‘HRT nije htio objaviti moju izjavu o jačanju četničije u Gvozdu, a za ‘nagradu’ me policija pretresla kao narkomanskog ovisnika’

0
13792

U općini Gvozd za vrijeme posjeta zločinca Vučića događale su se raznorazne ružne stvari od policijskih službenika. Tako je predsjednik braniteljske udruge A. M. legitimiran, iako se zna o kome se radi, neki branitelji su bili u tzv. policijskom pritvoru jer navodno su bili opasni za okolinu, neki su bili u kafiću pod nazdzorom, ali zanimljivo ushićeni Srbi koji su došli vidjeti njima dragog zločinca Vučića nisu prolazili takvu torturu.

Branitelj Golub doseljeni Hrvat iz Banja Luke, ovako je doživio cijelu situaciju:

-Ispred kafića u Gvozdu dao sam izjavu za HRT. Nisam puno pričao, ali čini se niti po volji HRT-a. Novinar je bio vrlo korektan tijekom davanje izjave, ali očito to nije bila izjava kakvu njegovi šefovi žele čuti. Pitao me o suživotu u općini, a ja sam mu odgovorio da suživot je nikakav od kada su Srbi poslije rata ubili tri Hrvata. Pitao je i novinar što mislim o posjeti Vučića općini Gvozd-odgovorio sam da je došao ojačati četničiju koja je ovdje vrlo popularna. Istina HRT ne zanima previše. To se zove neovisno novinarstvo. Nakon izjave HRT-u otišao sam sa susjedom doma, on je nosio vrećicu sa kruhom i mlijekom. Oko trbuha je imao pojas od operacije crijeva i dosta teško se kretao. Policija je u jednom trenutku izletjela pred nas, točno pred mojim domom i počela nas pretresati kao lopove, dok su moji ukućani to gledali kroz prozor. Teško bolesni roditelji i žena su bili zapanjeni. Strašno sam se osjećao osramoćeno. To nikada neću zaboraviti i ovim putem pozdravljam predsjednicu, koja mi je omogućila ovakvo sramoćenje, poglavito jer mi je kolega  teško bolestan, a morao se skidati do tog pojasa za trbuh, jer policajcima je bio sumnjiv.

Policajci su očito imali zadatak da progone branitelje, jer se policija i naša predsjednica bojala kako netko ne bi ubio zločinca Vučića. Pitam predsjednicu što je sa mojim ljudskim pravima, pravima bolesnog čovjeka i nepoštivanja ustavnih normi?- završio je razgovor rezignirani branitelj i stanovnik općine Gvozd.

HOP