Općinski sud u Čakovcu ponovio oglas za sudskog zapisničara – bez uspjeha

0
3621

UKLETI SUD, MALE PLAĆE ILI…

Općinski sud u Čakovcu ponovio oglas za sudskog zapisničara – bez uspjeha

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2018/09/cakovec_zapisnicar.jpg

Suprotno uvriježenom mišljenju o atraktivnosti “uhljebljivanja” u državnoj službi, izgleda kako je popularnije “hljeb” tražiti u Irskoj ili privatnom sektoru
(SDLSN, 20. rujna 2018.) Općinski sud u Čakovcu objavio je 13. rujna na svojim mrežnim stranicama da obustavlja postupak po raspisanom oglasu za prijam u državnu službu na određeno vrijeme službenika na poslovima administrativnog referenta – sudskog zapisničara u Općinskome sudu u Čakovcu.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2014/07/sdlsn_www220.jpgPostupak se obustavlja budući da osoba prijavljena na oglas nije postigla zadovoljavajuće rezultate na provedenom testiranju.

Sindikat, koji je o neuspjelom prvom pokušaju zapošljavanja sudskog zapisničara (u stvarnosti je najčešće riječ o zapisničarkama) pisao u srpnju, saznaje kako je od četiri prijavljena kandidata testiranju pristupila samo jedna kandidatkinja koja, međutim, nije zadovoljila uvjete.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2018/09/cakovec_obustava_natjecaja_13092018.jpg

Hoće li čakovečki općinski sud ponoviti oglas, sukladno narodnoj „treća-sreća“ ili će se u međuvremenu vratiti službenica koja koristi rodiljni i roditeljski dopust, vidjet ćemo, ali izgleda da je između odlaska u Irsku, rada u privatnom sektoru i državne službe za oko 3500 kuna neto plaće (ovisno o dužini radnoga staža), državna služba najmanje popularna, posebice na određeno vrijeme.

Naravno, ukoliko na djelu nisu i neki nadnaravni uzroci, poput prokletstva rada na Općinskom sudu u Čakovcu, koji je u nedavnoj prošlosti snašla i poplava uslijed puknuća vodovodne cijevi.

http://www.sdlsn.hr/wp-content/uploads/2018/09/cakovec_sud_poplava_emedjimurje.jpg

 

Foto: emedjimurje.rtl.hr

 

Neatraktivnost državne službe trebala bi ponukati Vladu da u predstojećim pregovorima razmisli o sindikalnom zahtjevu za povratom koeficijenata na razinu iz veljače 2013. godine, koje je nakon toga Vlada Zorana Milanovića linearno smanjila za tri posto, kako bi se za obavljanje slabo plaćenih poslova radnih mjesta sa srednjom, višom i nižom stručnom spremom u pravosuđu i ostatku državne uprave netko uopće prijavio. S. Kuhar

 

Pročitajte još…

 

 

 

Siniša Kuhar, glavni tajnik

Sindikat državnih i lokalnih službenika i namještenika Republike Hrvatske

HOP