Dopredsjednik Republike Srpske je ratni zločinac, koji se bavio likvidacijama i zlostavljanjem ratnih zarobljenika

0
15165

Nedavno smo pisali o crvenom kombiju koji je harao za vrijeme rata Banja Lukom, a vozač tog kombija je bio Bole monstrum, pravim imenom Boško Vuksan.

Dodik na skupu sjećanja na srpskog književnika uz zločince ‘Boleta monstruma’ i ostale četnike

Vozilo odnosno crveni kombi koji je služio za zlostavljanje Hrvata i muslimana glasio je na prometnoj na CSB-Banja Luka-centar, a šef tog centra je bio za vrijeme rata  Ljuban Ećim i Nenad Stevandić. Za Ljubanom Ećimom je raspisana međunarodna tjeralica. Isti je osnovao vojnu službu pri vlasti Radovana Karadžića koja se zvala Tajfun. U tjeralici se progoni Ećim zbog terorizma i ratnog zločina. Ećim se skriva u Srbiji.  Obojica su kadar Jovice Stanišića, koji im je Stanišić bio logistika i vodio kadar na obuku u Pančevu. 

Obojica su raspoređeni poslije obuke u Centar Službe bezbednosti pod komandom Stojana Župljanina. Nenad Stevandić danas je dopredsjednik Republike Srpske!

nenadstevandic02052017-660x413

Ova dva bandita bavila su se otmicama imućnih građana Banja luke, ubojstvima i premlaćivanjem. Ubijali su i Srbe koji su bili protiv njihove torture.

Ećim je bio pod direktnim zapovijedanjem navedene formacije Tajfuna, a ne pod zapovjedništvom Ratka Mladića. Kako bi napunili blagajnu J. Stanišića i Tajfuna Ećim i Stevandić bavili su se i preprodajom kokaina. Kum od  zločinca Ećima je Arkan.

Igor Drenjančević

HOP