Prosvjed ispred HRT-a: Protiv cenzure, prosvjednici žele istinu o Jasenovcu, dosta je hadezeovskog staljinizma

0
3770

Građanska inicijativa “Ivo Pilar”  je održala prosvjed pred Hrvatskom radiotelevizijom protiv HRT-ove cenzure o Jasenovcu. HRT-e se prošlog tjedna ogradio od činjenica koje je o logoru Jasenovac iznio Igor Vukić u emisiji “Dobar dan, Hrvatska”.

U ime Građanske inicijative “Ivo Pilar” i svih prosvjednika govorila je dragovoljka i braniteljica Domovinskog rata Zorica Gregurić, koja je oštro kritizirala ozračje diktature koja vlada na HRT-u. Zorica Gregorić istaknula je kako je na novom udaru prijetnji na HRT-u i novinarka Karolina Vidović Krišto.

Na prosvjedu su bili i članovi Inicijativnog odbora stranke u osnivanju – Spasimo Hrvatsku, predsjednik Antun Babić i član odbora Tonko Martinis. Antun Babić da je intervju novinarki Večernjeg lista, u kojem je naglasio kako je svrha prosvjeda borba protiv cenzure u Hrvatskoj. “Bez slobode javnog govora i slobode medija, ne može biti ni slobodna niti demokratska država”, rekao je Babić.

Član odbora Tonko Martinis također se kratko obratio nazočnima nakon govora Zorice Gregurić,

Što se tiče logora u Jasenovcu Babić je rekao da hrvatski narod i cijeli svijet imaju pravo na istinu do koje je moguće doći jedino putem nepristranog, znanstvenog i stručnog istraživanja svih detalja o logoru Jasenovac. Kao i prijašnja komunistička vlast u Jugoslaviji, i današnje sve hrvatske vlasti od 1991. do danas nisu željele i ne žele da se sruši jugoslavensko-srspki mit o Jasenovcu kao “koncentracijskom logoru” u kojem je, prema službenim jugoslavenskim proizvoljnim brojkama “ubijeno na desetine i stotine tisuća ljudi”.

Mi ne želimo ništa drugo nego da se o Jasenovcu i Bleiburgu dozna samo i jedino ISTINA, zaključio je Babić

HOP