Pukovnik HV-a: Amerikanci imaju 4 puta više zrakoplova, plaćeni su od Saudijaca, Rusi nemaju šanse!

0
4181

Američki ministar obrane Jim Mattis i američki general Joseph Dunford objavili su u subotu u Washingtonu da su napadi izvršeni na tri postrojenja: istraživački centar za kemijsko oružje u blizini Damaska, skladište kemijskog oružja u blizini Homsa te još jedno skladište kemijskog oružja kao i važno zapovjedno mjesto kod Homsa ističući da se radi o “jednokratnom napadu”.

https://www.youtube.com/watch?v=KVAf9wnJD3w

Rusko ministarstvo obrane objavilo je u subotu da je sirijska protuzračna obrana presrela većinu zapadnih raketa ispaljenih na Siriju, prenosi TASS, a ruski vojni izvori navode da tijekom zračnih udara američkih, britanskih i francuskih snaga nisu gađane ruske snage raspoređene u Siriji.

Turska, Kanada i Izrael podržali su u subotu zračne udare u Siriji poručivši da su opravdani jer onemogućavaju sirijski režim u korištenju kemijskog oružja dok ih je Iran osudio.

Nakon silnih napisa u našim vodećim medijima Večernjem listu i 24 sata, o tome čega se Rusi moraju bojati od borbene avijacija SAD-a ; porazgovarali smo s umirovljenim pukovnikom HV-a o svim tim novinarskim nebulozama.

-Najveća glupost je napisati kako se Rusi moraju bojati par modela američkih zrakoplova. Veću glupost nisam pročitao. Američke snage imaju oko 11500 zrakoplova više. Dominatnih nad ruskim snagama. Da ne govorimo o nosačima zrakoplova. To je bitka u kojoj Rusi brojčano nemaju šanse. Trump se zapravo boji da neka raketa ne prođe zaštitu i napravi uništenje cilja. To bi psihološki imalo značajne posljedice. Rusi jedino raketama mogu raditi štetu što je za stanovništvo strašno opasno. Brojčano su znatno slabiji i oni ne vjerujem da će ići i u sukob. Oni znaju svoje ogromne slabosti. Ruska propaganda je jača od vojne sile.- tvrdi umirovljeni pukovnik HV-a.
Saudijska Arabija je odavno u ratu s Asadom, pogotovo mladi princ koji preuzima vlast od oca. On je obećao Asadu da će ga svrgnut. Sad je platio Amerikancima za ovaj finalni udar. Ovo je naručeni i plaćeni napad. I prvi put da Izrael nije iza ovoga.
ISIL je proizveden u Saudijskoj Arabiji, u suradnji s Izraelom… Kako nema više ISIL-a, sad prodaju foru s kemijskim naoružanjem.
U svakom slučaju, Sirija će bit uništena kao Irak, a Asadova porodica svrgnuta.
Rusi koji su trebali štititi Asada se boje eskalacije i nemaju materijalnu snagu za nastavak rata pritisnuti sankcijama.

HOP