APN otkupio ogroman broj srpskih kuća, ali za unesrećene od poplava nema mjesta

0
5214

 

Poplave-Trenutno najgore je stanje u Hrvatskoj Kostajnici, gdje se zbog prodora podzemnih voda urušilo šest kuća. Državni ured za zaštitu i spašavanje objavio je fotografije jedne od uništenih kuća.

View image on Twitter

112> Sisak: u Hrvatskoj Kostajnici došlo je do odrona na 6 kuća. Za sada nema informacija o ozlijeđenima ili smrtno stradalima. Na mjesto događaja upućene su DVD Hrvatska Kostajnica, HMP Sisak i PP Hrvatska Kostajnica.

Ovo su razorni razmjeri poplava u pounju, svakako i zbog neadekvatne zaštite od poplave rijeke Une. Ipak najzanimljivije u cijeloj ovoj situaciji je lažiranje smještaja za unesrećene ljude. APN je otkupio mnoge srpske kuće koje danas zjape prazne, a s druge strane unesrećene ljude gura se kod rođaka, prijatelja i u hotele. I ovo je prvorazredni skandal.
Tijekom obraćanja javnosti u grupi snimljenih za televiziju u kojoj su bili župan i načelnik općine provaljeno je da nema smještajnih kapaciteta, te je 10 članova obitelji zavšilo u obližnjem hotelu…
Tako je u općini Gvozd prazno 40-setak stanova u samom mjestu Vrginmost. Oni zjape prazni, cijevi se po zimi smrzavaju, pucaju, dva su i kraj trgovine Gavranović obnovljena, pa opet zatvorena i čini se kako sve služi za političke igre. S druge strane na cijelom oslobođenom području ima mnogo otkupljenih kuća, ali za unesrećene nema mjesta.
Zanimljivo da za kriminal oko APN-a u Varaždinu je na sudu odgovarala jedna osoba, dok je današnji župan Žinić iz APN-a strelovito napredovao…Na sudu se nije raspravljalo o ogromnim razlikama između stvarne cijene kuća  i one uvečane po kojima su bezvrijedne kuće prodavane. Niti kako je u torbi posrednica za prodaju nekretnina Seka Vrga nosila ogromni novac od prodanih kuća.
Danas se kriminal nastavlja, jer su mnoge kuće namjerno prazne, mnogi stanovi kao u Vrginmostu su isto namjerno prazni, kako bi se Hrvati iseljavali, a Srbi imali većinu u općini, sve po političkom diktatu.
 Tek nakon par dana “pronađen” je smještaj za ugrožene obitelji navodno, što potvrđuje istinitost naše istrage…
HOP