U Kaštel Sućurcu je poginulo 97 osoba u crkvi dok se služila misa, komunjare su te ljude upisali u žrtve Jasenovca!

0
14486

“U Kaštel Sućurcu je poginulo 97 osoba. Većina poginulih bila je u crkvi dok se služila misa.
„Desetljećima nakon bombardiranja Kaštel Sućurca mještane je pogađalo zataškavanje tog događaja i krivo predstavljanje poginulih kao žrtave fašističkog terora”, rekao je prof. Rajčić.
Tumačeći takvu manipulaciju žrtvama savezničkog bombardiranja prof. Rajčić je kazao kako je „Josip Broz pokušao naplatiti ratnu odštetu od Amerikanaca i Engleza za te žrtve što su oni odbili pa se onda najisplativije učinilo sve ih prikazati kao žrtve fašističkog terora da bi mogao naplatiti odštetu od Njemačke”.
Konačno, sam je Vrhovni komandant maršal Josip Broz Tito u prosincu 1943. generalu Wilsonu poslao poruku da bi bilo korisno ako bi „hitno izdao naredbu“ bazama u Italiji „da počnu s bombardiranjem ciljeva koje ćemo naznačiti“.
Po riječima prof. Rajčića žrtvama savezničkog bombardiranja Kaštel Sućurca i Splita manipulira i „Jasenovac Research Institute” u New Yorku kojeg su osnovali Srbi koji žive u tom gradu.
Taj institut brojne Kaštelane i Splićane, koji su stradali u savezničkom bombardiranju, vodi kao žrtve Jasenovca, ustvrdio je prof. Rajčić.” Toliko o Jasenovcu i Titu.

 

HOP


Ovaj podatak navodi i  pomorski kapetana, Ante Kljakovića iz Krila Jasenice, kod Splita, koji je došao do ovoga podatka i to o svom trošku.