Uljanikov račun odblokiran zbog panike od štrajkača, za 320000 blokiranih taj način ne vrijedi!

0
4735

U ime UDRUGE BLOKIRANI, u ime 320.000 blokiranih građana čije interese zastupam, ovim putem pitam Predsjednika Vlade RH, Plenkovića

1. Tko je vršio pritisak na vjerovnike da povuku blokade s računa brodogradilišta?
2. Recite nama iz Udruge Blokirani, je l’ to legalno pa da i mi spasimo naših 320 000 blokiranih obitelji, na isti način!
3. Kad je račun u blokadi koji je to zakonit način isplate plaća i kojim je to zakonom definirano ?
4. Po kojem nalogu su djelatnici FINE radili noćas cijelu noć i što su to radili?

Molim odgovor, sukladno Zakonu o pristupu informacijama.

Ili ćete , još jednom , ozakonili diskriminaciju?

Jer kako se meni čini, to je protuzakonito!
Jest da ste u Hrvatskoj ozakonili sve i sva pa i korupciju, koje ako ima mora biti kažnjiva.

Pa da ponovimo.
Kako smo se navikli na diskriminaciju i zašto?
Je l’ diskriminacija ako državna agencija, po “svojim skrivenim pravilima” nekom svom “poduzeću” deblokira račune, a bez da je prethodno sanirao dugove?
Pa je, rekao bi naš Mate.
Je l’ to kažnjivo?
Pa je, rekla bi Gabica.

Pa što ćemo onda?
Ove naše krajeve, gdje je more bistrije od ljudi, još uvijek označava pučkoškolsko poznavanje elemenata demokracije.
Umjesto da koračamo avenijom slobode za koju smo dali živote , mi i dalje puzimo po rovovima FB i čekamo da nam netko kaže da se moramo osloniti na vlastite noge i ustati jer atrofirat će sve !

Što je diskriminacija?
Diskriminacija je svaki postupak razlikovanja i nejednakog tretmana pojedinca ili grupe!

Je l” diskriminacija ako se demokratski, izabran političar javno izloži pa kaže da će plaća, usprkos Ovršnom zakonu, biti isplaćena blokiranom poduzeću s blokiranim računima i masom dugova?
Pa je- rekao bi Ivica.

Jel” diskriminacija ako šef države najavi u stilu “ja- država” koja je to isto poduzeće blokirala, u čas deblokirati, pa prekonoć odblokirati, pa sutra blokirati, ili deblokirati, zgaziti, spasiti ili zauvijek uništiti sukladno kako se drug političar to jutro osjeća odnosno na koju se nogu ustane!?

Je, to jest ustavna diskriminacija osobito ako znamo da je ” ja država -političar” blokirao bez da mrdne obrvom jedno 90 000 obrtnika, još pred 8 godina, ( i ne samo njih) i nije im dao, da po zakonu sebi isplate ni kunu “plaće” jer su blokirani pa tko je to vidio da netko tko je dužan i blokiran prima plaću!

Osim toga, drugu političaru je promaklo da krši zakone koje je sam potpisao (citiram) : “Zakonom o provedbi ovrhe na novčanim sredstvima izričito je zabranjeno ustupanje potraživanja poslovnog subjekta kojemu je poslovni račun blokirani! – Zakon o provedbi ovrhe nad novčanim sredstvima izričito je zabranjeno poslovati blokiranim računom…!”

To nije samo diskriminacija, to je opasno urušavanje svih demokratskih standarda, brisanje nepristojnih dijelova tijela s Ustavom ( kako je ono svojedobni slučajni Premijer kazao za Ustav i za državu?..) – hm? slučajna, zar ne?

Ljudi, Blokirani, radnici, poštena inteligencija, Ustavni i ostali suci – prestanimo gledati kako lošiji od nas gaze sve karakteristike pristojne, uređene države i zasučimo rukave.
Kontejnera ima dosta! Al’ ne da mi kopamo po njima nego da ih napunimo – političarima!

Plenkovi,Marić i kamen mudraca !
I Grci su mislili da su otkrili kamen mudraca, falsificirane bilance, prenapuhana birokracija, korupcija i nepotizam. Račun je stigao, boldanim crnim slovima ispisan i podvučen crvenom bojom.

MARIO STRINAVIĆ- UDRUGA BLOKIRANIH

 

HOP