Mesićev kum ima 47 milijuna kuna duga prema državi, slobodno radi, bez blokade imovine i nema zatvorsku kaznu!

0
11819

Prema optužnici, tvrtka “Solidum Žužić” postala je u rujnu 2007 nelikvidna i blokiran joj je račun, no nakon toga je Žužić poslovnu djelatnost i novčani promet prenio na tri tvrtke što su također bile u njegovu vlasništvu. U tom trenutku “Solidum Žužić” je državi dugovao 47,651.779,94 kune poreza.

mamić

Žužić je sa “Solidumom Žužić” sklopio sporazume o osiguranju novčane tražbine prijenosom vlasništva na nekretninama i poslovnim udjelima. Ugovori što ih je naknadno sklopio bili su teški vrtoglavih 436,667.879,39 kuna. Sve je to prenio sebi u vlasništvo.

Ugovorio je i da tvrtka vrati dugove u kratkom roku, iako, kao direktor “Soliduma Žužić” ta potraživanja nije kanio podmiriti u novcu. Sve je bilo razrađeno sporazumima.

Nakon što su potraživanja i dospjela na naplatu, Žužić, kako stoji u optužnici, nije zatražio prodaju nekretnina ni poslovnih udjela radi namirenja svog potraživanja, nego je, iskoristivši mogućnost predviđenu u sklopljenim sporazumima, kao direktor “Soliduma Žužić” izjavio da su zbog nepodmirenja duga ispunjene pretpostavke da se sve te nekretnine prenesu u njegovo privatno vlasništvo.

Tako je na temelju osobnog potraživanja prema “Solidumu Žužić” u iznosu od 29,113.358 kuna postao vlasnik nekretnina vrijednih 437,108.879,39 kuna. Pritom je oštetio Republiku Hrvatsku i utajio porez od  47,651.779,94 kune.

Njegova žena je sutkinja u Velikoj Gorici , sud nije blokirao njegovu imovinu ni djece ni žene. Svi rade normalno a većim dijelom čak i u državnoj imovini (u Glini i u Petrinji)

Za znatno manju štetu prema presudi osječkog suda Zdravko Mamić dobiva zatvorsku kaznu. Da li je Žužića spasilo kumstvo sa Mesićem? Kakvo je to pravosuđe?

HOP