Predsjednik skupštine Istarske župsnije Jakovčićev kum i šef njegova ureda EU zastupnika

0
5402

Valter Drandić (preds. Skupštine IŽ) je kum Ivana Jakovčića, bio je, pretpostavljam da je i danas, šef ureda eurozastupnika Ivana Jakovčića.
Kako to da nitko ne vidi krimen kod lokalnih vlasti, a ovi iz Županije istarske vide kod onih koji su u Pulu slali mlrd. kuna. Tko će reći na toj sjednici: Miletiću podnesi ostavku. Župane podnesi ostavku. Dosta obmanjivanja istarskog naroda.
Slažem se, neke ljude se može lagati neko vrijeme, ali ne svo vrijeme.
Čak i sve ljude se može lagati neko vrijeme, ali ne i svo vrijeme. Jedino se Istrijane može lagati svo vrijeme.
Sve ste znali, ništa niste činili već ste Uljanikovoj upravi davali najveća priznanja Grada Pule i Županije.
Koliko ih se obogatilo na Uljaniku, a da nitko osim njih nije imao koristi.
Konačno, što god činili više vam nitko ne vjeruje. Istra je špilja razbojnička pokradena od “najboljih istarskih sinova”. Istru nitko nije pokrao sa strane, kao što Uljanik nitko nije uništio doli nas samih Istrijana.

Gospodo, drugovi ili što li ste već u upravi Uljanika, NO, Županiji ili Gradu Puli. Prevršili ste svaku mjeru. “Skupštini je predložena odluka da se nagradi rad članova NO…”.
Za što? 2017. imali ste gubitak od 1.8 mlrd. kn. Uljanik je Titanik, a vi tražite naknade umjesto da vas DORH pozove na obavijesne razgovore.
Miletić traži od Vlade desetine nekretnina. Flego, također. Zašto, u duhu posvemašne decentralizacije ne tražite da vam Vlada ustupi 25% dionica Uljanika? Sve hoćete, a od simbola Istre bježite. Sve hoćete, a “ponos” Istre nećete.
Uljanik bi imao budućnosti kada Pulu ne bi vodio Miletić, a Županiju Flego. Istra je zahvaljujući terenu kojeg je prokrčio Jakovčić, kontrolom medija, nepotizmom, pogodavanjem i sl. uništena za barem narednih 10 god. ili 2-3 mandata, a sve je moglo biti i bitno drugačije da u Istri djeluje neovisno pravosuđe.

Damir Kajin