PORTAL ‘DNEVNO’ LAŽIMA O HRVATSKOM NOVINARU ILIĆU ‘OSIGURAO’ JE SVAKODNEVNE PRIJETNJE SMRĆU ILIĆU U BEOGRADU

0
9290

PORTAL DNEVNO preuzeo je tekst od portala Croativa i izmijenio naslov teksta, koji uopće nije autorsko pravo Croative, već portala HOP o porijeklu Srba. U orginalnom tekstu nigdje ne piše kako je neki Srbin priznao da je on kao Srbin zapravo Hrvat, što se nameće iz teksta portala Dnevno, odnosno iz naslova.

Kako novinari Dnevnog već godinama preuzimaju tuđe informacije, bez da su kontaktirali autora, u ovom slučaju čak nisu niti u mogućnosti istog autora kontaktirati, jer nemaju osnovne podatke o osobi. Tako nisu niti mogli znati koje je nacionalnosti Ilić.

Uredništvo portala HOP uputilo je notu da se isprave podaci na portalu Dnevno, ali reakcije nema.

– Dnevno često prenese Croativu, a da ne ubaci izvornik prije Croative.net- rekli su nam iz Croative. Što u prijevodu znači da se jedini i drugi kite tuđim perjem, znajući da se to tako radi. U slučaju ovog teksta i Croativa je bila nekorektna te nije navela točne podatke.

Srbi su posebno pobjesnili na činjenicu da Srbin tvrdi da su svi porijeklom Hrvati i živi u Beogradu. To je za njih bila kap koja je prelila čašu i našem dopisniku Iliću prijete smrću, te isti više ne izlazi na ulici, o čemu je obavijestio i Velimira Bujanca.

http://www.dnevno.hr/vijesti/hrvatska/srbin-tvrdi-srbi-taje-da-potjecu-od-hrvata-vrijeme-je-da-prihvate-svoje-hrvatsko-podrijetlo-1007286/

-Vidio sam sve čitajući naslovnice portala Dnevno.hr. To je onaj tekst pod naslovom “Srbi taje da potječu od Hrvata.” I lažno su napisali da sam dopisnik Croative.net. Ja jesam Crnogorac po ocu, mama mi je iz Hercegovine, a svatko pametan i obrazovan zna da svi potječemo od Hrvata i da su nam preci bili katolici, a pod Turcima prisilom prešli na pravoslavlje.

Biti Srbi(janac) – Indijanac je kompliment samo za ovu afroazijatsku divlju hordu balkanskih stočara i opančara. Krasno ih je opisao Ante Starčević u svojim djelima. Nema toga čovjeka, bilo katolika, bilo pravoslavca, bilo muslimana rođenog makar i u Srbiji, ali s korijenima roditelja iz BiH-a, CG-a ili iz Hrvatske koji Srbijance – Indijance ne smatra i ne doživljava  lažljivom nacijom. I tako sam i ja, kao i moja rođena sestra rođen i odrastao i odgojen u kući gdje se tako razmišlja o srbijanskim afroazijatskim prevrtljivcima. Oni to i jesu po karakteru, moralu, temperamentu, mentalnom sklopu, sistemu životnih vrijednosti, kulturi, tradicijama, običajima, navikama… Uostalom, Srbijanci – Indijanci sve nas koji govorimo ijekavskim govorom sami politički,nekad i etnički i etički smatraju Hrvatima, bilo katoličke, bilo pravoslavne, bilo islamske vjere, samo to nikad neće reći javno ni za živu glavu.

Kad bi to kazali naglas što potajno pričaju, sami bi pokopali i zauvijek uništili srž svoje velikosrbijanske, ciganske i gedžovanske SPC i SANU promidžbe. Kurva nikad neće javno priznati da je kurva, pa tako nikad javno neće priznati ni Srbijanci da su lažima i krađom povijesti izmislili Bošnjake i Crnogorce kao posebne narode, sve da što više smanje Hrvatsku i hrvatski narod, kao što su izmislili i narod Makedonaca da smanje veličinu i prostor Bugarske i Bugara, ili kao što su izmislili da su Vlasi i Rumunji dva odvojena naroda, samo da bi smanjili rumunjski državni prostor, a povećali srbijanski državni prostor.

Srbijanci smatraju Srbijancima samo one što imaju barem dvije ili tri generacije uzastopno rođene na tlu Srbije. Svi drugi, makar sami rođeni u Srbiji, za Srbijance su kao pravi stranci. I nevjerojatno mi je drago što su mene i ljude poput mene Srbijanci u Srbiji uvijek smatrali strancem, jer sam kao i moja sestra prva generacija u familiji rođen na tlu Srbije, jer meni i sestri roditelji nisu iz Srbije.

Sasvim je prirodno i jedino logično da su meni i mojoj sestri kao potomcima roditelja iz BiH-a i CG bliži i etnički i etički Hrvati i Hrvatska, jer su nam preci stotinama godina živjeli u susjedstvu sa Hrvatima i Hrvatskom, nego afroazijatski Srbijanci – Indijanci, kojima mogu biti bliski tamo neki Bugari – Šopovi, Vlasi – Karavlasi, Cincari, Rumunji i ljudi te afroazijastke rase. Posebno od 90 – tih pa do danas, biti Srbi(janac) – Indijanac je reći nekome kao da normalnom i zdravom čovjeku netko kaže da ima neizliječivu dijagnozu bolesti.

I naravno da sam sad u velikoj opasnosti zbog te njihove objave toga teksta.- napisao je Dragan Ilić kao odgovor na gluposti i laži portala Dnevno.

HOP