Doček novih internacionalnih studenata u tjednu dobrodošlice

0
1555

Počeo je novi semestar, a na hrvatska sveučilišta stigli su novi međunarodni studenti koji su Hrvatsku odlučili odabrali kao destinaciju svoje studentske razmjene. Kako bi se oni što bolje snašli u novom gradu, podružnice Erasmus studentske mreže Hrvatska koje su aktivne u šest hrvatskih sveučilišnih gradova organizirali su tzv. tjedan dobrodošlice u suradnji sa sveučilištima.

Untitled design (1)

 

“Welcome Week predstavlja bit Erasmus studentske mreže, gdje lokalni studenti u  Svoje slobodno vrijeme, volontirajući, organiziraju različite aktivnosti za međunarodne studente kako bi se međusobno upoznali, osjetili se dobrodošlim i prihvaćenim te kako bi im olakšali svoje prve dane u novoj sredini. “  

– Filip Cirkvenčić, Nacionalni  koordinator Mov’in Europe ESN-a Hrvatska.


ESN Zagreb je tako 19. veljače započeo sa svojom verzijom welcome week-a te je svaki dan bio bogat aktivnostima koje su organizirali u suradnji sa Sveučilištem u Zagrebu, a završili su ga s putovanjem u Varaždin.

Na krajnjem jugu lijepe naše, ESN Dubrovnik svoj tjedan dobrodošlice završio je velikim putovanjem u Mostar i Sarajevo, a putovanju je prethodio tjedan prepun aktivnosti poput City games, Speed Date-a i karaoka.

 

Welcome day je aktivnost koju su organizirale sve podružnice ESN-a Hrvatska gdje su studenti dobili sve potrebne informacije od svog sveučilišta, upoznali se s ESN-om te gradom u koji su došli

.

 

ESN Split je za svoje međunarodne studente između ostalog organizirao i Game Night te zanimljiv Blind Date , a tjedan su završili uz Mini kuglanje i putovanjem u Zadar gdje su se sreli s kolegama iz ESN Zadra koji je  za tjedan dobrodošlice organizirao Međunarodnu večeru i Erasmus Pub Quiz u suradnji s lokalnim Eurodesk multiplikatorom.  

U Rijeci aktivnosti u sklopu tjedna dobrodošlice kojeg je organizirao ESN Rijeka međunarodni studenti imaju prilike isprobati različita jela iz drugih država na Eurodinner-u, a na Social Drink-u imaju priliku upoznati nove prijatelje. Na istoku Hrvatske, ESN Osijek aktivnosti je rasporedio u dva tjedna, pa tako njihovi međunarodni studenti imaju prilike sudjelovati u Photo Hunt-u, iskazati svoju volontersku stranu posjetom azilu za pse ili se zabaviti na putovanju u Budimpeštu.

HOP