Srboslavenska bagra proširila po Njemačkoj laž da je Bujanec u emisiji širio antisemitizam

0
2275

VELIMIR BUJANEC – IZJAVA ZA JAVNOST

S obzirom da me je više medija u zadnja dva dana kontaktiralo u svezi „vijesti“ njemačkog lista Frankfurter  Rundschau kako je biskupija Mainz tobože radi mojih nastupa, zabranila  političke skupove u hrvatskim katoličkim misijama, a vijest je, potpuno neprovjereno prenijela HINA, dužan sam pojasniti nekoliko bitnih detalja i time demantirati cijelu izmišljotinu.

Prvo, nikada nisam nastupio niti javno govorio u nekoj od hrvatskih katoličkih misija u Njemačkoj, naprosto zbog činjenice da su s obzirom na interes, njihove dvorane premale. Također, hrvatske katoličke misije ne organiziraju političke skupove.

Drugo, u Njemačkoj isključivo govorim kao novinar, a ne kao političar jer to nisam – i to na poziv naših zavičajnih klubova – u velikim dvoranama koje se zakupljuju na komercijalan način. Ponekad kao voditelj najavljujem i nastupe naših glazbenika, kao što je to bio zadnji slučaj s Miroslavom Škorom u Frankfurtu.

Treće, najoštrije osuđujem sve vrste totalitarističkih režima – bez obzira na predznak, a u konkretnom sam slučaju meta simpatizera jugoslavenskog-komunističkog režima kojih ima i u Njemačkoj. Autor tekstova protiv mene nije nikakav Nijemac, već navodni Hrvat, a zapravo jugoslaven Danijel Majić. Dotični na društvenim mrežama veliča Balkan, balkansku glazbu, komunističkog diktatora Tita i propalu Jugoslaviju te njihove totalitarne simbole. Kompliment mi je kada me takav napada pa makar i širio laži o meni! Novine u kojima objavljuje svoje pamflete i laži – Fankfurter Rundschau radikalno su lijeve orjentacije i po sadržaju kombinacija propalog Ferala i propadajućeg riječkog Novog lista. I prije moje malenkosti iste novine i isti „novinar“ napadali su Marka Perkovića Thompsona, admirala Domazeta Lošu, Jakova Sedlara i mnoge druge Hrvate kada bi nastupili u Njemačkoj. Naročito je smiješno napadati Sedlara da negira holokaust, jer je upravo on snimio veliki broj filmova promovirajući istinu o progonu Židova. Autore pamfleta vjerojatno smeta što Jakov Sedlar javno razotkriva istinu o srpskim mitovima i laži o 700.000 ubijenih Srba u Jasenovcu. Napominjem: najoštrije osuđujem svaki antisemitizam i ne pada mi na pamet negirati holokaust, kao ni Jakovu Sedlaru.

Zaključno: u mojim govorima u Njemačkoj nema baš ničega spornog, a ovakve „vijesti“ rezultat su podmetanja tzv. novinara koji nisu Nijemci, nego izbjeglice iz bivše Jugoslavije.

VELIMIR BUJANEC, urednik Bujice