da one ne narušavaju okoliš i nisu opasne po njega. Sve ovisi o branši u kojoj se skrivaju sabornički i vladini poslovni ortaci, te za koga rade civilne udruge. Zar jednako nisu opasni i digitalni odašiljači koji su pod visokim naponom i isijavaju najjaču radijaciju, ali protiv njih se ne bune eko udruge. Zašto?

Međutim, energija od prirodnih izvora ovisi o suncu i vjetru. Oblačno nebo ne proizvodi energiju niti je proizvde snažni vjetrovi. Da bi vjetroelektrane proizvodile energiju potrebni su nam umjereni vjetrovi, a  njih ponekad nema.

Pogledajmo što nam je učinio Vrdoljak! Neke pojedinc  i sebe je obogatio, a mnoge birače osiromašio jer im je energija postala preskupa i mnogi se smrzavaju da bi platili druge obveze. Međutim, kad izgube zdravlje samo će postati teret sebi i državi. Energija je temelj svake države i bez nje nema napredka. Svi izvori energije su potencijalno opasni po ekologiju, ali bez njih se ne može živjeti u 21. stoljeću.

Sabornici bi trebali raspravljati najviše kako smanjiti poreze i rashode države jer jedino tako se može ostvariti život dostojan svakog čovjeka. O poslovanju brigu trebaju voditi priznati stručnjaci umjesto neposobnih sabornika, prijatelja ili članova stranke. Dakle, treba izvršiti totalnu reformu državne uprave i birokracije jer jedino tako nam mogu doći investicije, a bez investicija nema zapošljavanja u privatnom sektoru.

No, nije mi jasno kao sabornici nisu govorili o hladnoj fuziji jer takva energija bi trebala riješiti sve energetske probleme na globusu. Malo preambiciozno, ali se već dugo radi na takvoj energiji bez nekih pomaka. Dobiva se dojam da su neki moderni znanstvenici veliki lažljivci. Od svih znanosti jedino se razvijaju eletronika i genetika, ali te grane znanosti su nam već donijele toliko problema upravo zbog laži kojima se služe neki znanstvenici.

Kako mi je energija hobi, mislim da je pogrešno govoriti o hladnoj fuziji ako su nam potrebne visoke temperature kao u jezgri sunca, što je samo predpostavka bez ikakvog dokaza. Takve temperature bi bile opasne po život na ovom globusu.

Hladna fuzija bi morala biti doista hladna i moguća je, ali ne može to postati sa znanstvenicima koji su dogmatici i uhljebi. Da bi stvorili hladnu fuziju potreban nam je samo specifičan oblik magneta koji bi se stalno vrtio oko svoje osi. Dakle, moramo postići perpetum mobile, a njega nitko ne spominje u hladnoj fuziji na kojoj se radi u Francuskoj. Takav magnet bi sam kontrolirao temperaturu, dakle, nikakve visoke temperature nisu potrebne. Toliko o hladnoj fuziji.

Hrvatskoj treba nova i neškodljiva energija, ali ona ne želi investirati novac u hladnu fuziju koju sam opisao. Lakše je za pojedine političare pljačkati narod preko solarnih ćelija i vjetroelektrana.

Srećko Radović

HOP