Crkva iz brusselskog predgrađa pretvorena u luksuznu rezidenciju, smotra “Gucci Cruise” na groblju u Arlèsu

0
3088

Crkva iz brusselskog predgrađa pretvorena u luksuznu rezidenciju, smotra “Gucci Cruise” na groblju u Arlèsu

 

 

Hram za praktičnu upotrebu

Dugo vremena zatvorena i napuštena, prostrana crkva Saint Hubert iz malog brusselskog pregrađa postaje luksuzna rezidencija sa 41 stanom. Zadnji paroh je stavio kljuc u bravu 2010 godine “iz sigurnosnih razloga” a građevina je aktualno objekt javne konzultacije do 11 lipnja, koja će najvjerojatnije završiti dozvolom za renoviranje. Događaj je istinska premijera za kraljevstvo.

Carlos Meester je kupio zdanje od općine Watermael-Boitsfort po cijeni od milijun i pol eura ali će nakon popravki i renovacija, objekt biti stavljen na trzaste po cijeni od pet milijuna. Gradić se raduje transformaciji jer će uštede biti velike i značajne ali brojni su i zagovarači pretvaranja hrama u raskošan hotel, koji bi skrenuo pažnju na predgrađe. Predlaže se ostvarivanje tornja od čelika i stakla!

Mjesto za molitvu

Dioceza Malines- Brussels nije oduševljena rekonverzijom ali neće poduzeti nikakve mjere sprječavanja jer je fasada veoma ostečena, sa građevine pada kamenje i drugi materijal pa su prolaznici svakodnevno ugroženi, skoro deset godina. Atipični, luksuzni prostori unaprijednice razvitak i napredak male općine od 24 000 stanovnika.
Planira se i gradnja velikog kulturnog centra i “prostor od općeg značaja”, pa parkinzi za automobile i bicikle.
U prizemlju će postojati i mjesto za molitvu kako bi se sačuvala originalna namjena građevine ali i dragocjenosti koje još uvijek krase crkvu.
Nesvakidašnja modna revija.

Kuca Gucci je pretekla sve rivale odabiranjem rimskog groblja u galskom južnom gradiću Arlèsu, za najnoviju smotru “The Cruise”. Šetalište Alyscamp postoji od četvrte godine prije Christa i u njemu su najviđeniji građani našli vječni spokoj. Alessandro Michele je uspio zainteresirati cijelu planetu za modele posebne kolekcije, zapalivši baklje oko podija dugog 200 metara, sto nisu preplašile niti zasmetale VIP uzvanicima poput Eltona Johna, Valerie Golino ili Salme Hayek u pratnji supruga Françoisa Henri Pinaulta, ujedno vlasnika grupe Kering kojoj pripada Gucci. Dozvolom da pokaze smotru na mjestu pod zaštitom Unesco-a Michele je potvrdio nadmoćnost modne industrije, sto bezbrižno upotrebljava historijsko-kulturne prostore za osobnu promociju. Kreator upravlja brandom od 2015 godine a vazi posvuda u svijetu za fashion revolucionira.Najnovija smotra šašavih grofica, odjevenih u saten i volane pa hipstera u zebrastim legginzima, nadahnutih modnim ludostima od prije 40 godina, prihvaćena je od strane maximalista dok je posebno podvučen je mantil od crvenog kašmira, asimetrične naočale sa različitim staklima…Kolekcija obiluje pomiješanim detaljima sto podsjećaju na insekte, futurističku odjeću za skijanje, rock’n’roll bikere…

Ostvario san

Designer je također otkrio sweats nazvane “Dvorac Montfort” pa logotipirane torbice i izokrenute, vunene kaputiće Poduzetnik iz Los Angelesa, André Bolozos je dobio sva prava na kreacije. Alessandro Michele je u Francuskoj ostvario osobni san, upriličivši smotru u antičkom dekoru. Prošle godine je nastojao iznajmiti atenski Parthenon ali zbog restrikcija, revija je održana u galeriji Palasive du Palazzo Pitti u Firenzi.

Eglise St Hubert
Arlès grad na Rhôni posjeduje bogatu historijsku baštinu : oformljen 800 godine prije Nove ere, pod Feničanima je bio značajna trgovinska luka.Rimljani su ga preuzeli 46 godine prije JC. Prije desetljeće otkrivena je na obalama Rhône najstarija bista Césara S otkrićem željeznice luka Arlès vise nije bila privlačna a zbog izoliranosti je grad privukao Vincenta Van Gogha koji je tu naslikao oko 300 platna za dvije godine boravka. Naziv Alyscamp dolazi od latinskog Elisri Campi, odnosno Elizejska polja i vječno podvaliste duša junaka grčke mitologije. Cijela ta, uzbudljiva povijest nije se mnogo dojmila manekenki oslobođenih moralnih i spolnih inhibicija, prethodnih generacija.

 

Džana Mujadžić

HOP