Poruka Goldsteinu: U Hrvatskoj nisu postojale plinske komore, ali su postojale u ‘humanoj’ Srbiji!

0
3656

Gledajući ”Otvoreno” na  HRT-u upoznao sam pravi karakter profesora dr. Ivu Goldsteina, okorjelog oportuniste i mrzitelja suverene i nezavisne države Hrvatske, a možda i hrvatskog naroda.  Olako je potvrdio priče mojih prijatelja koji su mi insinuirali da ima kumrovačku, a ne doktorsku diplomu. Koliko sam vidio u tom nastupu, zaključio sam da on nije intelektualac ni znanstvenik nego komunistički dogmatičar, agitator i potencijalni duhovni nasilnik nad Hrvatima koji se služio i služi raznoraznim lažima koje često lansira svojim istomišljenicima.

Zar je moguće da je takav čovjek mogao postati hrvatski ambasador u Francuskoj, a takvih je puna hrvatska diplomacija? Zar je moguće da mu je predsjednik u suverenoj i nezavisnoj hrvatskoj državi bio drug Tito čiju sliku je držao u svojem uredu u ambasadi u Parizu? Zašto se onda čudimo što imamo ovakvu državu? Zar je moguće da takav čovjek danas predaje na hrvatskim sveučilištima?

Na njegovu laž je insinuirao i pokojni profesor Brandt koji je bio njegov mentor kad je uvaženi profesor magistrirao ili doktorirao. Naime, gospon Goldstein je citirao knjige koje nikada nisu napisane. Kad ga je na to upozorio profesor Brandt, njegov odgovor je bio: ”To rade svi.” Na hrvatskim sveučilištima ima mnogo takvih profesora koji  orijentiraju hrvatske studente jugoslavenski i komunistički, a koji mrze državu Hrvatsku više od najgorih četnika. Hrvatsko školstvo je također puno prikrivenih četnika koji odgajaju hrvatske studente protiv hrvatske suverenosti.

A što tek reći o medijima? Zar nam hrvatska sveučilišta i mediji ne pokazuju koliko su Srbi diskriminirani u Hrvatskoj dok Hrvati još jednom zbog komunističkog gospodarstva napuštaju Hrvatsku? Tko bi investirao novac u državu koja i dalje ima komunističke zakone samo zato što zastupnici i vlada ne razumiju privatno vlasništvo jer to je za njih omraženi kapitalizam. Bolje je da se bogati bivši komunisti ili njihovi potomci krađom nego pošteni Hrvati radom. Zar je moguće da jedan armirač, tesar, kuhar ili konobar ima manju plaću od državnog činovnika? To su razlozi iseljavanja Hrvata kao i siromaštvo koje je opet prouzročila komunistička svijest lihvarskim kamatama.

Iseljavanje Hrvata ne muči profesora Goldsteina, ali ga zato još uvijek muče ustaše jer su oni Talijanima poklonio Split sa okolicom, ali su im saveznici bili četnici koji su vršili pokolje hrvatskog pučanstva u zaleđu Dalmacije. Međutim, srbijanski kralj je Italiji poklonio Istru , Rijeku, Cres, Lošinj, Zadar sa okolicom, Palagružu i Lastavo nakon poraza austro-ugarske carevine, a to se pripisuje Paveliću isto kao što mu se pripisuju partizansko četnički pokolji nakon završetka antifašističkog rata. Ustaše se prvi put pojavljuju nakon ubojstva hrvatskih zastupnika u Beogradu i njihov cilj nije bio fašizam ni nacizam nego suverena i nezavisna država Hrvatska. Istina je da se Pavelić zbog nezavisne države Hrvatske naklonio nacistima, ali Hrvatska je već bila okupirana od strane nacista čiju okupaciju je potpisala srbijanska kraljevina Jugoslavija.

Kome su se naklonili Nedić i Mihailović, štovani profesore? Zar se Hitleru nisu naklonile sve europske države osim Britanije? Njemu se čak naklonio i Staljin zbog podjele Poljske prije nego li je Hitler napao Rusiju? Ako su ustaše bili fašisti koji su ubijali  Srbe i Žide, kako je onda Srbija je postala judenfrei već 19. kolovoza 1941. godine? Više su četnici poklali ljudi u NDH nego li ustaše ubili u Jasenovcu, a o partizanima i presvučenim četnicima da i ne govorim. Oni su zajedno ubili više od pola milijuna Hrvata u ratu i nakon rata. Koliko je Žida bilo u hrvatskoj vojsci i politiki, a koliko u Nedićevoj Srbiji? Štoviše, u ”fašističkoj” Hrvatskoj nisu postojale plinske  komore, ali su postojale u humanoj Srbiji. Ako slušamo profesora Goldsteina i njegove sljedbenike, Hrvati su izmislili fašizam i nacizam i donijeli rasističke zakone. Koliko može biti ograničen um potomaka komunista i njihovih sljedbenika?

