Panika u policiji Gvozd, uhićen šumar vezan na ilegalne sječe šuma povezan sa policijom!

0
11696

SISAČKO-moslavačka policije je kazneno prijavila trojicu muškaraca, od kojih je jedan mađarski državljanin, zbog pustošenja šume i krađe stabala na području Gvozda te zlouporabu položaja i ovlasti, jer je jedan od prijavljenih zaposlenik Šumarije, a ukupna šteta procjenjuje se na oko 300 tisuća kuna, priopćeno je u utorak iz policije.

Organizirani trojac, 46 i 59-godišnji hrvatski državljani te 34-godišnji državljanin Mađarske su na području Gvozda ilegalno posjekli više od tisuću stabala hrasta, bukve i graba.

O ovom slučaju pisali smo prošle godine, u međuvremenu smo saznali koji je bio sustav krađe.

Neki starac je odlučio prodati šumu, u to se upetljava lokalni šumar i mađarski građani, Romi. Oni saznaju na taj način da osoba ima novac i opljačkaju ga nakon isplate novca. U nekim slučajevima oni su kupci šume, pa nakon isplate slijedeći dan opljačkaju prodavatelja preko ekipe koju prodavatelj nije upoznao tijekom prodaje. Otkrio ih je jedan savjestan pravoslavac koji je nosio tim ljudima kruh ujutro.

Kako nam kaže u sjeniku se skrivala ženska osoba dok su tri muške osobe pljačkale starce.

Svjedok je zapisao broj tablice vozila i lopovi su uhićeni, a on ih je prepoznao na slikama.

Treba reći da jedan dio tadašnje policije Gvozd pokrivao je ilegalnu sječu šuma i ova situacija im svakako ne odgovara, jer je uhićen šumar sa toga područja. Policajac koji je otkrio ovaj slučaj proganjan je od kolega zbog njihove prljave igre. Tako će i ovaj slučaj otvoriti pandorinu kutiju.

HOP

U Vrginmostu uhićeni stranci koji su pljačkali po kućama