NEVIĐENI SKANDAL HRT-a: Srpski terorist vodi liturgiju za pravoslavni Uskrs, a prenosi HRT!

0
11958

Ako ste četnik onda imate sve uvjete da vas prihvati hrvatsko neokomunističko društvo i političko-lopovske elite. Opet ako ste HOS-ovac ili branitelj, onda ste meta naše policije i sudstva, mediji vas vrijeđaju da ste krvoločni ustaša, iako svi znamo da je četnička gamad rušila i ubijala po Hrvatskoj.

Na pravoslavni Uskrs naša predsjednica je još jednom pokazala da ima dobro plaćene savjetnike, s vrlo jadnim znanjem u svezi hrvatskog pravoslavlja.

jovan-culibrk

Opet su nepismeni savjetnici osramotili predsjednicu i predsjednika Vlade pa tako i RH. Oboje su pozdravili pravoslavne vjernike, koje slave Uskrs po Julijanskom kalendaru, pretpostavljaući da su neki već proslavili Uskrs po grgurovskom kalendaru 1. travnja 2018.

Zapravo niti jedna pravoslavna crkva nije prihvatila gregorijanski kalendar. 

Ispravljeni julijanski kalendar zaostaje za astronomskom godinom samo 2,02 sekundi, odnosno točniji je gregurijanskog za 23,98 sekundi.
Carigradski patrijarh Grigorij 1924. godine uveo je ispravljeni julijanski kalendar. U narednim godinama to su učinile većina pravoslavnih crkava.

One su uvele ispravljeni julijanski kalendar za tzv. nepomične blagdane, koji se slave na određeni datum kao što je Božić. Pomične blagdane kao što je Uskrs i ostali vezani s njim slave po julijanskom kalendaru.
Dakle, može se reći da postoji pravoslavni Uskrs jer njega svi pravoslavci slave istodobno, ali ne može se reći da postoji pravoslavni Božić (kao što se prikazuje u RH), jer njega neki slave 25. prosinca, drugi 7. siječnja, jer tada slave Srbi, dok su Bugari, Rumunji i ostali proslavili Božić na isti datum kad i katolici.

HRT1 – izravni prijenos Uskrsne liturgije tzv. SPC u Hrvatskoj iz Daruvara koju predvodi Pakrački episkop Jovan Čulibrk. Opet je sve na srpskom jeziku uz komentar na srpskom –  što je neprihvatljivo! Pa nisu svi pravoslavci Srbi! Zar se ne zna koji je službeni jezik u Hrvatkoj?

 

Državnim vlastima RH je bitnije da u RH neka strana nekanonična crkva na stranom jeziku moli o stranom narodu negirajući hrvatske pravoslavce, kojih ima najmanje 16 647. To je sramotno!

Dodvoravanje srpskoj četničkoj crkvi je prestrašno. Na taj način potiče se četništvo, jer samu uskrsnu liturgiju provodi srpski terorist, koji je devedesetih ubijao Hrvate u ime Velike Smrdije. Sada taj isti ljudski ološ glumi crkvenog velikodostojnika kojeg podržava HRT i time se ruga žrtvi 17000 poginulih građana Hrvatske, koje je prije 27 godina progonio taj odurni licemjer Čulibrk, a koji s Bogom i Isusom nema baš ništa.

Danas se taj četnik skriva iza masne bradurine i glumi značajnog svećenika. Nije jasno kako je dobio radnu dozvolu u RH. Jedan takav sličan njemu nalazi se i u Korenici, a ratovao je u Hrvatskoj protiv Hrvata; pa sada i taj ološ radi kao svećenik, a zove se Malobabić.

Zanimljivo je da je policija prošle godine čuvala pravoslavnu crkvu na Cvjetnom trgu dok su ispred same crkve vjernici Hrvatske pravoslavne crkve i njihov poglavar arhiepiskop Aleksandar održavali obred posvećenja vode. Preko 30 policajaca hrvatske policije čuvalo je srpsko-četničkog pravoslavnog poglavara Perića, nekadašnjeg vojnog ordinarija srpske crkve koji je u Hrvatskoj namjestio masu pročetničkih svećenika među kojima su i Čulibrk i Malobabić. Policija je čuvala crkvu koja je cijeli rat radila protiv Hrvatske i svećenike koji ne žele govoriti na hrvatskom od hrvatskih pravoslavaca koji govore hrvatski i poštuju hrvatske zakone. Tog istog Perića, poglavara srpske četničke crkve pozvao je prije par dana i sam Plenković, vjerojatno kako bi se poklonio srpskim teroristima u toj crkvi, dok za poglavara hrvatske pravoslavne crkve Plenković nema vremena. Plenković očito ne poznaje 73. članak zakona u kojem stoji da osobe koje su na bilo koji način naštetile Hrvatskoj ili ratovale protiv Hrvatske države, ne smiju kao stranci biti zaposleni u Hrvatskoj.

Igor Drenjančević

HOP