Otkrivamo razloge zašto je ruski veleposlanik promijenio mišljenje u svezi dolaska u posjet Hrvatskoj predsjednika Putina

0
10230

Azimov: Osobno ću se potruditi da se posjet Putina ostvari; spremni smo s Croduxom riješiti ekološki problem rafinerije u Brodu

“Unatoč svemu, čvrsto smo se odlučili za izgradnju novog plinovoda i rješavanju problema zagađenja u Slavonskom Brodu. Zajedno s Croduxom i unatoč tome što je riječ o velikoj investiciji, spremni smo riješiti ekološki problem rafinerije u Bosanskom Brodu“, rekao je veleposlanik Azimov i naglasio kao su sredstva za investiciju spremna.

Azimov je naglasio kako postoji više tehničkih pitanja ali i kako ih je Rusija spremna otkloniti kroz nekoliko mjeseci i na obostrano zadovoljstvo. Kroz sljedeće dvije godine očekujemo nekoliko kulturnih i gospodarskih događaja koji će pridonijeti učvršćivanju rusko-hrvatskih odnosa.

“Predsjednik Putin  održao je obećanje dano u Sočiju i dao je nalog da se jedna avenija u Moskvi nazove po Gradu Zagrebu i da na njoj bude otkriven spomenik Jurju Križaniću., rekao je Azimov i dodao kako dobra volja za dobre međunarodne odnose između Rusije i Hrvatske postoji.-naglasio je veleposlanik ruske federacije na rusko-hrvatskom forumu prijateljstva.

Prije deset dana za Večernji list dao je intervju veleposlanik Azimov, u trenutku kada je protjeran ruski diplomat iz Hrvatske, sa sasvim drugim stajalištem ruske federacije…

“Ima li šanse da predsjednik Putin posjeti Hrvatsku?

S obzirom na neprijateljski korak koji je Hrvatska poduzela u odnosu na Rusiju, vjerojatno će biti određenih korektiva i po tom pitanju. U svakom slučaju, očigledno je da je u bliskoj budućnosti takav posjet predsjednika Putina Hrvatskoj malo vjerojatan.”

Pročitajte više na: https://www.vecernji.hr/vijesti/putinov-posjet-hrvatskoj-sada-je-malo-vjerojatan-1235555 – www.vecernji.hr

Utjecaj na promjenu stava je tekst našeg urednika Igora Drenjančevića koji je ruski veleposlanik dobio na stol prije par dana, a u tom tekstu upravo su istaknute ove teze koje je veleposlanik izložio na ovom forumu, a koje je iznio ruski veleposlanik na ruskom-hrvatskom forumu kao suprotne od prije deset dana.

“-Rusi su prihvatili britansku igru i sada vraćaju istom mjerom Britancima i cijelom svijetu. Na taj način još više ispadaju “zločesti Rusi”. Što bi bilo da su inzistirali na detaljima same priče u svezi samog trovanja rusko-engleskog špijuna? Mi smo prije par dana objavili ovu sliku, koju naš izvor drži bitnom…

Geronimo-L#1 (1)

Nakon njene objave mediji više ne tvrde da je špijun otrovan na ulici u aferi u Britaniji, jer je u toj situaciji mogao biti otrovan uz veći broj osoba uz njega. Ova slika je dokaz lažiranja te situacije.  Svi moraju biti propisno zaštićeni osim vatrogasaca?! To je već prvi sumnjivi detalj. Da je ruska diplomacija bila mudra i upregla medije u ovaj detalj, sjeme razdora bi bilo poslano među saveznike, što bi ozbiljno uzdrmalo akciju tjeranja diplomata od strane nekih država.

Drugi detalj koji otkriva lažiranje situacije je činjenica da su Rusi imali u rukama otrovanog špijuna, a samo budala bi ga pustila u Britaniju pa onda otrovala; oni su ga pomilovali zbog izdaje i pustili u Britaniju.  Kako se otrovao policajac britanske države u ovom slučaju? Ili je on bio sudionik zavjere? Sve su to pitanja, kao i masa drugih pitanja pomoću kojih je ruska diplomacija točno i precizno mogla otkriti ovu šaradu. Ovako ispada da nešto skrivaju i da se protumjerama samo inate. 

Mogli su Rusi biti i još lukaviji pa protjerati diplomate vodećih zavjerenika i tako podijeliti saveznike, a ne protjerati diplomate malih zemlja okupljenih oko SAD-a.  Mogli su ih pokušati dobiti na svoju stranu preko onih koji su isto uz saveznike, ali nisu protjerali nikoga, kao Slovenci i Austrijanci koji njeguju jako bliske odnose s Rusima.

Ne znamo koliko je istina, a koliko medijska igra upućena prema Hrvatskoj preko rafinerije u Bosanskom Brodu u kojoj caruju također Rusi, te činjenica kako Rusi sada baš namjerno ne žele smanjiti emisiju otrovnih plinova i tako spasiti građane Slavonskog Broda. To samo još više prikazuje Ruse kao negativce, jer namjerno truju građane Hrvatske – iako su sami obećali riješiti problem koji traje već 8 godina. To itekako odgovara Britancima. Pošteno rečeno, Hrvatska je zbog tog problema, a ne zbog britanske šarade mogla protjerati jednog diplomatu kao upozorenje. Ali nije, pa se i iz toga vidi da je premijer samo bijedna sluga Britanaca.

Kada bi sada Rusi pokazali razumijevanje za taj problem, dobili bi naklonost stabilizatora u regiji – Hrvata. Hrvati nisu za sankcije Rusima, jer nikada nisu vjerovali Britancima. Rusi prijetnjama okreću Hrvate protiv sebe i time podržavaju beskorisne Srbe, koji su ih izdali u slučaju tzv. državnog udara u Podgorici. I to je potpuno krivi potez. Podržavaju militantnost Srba na Kosovu, a da niti ne znaju povijest te regije. Na kraju će biti iskorišteni kao i ruski general Ždanov i Tolbuhin 1945. godine, čije sve zasluge je sebi pripisao Josip Broz u svezi oslobađanja Beograda od Nijemaca. Nakon oslobađanja Beograda, Tito se toliko osilio da je ignorirao velike zasluge 3. ukrajinskog fronta u oslobađanju Beograda od Nijemaca.

General Ždanov je poginuo iznad Beograda u čudnoj zrakoplovnoj nesreći 1964. godine. U Domovinskom ratu su Srbi pobili ruske novinare koji su htjeli informirati Ruse što se događa u Hrvatskoj za vrijeme rata. A zadnji događaj u Crnoj Gori jasno govori da su Srbi sebi uzeli novac za prosvjed protiv crnogorske vlasti, ali su iste te Ruse izdali i podmetnuli im državni udar preko oružja koje je podmetnula crnogorska policija. U tome je duboko imao prste A. Vučić.

Ako ruska strana ostane uz Srbe na Kosovu i BiH, trajno će na sebe staviti stigmu loših dečkiju, s time da Britanci već godinama šuruju sa Srbima, Rusima iza leđa…

 Dolazak Putina u Hrvatsku nakon teške gluposti Plenkovića i protjerivanje diplomata potpuno bi ponizio plenkovićevo dodvorništvo britanskoj politici i pokazao Putina kao pleminita čovjeka koji poštuje Hrvate, koji su samo zarobljenici loše politike premijera.-piše Drenjančević za naš portal.

Protumjerama Putin prihvaća britansku diplomatsku zamku, dok bi suprotnim ponašanjem lakše razjedinio ‘saveznike’

HOP