165 cm visok profa skoro isprebijao degenerika Šešelja

0
3285
Šešelja 1992. godine umalo isprebijao na mitingu protiv SPS-a i SRS-a profesor engleskog jezika Aleksandar Nedeljković, kojega smo svi gimnazijalci te škole ( meni je predavao engleski 1983/84 i 1984/85 u prvom i drugom razredu srednje škole ) zvali Muppet show. Čovjek je tako miran, tih, blage, pitome naravi, da mrava u životu nije zgazio. Nikad na nitkog u razredu nije podigao ni glas, kamoli da nekoga fizički napadne. Mogu misliti kako je takvog čovjeka Šešelj uspio isprovocirati da umalo dođe do tuče nasred političkog mitinga. Šešeljevci su, inače, išli dati potporu Miloševiću i razbiti i rasturiti animiloševićevske demonstracije kao Miloševićeva pretorijanska garda i profesor zvani Muppet predvodio je skupinu učenika gimnazijalaca koji su se u znak solidarnosti srednjoškolaca sa studentima priključili demonstrantima studenata, onda i dijela političke oporbe protiv Miloševića i Šešelja i njihovoga osvajačkog rata u Bosni, jer je u vrijeme održavanja tih u začetku studentskih demnstracija pod vodstvom Dragan Đilasa u lipnju 1992. težište srpske vojne agresije na Hrvatsku, prebačeno na Bosnu, a 31. svibnja 1992. uvedene sankcije Srbiji i Crnoj Gori. I to je bio povod žestokoga uličnoga sukoba demonstranata što su bili protiv nastavka srpske vojne agresije n susjede i Miloševića i Šešelja kao učitelja današnjih velikosrba na vlasti u Srbiji, što su htjeli nastavak rata po svaku cijenu.
seselj-majica-trump
 Šešelj je  isto tako dobijao teške i surove batine na ulici u Beogradu u još nekoliko navrata .
Kad su mi uz kavu još devedesetih ispričali za epizodu kad je Šešelj umalo popio batine od profesora Muppeta  moje školske prijateljice iz osnovne i srednje škole Srđana Vukajlović i Jasmina Radinović, onda i same profesorice engleskog jezika i kolegice Nedeljkovića – Muppeta iz škole i nastave u Desetoj beogradskoj gimnaziji toga Nedeljkovića, pukli smo od smijeha. Šešelja stranačke gorile spasile batina od Muppeta!? To je i za suze i za smijeh i dokaz više koliko je Šešelj u biti šonjo, mjekušac, šmokljan. Muppet nikad nitkog u životu nije tukao, a Šešelja je na smrt isprepadao na ulici.
Muppet nije viši od 160 – 165 centimetara, a nije teži sigurno od 60 – 65 kilograma i ima fizičku konstituciju dječaka iz osnovne škole, možda učenika šestog, najviše sedmog razreda osmoljetke. Ali, vrhunski intelektualac, publicist, prevoditelj, poliglot koji perfektno govori engleski i njemački i očito čovjek velikoga srca i hrabrosti. Kapa dolje hrabrome Aleksandru Nedeljkoviću.
Ja sam još tad uz kavicu u Srđaninom stanu, kazao Srđani i Jasmini, kad sam od njih čuo izvornu priču: nemojmo ga nikad više zvati Muppet show. Aleksandar B. Nedeljković je ušao u legendu i njegovo se ime od lipnja 1992. izgovara s respektom. Sad mogu reći samo jedno: bila je čast biti učenikom profesora engleskog jezika Aleksandra B. Nedeljkovića!
Čitatelj iz Beograda