‘Spašavanjem’ Uljanika ili Agrokora, spašava se financiranje stranka, političkih uljeba i IDS-ovih separtista, umjesto proglašenja zakonskog stečaja

0
4845

U Hrvatskoj smo dopustili da nam komunistički zločini postanu sustav vrijednosti. To je neki dan potvrdilo nekakvo vijeće mudraca koje se nazvalo “vijeće za suočenje s prošlošću”. I ono prvo se nije suočilo s njom. Napisalo je bibliju neustavnih zločinačkih teza. To su mediji nazvali genijalnim rješenjem za pozdrav ZDS.

Taj i takav sustav vrijednosti počiva na laži da su Hrvati pobili 750 000 Srba u Jasenovcu, dok su komunisti, ustvari preobučeni četnici, pobili 500 000 Hrvata i pokrali njihovu imovinu 1945. godine. To je bilo oslobođenje. Usput su izmislili republiku BiH kako bi završili svoj luđački plan uništenja Hrvatske i Hrvata. Antifašizam je zločinački jezik lopova.

Evo kako to praktično izgleda. Vrlo hrabri istarski političar Kajin (za kojeg ne smijem napisati da je Hrvat, kako ne bih uzrujao doseljene Srbe), već godinama prodaje muda pod bubrege u svezi političkog pripajanja Istre matici zemlji i velike uloge partizanije u tome… Pa evo kako to izgleda u današnjoj zbilji.

Napušeni sin JNA oficira Miletić koji vlada Istrom, pljačkom te iste Istre želi ju odvojiti kao posebnu regiju i tako naglasiti njenu posebnost. Naseljeni Srbi vladaju Istrom, pljačkaju se svi resursi, a IDS za sve okrivljuje Hrvatsku. Što to znači? Partizani su opljačkali i rastjerali Talijane, pa naselili Srbe da bi sada oni vladali i tražili autonomiju. Nema što, kulturne Talijane zamijenili smo primitivnim Srbima, a Hrvati od svega nemaju ništa. I sam Kajin tvrdi da veći dio dobiti ostaje u Istri, a manji ide državi. Znači “Istra” pljačka zemljicu Istru, a ako im se Hrvati suprostave, oni su ustaše? Koga vi tamo u Istri zajebavate?

Slučaj Uljanik nije slučaj spašavanja Uljanika. To je slučaj spašavanja stranke IDS. Separatističke stranke koja propagira velikosrpsko uništenje Hrvatske. Što bi se dogodilo da je Uljanik propao? Radnici bi izašli na ulice. Tko je većinski vlasnik Uljanika? Radnici. Koja su pravila tržišta? Neprofitna tvrtka propada. Oni koji su vlasnici moraju znati pravila tržišta. Tvrtka od dva radnika ako je loša – normalno nam je da propadne. Za Uljanik nam to nije normalno. Zanimljivo da se i Grbin i Kajin i IDS slažu kako treba dati nova sredstva Uljaniku, iako je Uljanik pokazao da ne zna poslovati.

I time daju poruku radnicima Uljanika da je država tu isto nešto kriva. Kriva je što uopće ima dionice te loše tvrtke. Ostalo je kriva uprava Uljanika i sami radnici vlasnici. Grbin, Kajin i IDS kokošare, traže političke bodove, a zapravo spašavaju IDS-ov separatizam. Nemaju se oni što miješati u privatnu tvrtku, kao niti Plenković u Agrokor. Tvrtke će tako i tako s vremenom propasti jer se baziraju na političkom uhljebništvu. A to znači da rade bez profita. Financiraju političke stranke, kako bi svi zajedno pljačkali narod. Zamislite propast Uljanika. Ulica. Napad na državu, a na kraju se otkrije da iza svega stoji IDS. Tko je birao taj IDS? Građani Istre. Prema tome, sami su birali svoju propast i za to nitko od nas nije kriv. Birali ste i sada imajte. IDS je vaša propast.

ids 2

Slučaj Agrokor je spas za udbašiju, HDZ i SDP, ali ne za radnike. Agrokor je gotov. On više nikada neće biti ovog srazmjera i značaja. Znači, opet se ne spašavanju radna mjesta, već uhljebi i politička financiranja stranaka. Dakle, birali ste kradeze i propadnite s njima…

ids 3

Zamislite situaciju da stranke IDS, SDP i HDZ više nemaju sponzorstva tvrtki kao što je HEP, INA, Uljanik, 3 maj, Agrokor… Te stranke bi ovisile o biračima i ne bi mogle stvarati pljačkaške zakone, ovršne pljačke, dopuštati neke rba zadruge i sva ostala sranja.

Nema upravnih odbora, nema nadzornih odbora, samo plaća zastupnika.

