Ruski veleposlanik Azimov hvali Dalićku, Rusi preuzimaju Agrokor, Vučić na paradi u Moskvi nosio sliku djeda ‘kojeg su ubile ustaše’

0
1206

Vrlo opušteno i taksativno, veleposlanik Azimov nastavlja iznositi svoje argumente zašto je Martina Dalić bila, možda i ključna osoba za razvoj odnosa između naših dviju zemalja. “Mi diplomati obično ne komentiramo interne procese neke države. Ipak, između nas, predstavnika drugih država prirodno je da neformalno porazgovaramo i damo svoje mišljenje o takvim temama. Moram priznati da imam nekakav stav da diplomati ne bi trebali javno komentirati interne procese. Ovako, općenito govoreći, naš stav je da nam treba politička stabilnost vaše zemlje. Naime, stabilnost znači i kontinuitet bilateralnih odnosa. Kad je riječ o gospođi Dalić specifično, iznimno je poštujem jer je ona godinama radila na poboljšanju rusko-hrvatskih odnosa. Jedno vrijeme bila je i supredsjednica međuvladina odbora za gospodarsku i znanstvenu suradnju naših dviju zemalja. Tijekom prošle godine je dva puta posjetila Rusiju, posjetila je Moskvu i Sankt Peterburg, sudjelovala je na gospodarskom forumu, sudjelovala je u radu međuvladina odbora. I to je posebno važno jer je time prekinula višegodišnju pauzu. Iznimno je poštujemo i kao profesionalca i kao ekonomista”- piše 24 sata u razgovoru sa ruskim veleposlanikom.

Prevedimo ovo na praktičan život. Sberbanka je prema tumačenju malih i srednjih dobavljača u slučaju Agrokor dobila povlašteni položaj u svezi potraživanja prema nekadašnjoj Todorićevoj tvrtci. Kako je Dalićka bila glavna u mnogočemu, pa vjerojatno i u ovoj priči, jasno je zašto ju Azimov hvali. Agrokor zadnjim događanjima pada u ruske ruke, što smo prvi objavili, a ruski veleposlanik je jako zadovoljan zbog toga. Afera mailovima je ubrzala cijelu priču, jer je Plenković jedini protivnik ruskog utjecaja.

Zatraži li ikad hrvatska strana našu pomoć u zbližavanju sa Srbijom, vrlo rado ćemo pomoći u tome – govori veleposlanik Azimov.

Ova rečenica isto je znakovita. Na paradu u Moskvu Vučić je došao sa slikom svoga djeda kojeg su ´ubile ustaše´. Naš izvor tvrdi da je to laž jer je djed Aleksandra Vučića ubijen u kavanskoj tuči. Svatko normalan se pita kako ovaj Vučićev cirkus kojeg je dozvolila ruska vlast, pomaže normalizaciji situacije? Vučić već godinama destabilizira regiju, od pokušaja državnog udara u Crnoj Gori, provokacijama na Kosovu, provokacijama u makedonskom parlamentu… Znači li to da Vučić ove svinjarije na rubu rata radi u dosluhu s Rusima? Zanimljivo je da su srpski četnici izdali ruske obavještajce upetaljne u državni udar u Crnoj Gori. Prije toga su ih pokrali.

Ruska politika u ovoj regiji ložila se na krivog konja. I to je svakome jasno. Srbija je izvor svih problema u regiji. Zemlja izmišljene prošlosti i lopovske sadašnjosti.

Što misle poznati novinari o Vučiću i njegovoj bagri ponavljamo ponovo;

Tko je u ovoj priči lud? Podržavati čovjeka koji laže i najbolji mu je prijatelj dugo godina bio ratni zločinac Vojislav Šešelj? I sam Šešelj ima dobre veze sa Rusima. Čovjek koji je sve lažirao, pa čak i svoje vlastito ime…

Tjelesni čuvar Aleksandra Vučića dugo godina je bio Vasilije Vidović, glavni organizator zločina u Škabrnji. S kim bi nas mirio Azimov? Bolje neka razmisli s kim ima posla. Srbi su Ruse u svemu prevarili i obmanuli. Jasenovac nije priča kakvu Srbi predstavljaju. Srbi nisu spasioci kršćanstva u Europi, već izdajice koje su u Nikopolju stale uz Turke protiv kršćana. Srbi i sada rade isto. Oni dogovorno s Erdoganom dijele BiH. Koja je uloga Rusa u tome?  Što je s Hrvatima u BiH?

Serbien ist judenfreidjujic1

Hrvatima Rusi izgledaju neuvjerljivo jer podržavaju srpsko potenciranje ustaštva, što itekako šteti rusko-hrvatskim odnosima, poglavito ako znamo da je srpski fašizam četnika Mihailovića i Nedića u usponu u Srbiji, a sama Srbija je bila prva fašistička zemlja koja je pobila sve židove.

 

DcnkZ9jXUAEWFrJ

Igor Drenjančević

HOP

Ruska vojna obavještajna služba i četnički ravnogorski pokret organizirali državni udar u Crnoj gori, a oružje nabavili od MUP-a Crne Gore!