Ekskluzivno: Srbi žele na Banovini radio koji će voditi četnički novinar i poslovni partner šetočine iz ‘Kamenskog’

0
15724

Srpski lopovi na Banovini su u panici. Moraju brzo pokriti sav kriminal koji godinama teće općinom kraj anemične i nesposobne policije. Zato je vojvoda Vučić brže bolje došao u Vrginmost, dati podršku Pupovcu i njegovoj bratji. Kako ih već dvije godine HOP portal otkriva u svemu, brže bolje pred hrvatskom javnošću najavili su Pupovac i Vučić osnivanje radio postaje Srba sa tog terena, kako bi naivcima  lakše mazali oči. Od svega srpska sirotinja nema ništa. Kako se Pupovac strahovito kompromitirao među Srbima, stvar oko radija preuzima nova stranka reformiranih četnika DSS i dožupan Dušan Bjelajac.

Taj isti Bjelajac na mjesto direktora radija želi postaviti niti manje niti više nego ratnog huškača punog mržnje prema Hrvatima Dragana Ivkovića, koji je urlao sa tadašnjeg četničkog radija Petrova gora u vrijeme rata potpuno iste rečenice kao i vojvoda Vučić. Kraj naše kretenske vlasti vjerojatno će proći ovaj četnički idejni projekt jer su i mnogi kradezeovci surađivali sa ovim muljatorom poslije domovinskog rata.

Dragan Ivković je poznat poslije rata kao pajdaš Antuna Crljenka, koji je upropastio Kamensko kraj našeg pravosuđa, policije i porezne službe, da bi u to vrijeme otvorio i pogon u Vrginmostu za šivanja odjela u  bivšoj tvornici Velebit. Od pogona ništa nije ostalo, poticaji su uzeti od države, radnici prevareni kao i u Kamenskom, a policiji i pravosuđu nije tu ništa bilo sumnjivo po drugi puta.

Čak štoviše ova dva muljatora su otkupljivali zemljišta od odbjeglih Srba, jeftino, neka pod čudnim okolnostima, za nekakvu zadrugu Petrova gora, jer ako je zadruga znatno su manja davanja državi, poglavito na terenu od posebne državne skrbi. Naravno i tu su uzeti poticaji, srpska sirotinja je danonoćno radila, sadila šljive, kruške, dolazile su i bošnjakinje iz Bihaća raditi, naravno na crno kraj policije u Vrginmostu (2008-2009. godina), ali sve je to prije propalo nego se pokrenulo. Zasađeno voće u principu nije bilo bitno zbog ploda jer se rakija dovozila cisternama iz Valjeva i Čačka i pred nosom policije, znači 20 metara od njih pekla u dva kazana. Lijepile su se naljepnice na rakiju viljamovku i šljivu da se proizvodi na zadružnom gospodarstvu. Niti to nije sumnjivo bilo policiji, pa niti inspekcijama.

U Lasinjskom Dugom Selu  9,5 ha šljivika je propalo, ali je kupovinom zemlje navedena štetočina iz Kamenskog sebi osigurala izvrsnu situaciju, jer je ispod zemlje nekadašnji rudnik.

Treba reći da  je policija  bila o svim radnjama izvješćena, ali je sudjelovala u toj korupciji nečinjenjem ništa značajno, kao i pravosuđe. Tadašnji načelnik općine, a donedavno donačelnik Branko Jovičić potrudio se da nekadašnje bare i močvare pretvori zbog ove dvojice u građevinsku zonu, od koje su isključivo oni imali interes, jer su zemlju otkupili za kikiriki na području Kirina i Bovića. Sjekle su se šume i odvozila građa u Rijeku.

U izgrađene objekte (mlin) na večere su dolazili HDZ-ovci Barišić, Šuker i ostala ekipa. Štetočina iz Kamenskog pred izbore dijelila je kobasice nabavljene kod Fiolića narodu, da podrže ovaj soj hrvatsko-srpskog lopovluka, a ako treba- retorika je uvijek nacionalistička sa jedne i druge strane.

Danas je nekadašnji načelnik Jovičić osuđen za znatno manje malverzacije, pa je Bjelajac gurno u prvi plan iskusnog srpskog huškača, koji je je godinama učio od hrvatskog talenta za izvlačenje poticaja i upropaštavanja svega oko sebe.

Pravosuđe je ispitivalo sve ove navode, ali naravno ništa nisu pronašali sumnjivo.

Mnogi radnici su radili u ovim tvrtkama, nisu dobili plaće ili sve zarađene plaće, zemlja i kuće su se otkupljivale za smiješne cijene, a sama voćarska proizvodnja je danas pretvorena u šikaru gdje pasu ovce.

Sada taj Dragan Ivković je bitan za pokretanje radija lokalnih Srba, bolje reći četnika i lopova koji zaje*avaju vlastiti narod.

Dragan Ivković je danas tajnik DSS-a u Vrginmostu. Čini se da sva popuštanja HDZ-a Srbima ovog kraja potiču od saznanja Srba o kriminalu u tome kraju.

HOP