Sve ovo nije bilo dovoljno da njegov pokojni otac i on osobno ove komunističke, partizanske i četničke zločine ne pripisuju ustašama. Čini mi se da se radi o oprtunistima ili neiskrenim osobama koji su na račun ustaša i NDH osmišljali svoju karijeru i egzistenciju, a to nisu odlike moralnih osoba. Za njih kao i za Srbijance, svaka hrvatska država je ustaška i fašistička jer su se izgubili u svojim izmišljotinama i lažima.

Za vrijeme posljednjeg rata Ivo Goldstein se javnosti predstavljao kao ”bizantolog” i tada sam shvatio da on uopće ne razumije Bizant jer ili laže ili ne poznaje temu. Naime, Bizant nikad nije vladao prostorom današnje Srbije nego su njom sve do Beograda vladali Bugari koji su oni zvali Beli grad. Bugari su dugo vladali Raškom nakon što je granica između između Rima i Bizanta postala rijeka Drina 924. godine. Prije toga je postojala vazalna država cervena ili carevina Hrvatska koja je u narodu još bila poznata kao Krajina. Tako se naziva i na Baščanskoj ploči. Ona se prostirala na Jadranu od Drača do Raše u Istri, a na sjeveru do rijeke Save i uključivala je Rašku i Duklu. Religija u njoj je  bila ortodoksna.

Kad je kralj Tomislav okrunjen za hrvatskog kralja 925. godine, on je pokorio franačku Belu Hrvatsku – slovensku Belu Krajinu sa Zagorjem, Slavoniju i Srem – te zausatvio prodor Bugara prema Vojvodini. Po Belim Hrvatim Bugari su nazvali Beograd Beli Grad, dakle, Beli Hrvat. Ovo je izazvalo veliku krizu u bugarskom Carstvu, ali su se zadražali na prostoru današnje Srbije, sve dok Turci nisu počeli napadati Carigrad. Tada je u Raškoj na vlast došao despot Dušan Silni i iskoristio Tursku prijetnju Bugarskoj, sebe nazvao Srbom i na brzinu pokorio istočnu Hercegovinu, Duklu, dio današnje Albanije i Kosova te velik dio današnje Makedonije te zatražio od bizantskog Patrijarha da ga okruni za srbskog kralja. Ovaj je to odbio i izopćio ga iz zajednice bizantskih crkava. Nakon toga Dušan Silni se priklonio Rimu, ali je u međuvremenu umro i nikada nije okrunjen za kralja niti je Srbija tada priznata kao država. Prije toga Raška se zvala Arača, što je postala Rača,dakle, Raša i Raška, gubljenjem početnog slova A u nazivu Arača. U Hrvatskoj su i danas sačuvana prezimena Arač, Aras i Rašica, te Rašić i Rašović kao i toponim Raša. Kakve sveze ima naziv Raška sa nazivom Srbija?

Kao bizantologičar profesor Goldstein bi morao znati kako je nastao etnik Serb na prostoru bizantske Krajine. Prije kršćanstva Hrvati su bili poznati kao Harvačani. To su Franci na romanskom jeziku pisali Cerveni jer Romani nisu imali slova za glasove  H i Č. Slovo H su zamjenili slovom C, a slovo Č je ispušteno. Nametanjem kršćanstva, iz naziva se izbacuje sufiks ENI, pa dobivamo naziv Cerve, što kasnije postaje Serve. Pod Bizantom naziv Serve postaje Serbe jer bizantsko pismo nije imalo slovo za glas V i pisalo se često slovom B ili ga se ispuštalo. Slično su ispuštanjem prefiksa CER Hrvati postali Veni. Međutim, Rim ih je kasnije nazvao Helveti, a grčki historičar Homer ih je zvao Kelti, što znači da su Hrvati na ovim ovim prostorima živjeli još u doba Herodota, a to je davno prije dolaska ”Slavena” na ove prostore. Naziv Slaven je nastao od latinskog naziva za Hrvate koji je bio Claven.

Ako Vas zanima, dragi profesore, mogu Vam dokazati etimologijski da su Hebreji bili semitizirani Hrvati i da su europski Židi bili Hrvati i starokršćani, a postali su Židi jer nisu htjeli prihvatiti Novi zavjet. Europski Židi nemaju nikave imenske i genetske sveze sa Hebrejima koji su semitizirani Hrvati, a najveći broj Žida živio među ”Slavenima” i Germanima ili Cermanima. Isto tako mogu Vam dokazati zašto se Crvena Hrvatska danas naziva Crna Gora. Još jednom je u pitanju glas V štovani profesore.

Srećko Radović