Tada se ne bi u pravosuđu događale ove situacije, a neradnik bez dana radnog staža Pernar ne bi mogao biti mesija. Svi bi ovisili o biračima. Toga se oni svi boje i zato “spašavaju” radna mjesta. Što će radnicima neki Uljanik koji ne isplaćuje plaće kako treba pa radnici drhte hoće li imati što za jest? Uljanik je trebao izaći na tržište i vidjeti što može. Uprava si isplaćuje ogromne plaće, a Uljanik propao? Je li tome stvarno kriv Plenković i Kolinda, ili svaki vlasnik Uljanika koji je to gledao i glasao na kraju krajeva za IDS? Prema tome, kome se ovdje spašava guzica? Želimo li radna mjesta ili IDS? Hvala Grbinu i Kajinu što su spasili separatističku stanku u lopovskoj Istri – a sada će političkim udruženjem neradnika Pernara i Kajina Istra procvjetati?!

LEX AGROKOR je drek Agrokor. Stečajni zakon postoji, a sudac Kolakušić i vještak Banović su sposobniji od cijele vlade kada su rekli jedinu pametnu: u stečaj, pa tko se izvuče! Jer, inače smo svi taoci lošeg poslovanja privatne tvrtke.

Tako bi se jasno vidjelo je li Todorić sposoban ili je – lopov. Ovako Agrokor prividno spašen da bi opstao korupcijski sustav u zemlji, a uloga Todorića je zamagljena. Drugim riječima; Todrić nije otišao u stečaj, a maznuta mu je firma da se spase radnici – on iz Londona kuka, a zapravo su svi u istom talu… još će se na kraju Todorić vratiti kao spasioc.

A radnici kad-tad ostanu bez radnog mjesta. To je slučaj i s rafinerijom Sisak u kojoj imamo rođaka Marine Lovrić kao predvodnika INA-inih prosvjeda – i to sada kada je cjelokupna proizvodnja derivata prebačena u Mađarsku? U trenutku tog premještaja proizvodnje u Mađarsku je uništena rafinerija. Zna se tko je tada bio na vlasti i tko je to napravio. S time Plenković nema ništa. Tada je on šutio, a to je glasno izgovorio direktor INA-e, Nikola Kovačević. Kovačevića nikada nije ugostila Nova tv, RTL, ili HRT. Zašto? Jer su te televizijske kuće medijski pokrovitelj korupcije. Oni zovu na televiziju Šterna, Gregorića, Linića i druge narodne štetočine kako bi opravdali štetu… A narod bira ove HDZ-SDP kokošare na vlast.

Koliko je ministar Goran Marić prodao državnih tvrtki do sada ? Niti jednu! Zašto? Pa da bi uvijek bilo novaca za kampanje, političare i političke uhljebe, a to znači da glas birača nije bitan. Sve je jasno. Marić poklanja imovinu lokalnoj upravi koja traži lovu za obnovu od države, pa se tu opet okreće politički reket. Pravosuđe služi da pokrije krimose, a ukoliko to netko kao ja sada napiše, brže bolje ga se tuži za klevetu. Klasični krug korupcije.

Jedini spas za ovu zemlju je stečaj svih trulih tvrtki i prodaja privatnicima van zemlje te tvrtke, jer će ti privatnici raditi na profitu i ozdravljenju tvrtki od kojih imaju profita. Istranima ništa ne znači loš Uljanik u rukama, ili prodaja Uljanika udbaškom tajkunu – Istranima treba investitor koji će pokrenuti stvarnu proizvodnju. Kinezi su htjeli uložiti u kapacitete, ali su korumpirani mediji tvrdili da ćemo ostati bez imovine. Rusi žele obnoviti rafineriju Sisak, ali mediji trkeljaju da to nije politički mudro. Gradimo LNG terminal iako imamo infrastrukturu… Kapital nema granica i nitko neće sve to odnijeti iz Hrvatske, već će zaposliti gladan narod.Toliko bogatih Hrvata u svijetu, ali niti jednom ne pada napamet ulagati u ovu udbašiju…

O istarskoj autonomiji, kao i o srpskoj autonomiji treba otvoreno reći istinu. Model je tzv. jugoslavenski. Kada su komunisti pokrali Jugu, stvorili su svoje države kako bi sebe abolirali od progona. Danas IDS-ovi pljačkaši rade isto; žele autonomiju i separaciju kako bi izbjegli istragu. Isto je i s Pupovcem… Hrvati koji su se doselili u Australiju mogu imati svoje klubove, ali ne mogu imati autonomiju. Ali Srbi doseljeni u Hrvatsku mogu. Srbija nije na drugom kontinentu, nego je par stotina kilometara udaljena od nas – a tko nije zadovoljan, uvijek može u majčicu Srbiju. Ali nitko se ne vraća tamo, jer radije žele zaokružiti Veliku Srbiju i preoteti hrvatsku zemlju, baš kao što su nam oteli i Bosnu.

Igor Drenjančević

twz