Sisačka gradonačelnica (SDP) bez kontrole vrijeđa i etiketira – dokad?

0
7724

POLITIČKA (NE)KULTURA

Sisačka gradonačelnica bez kontrole vrijeđa i etiketira – dokad?

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2018/06/sisak1.jpg
(SDLSN, 18. lipnja 2018.) Živopisna gradonačelnica Grada Siska, Kristina Ikić Baniček, nastavlja s vrijeđanjem, prozivanjem i etiketiranjem svojih političkih neistomišljenika i svih drugih koji se ne uklapaju u njezinu viziju Grada Siska, kao grada u kojem svojom političkom providnošću i milošću dijeli dobro od zla i noć od dana.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2014/07/sdlsn_www220.jpgNa posljednjoj sjednici Gradskog vijeća Ikić Baniček je tako na vijećničko pitanje o odlasku službenika iz gradske uprave Grada Siska, službenike koji su promijenili hektičnu radnu sredinu u Gradu Sisku nazvala HDZ-ovim uhljebima, a ustanove u koje su prešli opisala je kao „institucije u kojima vodeću ulogu ima HDZ, kao što su Županija i Centar za socijalnu skrb, gdje se i dalje prima plaća bez ikakvih konkretnih rezultata rada“.

Na vijećnički upit o radnim sporovima gradonačelnica je odgovorila kako „Grad Sisak, od kako je gradonačelnica Kristina Ikić Baniček, nije izgubio niti jedan jedini radni spor, a bivši HDZ-ovi uhljebi su pokrenuli ukupno 7 sporova u sustavu gradske uprave“.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2018/06/sisak22.jpg
S time u svezi Sindikat postavlja pitanje mogu li nositelji političke vlasti i dužnosnici ljude i pojave koje im ne odgovaraju etiketirati na način kojim ih se u javnom prostoru diskvalificira kao ljude i službenike, a javne ustanove u kojima rade kao stranačka legla u kojima se, ništa ne radi i plaća prima samo zahvaljujući stranačkoj iskaznici HDZ-a.

Ne bi li se takva vrsta stranačke isključivosti trebala iskorijeniti iz javne uprave i nije li takav način političkog jednoumlja moguće primijeniti i na samu sisačku gradonačelnicu, koja u svom križarskom ratu protiv političkih neistomišljenika pokazuje nizak prag političke i društvene tolerancije.

Sindikat se stoga pita ima li lijeka protiv koleričnog i, prije svega, nekulturnog ponašanja Ikić Baniček, koje nas vraća u vrijeme društvenih podjela u kojem su se politički neistomišljenici prvo etiketirali kao društveni neprijatelji, a zatim i fizički eliminirali i hoće li netko reagirati na takvo društveno neprihvatljivo ponašanje. S. Kuhar

 

 

Siniša Kuhar, glavni tajnik

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske