EKSKLUZIVNO: OTKRIVAMO CIJELU PRIJEVARU OKO TROVANJA RUSKOG AGENTA U ENGLESKOJ

0
15191

Bivšeg ruskog agenta Sergeja Skripala i njegovu kći Juliju 4. ožujka pronašli su onesviještene na klupi u gradu Salisburyju i prevezli ih u bolnicu gdje se i dalje nalaze. Dva dana kasnije, šef britanske antiterorističke policije Mark Rowley objavio je kako su napadnuti nervnim otrovom. Osim njih, u bolnici je završio i policajac koji je prvi stigao na mjesto događaja.  Od tada je krenula još jedna lažna afera iz britanske kuhinje. Sjetimo se Iraka, optužba na račun zemalja Magreba. Nakon toga nastala je velike pustoš od Libije do Iraka.

Što je glupo u ovoj britanskoj priči?

Sergej Skripal je britanski tajni agent a ne ruski, jer je radio za Engleze, uhapšen u Rusiji i nakon ispitivanja zamijenjen. On je potpuno  bezvrijedan ruskim službama. Imali su ga u rukama i da je opasan ne bi nikada bio razmijenjen, a Rusi su ga dali Britancima na skrb. Zašto bi ga otrovali nakon što su ga pomilovali i pustili?

U nastavku priče od jučer jasno ćemo pokazati propuste podmetanja slučaja Rusima iz sasvim drugih razloga. Ipak je sve odrađeno dosta amaterski.

Slika sa mjesta trovanja je na naslovnici članka. Ako pogledamo sve istražitelje na slici, oni su svi propisno obučeni za takve slučajeve u slučaju trovanja okoliša bojnim otrovima kako bi izbjegli kontaminaciju. Svi osim dvojice. Vatrogasci na slici su bez zaštite. Zanimljivo da se nitko ne pita zašto su vatrogasaci bez zaštite. Ili su vanzemaljaci ili se radi o prijevari na slici. Prema ovoj slici je jasno da trovanje nije nastalo za vrijeme boravka nekadašnjeg špijuna van kuće, kako tvrde britanski mediji i vlada, već se otrovanje nervnim otrovom dogodilo u kući jer vatrogasci su na terenu bez zaštite.

Treba reći da njegova kuća nema klimu, te je isti izašao na svjež zrak spasiti se od otrova. Znači priča o podmetanju vani, nije istinita što se vidi iz ove slike, a tako nije istina da je cilj bio putinove ekipe otrovati više ljudi u blizini nekadašnjeg britanskog agenta.

Isto treba reći da se otrovao nervnim otrovom i tzv. policajac kako kažu mediji, a zapravo engleski agent i to u kući nesretnog Rusa što potvrđuje našu tezu kako se trovanje  dogodilo u samoj kući i Rus je sa kćerkom izašao iz kuće kako bi se spasio.  Da li je otrovani engleski policajac , a zapravo engleski agent podmetnuo otrov?

To je već dovoljno dokaza da se posumnja u priču, na osnovu koje Plenković protjeruje ruskog diplomata i radi nesagledive posljedice za našu zemlju, štiteći ovu šaradu.

Plenković je kao poslušni pas stao  na stranu zemlje koja izlazi iz unije, nezadovoljna političkom komunikacijom u EU, ali ista ta Britanija ima moć upravljnja političkim stavovima u uniji.

“Na istoj sjednici Vlade na kojoj je prihvaćena Istanbulska konvencija Plenković i njegovi ministri su odbacili Mostov prijedlog proglašenja Isključivog gospodarskog pojasa kojim se proširuje jurisdikcija Republike Hrvatske na moru”. Toliko o suverinitetu.

 

“Izražavamo duboko žaljenje što je hrvatska strana, slijedeći u kolosijeku blokovske solidarnosti pojedinačne zemlje EU-a i NATO-a, donijela žurnu i loše smišljenu odluku, čije će posljedice negativno odjeknuti za daljnji razvoj naših bilateralnih odnosa, uključujući njihov trgovinsko-gospodarski dio”, priopćilo je rusko veleposlanstvo i dodalo:

“Pogotovo je žalosno što se to događa u trenutku kada razvoj naše višesmjerne bilateralne suradnje zaprima odgovarajuću dinamiku i progresivan karakter. Mi smatramo ovaj korak kao neprijateljski i ne odgovarajući zadaćama i interesima rusko-hrvatskih odnosa, da ne govorimo o uspostavljenju razloga i potrazi krivih u incidentu koji se dogodio 4. ožujka u Salisburyju, a kojega istraga nosi pristran i neobjektivan karakter… Rusija, naravno, neće ostati bez odgovora te će protumjere biti poduzete u najkraćem roku.- izjavio je ruski veleposlanik u Hrvatskoj.

I.D.

HOP

VEZANI ČLANAK

Juncker u Crnoj Gori nakon otkrića da je crnogorska policija podmetnula oružje ‘teroristima’,a Vučić pod CIA-om!