Suživot po Izmetbegoviću : Spomenik D. Mihailoviću u Trebinju i osnivanje četničke omladine

0
5633

“Spomenik u Trebinju ispravlja istorijsku nepravdu” naslov je s portala “Trebinje danas”. Trebinje bi trebalo da dobije spomen-obilježje poginulim borcima Jugoslovenske vojske u otadžbini i nevinim žrtvama Drugog svjetskog rata, a da bi spomenik dobio istorijski i estetski prikladan izgled raspisan je i međunarodni konkurs za izradu idejnog rješenja, koji je otvoren do 20. februara, piše medij u Trebinju.

Najava gradnje spomenika borcima Jugoslovenske vojske u otadžbini, zapravo četnicima pod zapovjedništvom Dragoljuba Draže Mihailovića, još je jednom ukazala na licemjerje trebinjske svjetovne i tamošnje pravoslavne crkvene vlasti… naime, kada njihovi čelnici i predstavnici pređu državnu granicu i dođu u Grad, usta su im puna ekumenizma, poziva na pomirenje i suradnju… a kada se vrate u svoja brda, onda skinu maske i pokažu pravo lice – nostalgiju za četnicima… i sve dok je tako Grad i Trebinje ne smiju, radi poštivanja svih žrtava i u 2.svjetskom ratu, a posebno u Domovinskom ratu, institucionalno surađivati… spremni smo oprostiti, spremni smo graditi bolju budućnost, ali ne dok se susjedstvo zanosi uspomenama na četnike i ima gotovo romantičnu viziju takve prošlosti… i davne i ove nedavne koju jako dobro pamtimo i čiji su ožiljci još itekako vidljivi, napisao je oštro Marko Potrebica na svom fb profilu, član HDZ-a iz Dubrovnika.

Ako znamo kako je predsjednica lažljivca, četnika, lopinu Vučića nazvla europskim državnikom, a Potrebica govori nešto drugo nije niti teško shvatiti zašto četnicima dobro ide u zadnje vrijeme. Sa stranim službama u Podgovrici namještaju državni udar, u Hrvatskoj Pupovac razlikuje četništvo i ustaštvo pa je logično da na 30 kilometara od Dubrovnika bude spomenik Mihailoviću. Ali ono što svakako plavu masonsku Kolindu ne brine je i stvaranje četničke omladine u Trebinju. Treba stvoriti omladinu koja će klati i rušiti Dubrovnik….to je europska unija četnika…Prvo je trebalo podržati uništenje i raseljavanje Sirijaca, da bi frustrirani bacali bombe u EU ili netko u njihovo ime, a sada u ex Jugi treba ojačati četništvo da se zakuha na ovim prostorima.

Onaj Bakir Izmetbegović šuti kao zadnji jadnik u svezi toga, on prijeti Hrvatima oko trećeg entiteta…Razumije on da je Srebrenica korištena za priznanje BiH, a žrtve su bile od njegovog oca izdane, kao što  danas čini isto sam Bakir.

HOP