Otkrivamo imena muslimanskih i srpskih ratnih pljačkaša za vrijeme Domovinskog rata

0
2696

Otkrivamo koji su ljudi začetnici ratnog profiterstva na području porobljene Hrvatske za vrijeme domovinskog rata.

U selu Maljevci sastali su se srpski i muslimanski politički lopovi. Na hrvatskoj strani, u okupiranoj Banovini, u blizini Gline. Točnije u kući Jane Obradovića. Oni su dogovorili šverc humanitarne pomoći koja je dolazila iz Hrvatske. Sa muslimanske strane sudjelovao je F. Abdić i njegov tzv. Ministar trgovine. Dok sa srbo-četničke Miloš Pajić, Tošo Pajić i Đuro Škaljac. Oni su pokrenuli ratno profiterstvo na Banovini.

Fikret Abdić na slici

fikret abdić

Ova ekipa za novac prebacuje i doušnika 5. Korpusa Armije BiH I. Latića u SAD-e  (1994. godine) kako ovaj ne bi stradao kada je bio otkriven od strane abdićevih četnika.  Latić je radio za njihovu protivničku stranu. Radili su za onog tko platio više.

Abdićeve Zapadna Bosne tzv. Autonomna oblast sigurnosnost je vodio u ratu Srbin Radojica Božović, mučitelj i ispitivač ratnih zarobljenika u Gretelju- tzv. barakama. Logor su čuvale žene jednim dijelom, obučavane od srpskih tajnih službi na poligonu Slunj, a sve je plaćao šef obrane četničke zapadne BiH, Ibrahim Đedović nekadašnji  JNA major KOS-a.

Logor 1995. je prebačen na područje slunjske općine gdje su bile hale tvrtke F. Abdića.  Zločinačke torture uz Božovića provodili su i osobe  Srpske državne bezbednosti, te Dušan Detak i Mile Pekeč.

Danas Fikret Abdić  osuđeni ratni zločinac bliski suradnik Slobodana Miloševića pokušava oživjeti suradnju sa Srbima na Banovini, sa kojima je šurovao u ratu.

U blizini Topuskog njegov sin je imao 4000 košnica i blisko surađivao sa Agrokorom.  Ovih dana Abdić pokušava se domoći hrvatskog kestenja i gljiva preko srpskih političara i njihovih berača.

Srbi preko SDSS-ovca Gabrića računaju i sa gradnjom hidroelektrane prema austrijskom principu. Uglavnom četnici i muslimanski četnici kraj mutavih Hrvata ponovo žele iskoristiti hrvatske resurse za svoju zaradu kao i u ratu.

HOP